čtvrtek 21. června 2018

Borůvkový Shake Deluxe a Borůvková taštička, McDonald's

Borůvkový sen

V Simpsonech bylo všechno. A tuhle jsem si vzpomněl na díl, kde se Homer schválně vyžral do morbidní obezity, aby mohl pracovat z domu. Fajný díl. A pak se na internetu objeví tenhle článek: "Obézní zaměstnanci by měli začínat v práci později", navrhuje (nepochybně hodně obézní) expert. Je to tady. Konečně se zhodnotí ty snědený tunokalorie z fast foodů. Ale pořád musím přidat. Vzal jsem svoji úžasnou elektronickou stravenku, za kterou se najíte na pár místech v republice (naštěstí včetně McDonald's), zamířil ke světelné tabuli a začal klikat. Dopadlo to takhle:


Na tácu se objevily dvě novinky. Borůvkový Shake Deluxe se šlehačkou a Borůvková taštička. Dáme si na ně rychlorecenze. Začnu shakem.


Shake si v McDonald's poslední dobou objednávám čím dál častěji. Po snědení libovolnýho množství slanýho jídla člověk zákonitě vždycky dostane chuť na sladký. Tak to bylo, je a bude. A proto si můžete koupit shake a vyřídit tuhle potřebu pěkně společně s ostatníma. Případně hnedka po. Tak jako tak vás shake dokonale dorazí. A borůvky já rád, takže jsem se téhle novinky rozhodně nebál. Ale poprvé jsem ochutnal verzi Deluxe. Shake Deluxe se od normálního liší tou šlehačkou nahoře. Je to dobrá šlehačka. Nemá takovou tu hnusnou chemickou sprejovou pachuť. Naopak. Chutná jako právě vyšlehaná pravá šlehačka. Mňam. Nahoře je posypaná kakaem.


Šlehačka ale většinou počká, protože svůj shake budete pít brčkem. Takže se jde pěkně od spodu. Samotný shake chutná lehce po borůvkách. Nečekejte žádný super ovocný nebo super chemicko-technologicko-ovocný orgasmus. Je to spíš taková jemně borůvková, hodně smetanová chuť. A výborná. Ani není moc přeslazená. Chutná to jako rozmíchaná borůvková zmrzka v mlíku. Což ten shake taky je. A jakmile začne klesat šlehačka, zamícháte si ji do shaku a chuť se tím ještě zjemní a ztuční. Jen ty borůvky jsou zase o chlup víc upozaděný. Taky občas ucítíte kakao ze šlehačky. Volit klasický shake nebo deluxe? To je otázka. Shake Deluxe působí o dost tučnějším dojmem a ke konci díky němu neucítíte tak moc chuť samotnýho shaku. Ale ucítíte chuť šlehačky. Máte rádi sladký a studený? Dejte si shake. Máte rádi sladký, studený a milujete šlehačku? Nebojte se zkusit verzi deluxe. A pokud máte rádi borůvky.... však vy víte. Malý Shake 29,-; velký 40,-; malý Shake Deluxe 35,- a velký 50,-. Na fotkách je malá verze Shake Deluxe. Jako dezert k jídlu bohatě stačí.

A další dezert, co si můžete dát a co mě dopomůže k morbidní obezitě a nucené práci z domu, je nová taštička a sice Borůvková taštička. Na taštičkách moc neujíždím. Až na tu perníkovo-švestkovou. Ta byla boží. Ale od té doby mě jiná neuspokojila.


A borůvková není výjimkou. To je ona. Velká a černá. Mimochodem to, na čem leží, je Tasty Cheese. Takže je opravdu velká. Dezert jak má být. Bohužel velikost je pro mě osobně asi jediný plus. Zbytek nenadchnul. Kakaový těstíčko je hodně hutný. Kakao cítit jde, ale příjemnou kakaovou chutí bych to nenazval. Tvarohová náplň po tvarohu taky extra moc nechutná. Borůvková náplň má lehce borůvkovou chuť a zbytek je neurčitej cukrovej sliz. Šlo poznat, že to opravdu obsahovalo pravý borůvky. Bohužel to nějakým záhadným způsobem nestačilo.


Náplně tam bylo hodně. Bohužel jakmile náplně jsou při nejlepším průměrný a těstíčko je taky průměrný, žádná pecka z toho nebude. Borůvková část nebyla dostatečně silná, aby mohla bojovat s kakaem. Navíc se ta borůvková chuť ke kakau moc nehodila. Tvarohová část tam... tam byla. Víc práce než samotný bytí neodvedla. Nechci být zbytečně kritickej. Tahle taštička si nepochybně svoje fanoušky najde. Ale já to nebudu. Rozhodně ale chválím návrat k jedné pořádné taštičce místo dvou ošizených, jak to zkoušeli v únoru. Cena je 29 korun. Za ty peníze za zkoušku stojí, pokud máte rádi sladký. Třeba vás nadchne, třeba ne. Spíš ale ne. Investice do shaku se mi zdá jako lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat