pondělí 26. února 2018

Pepperoni Melt, Subway

Bageta? No jo. Bageta. Raz za čas. Proč ne?


Občas má Subway novinku a občas stojí opravdu za to. Třeba jedna z posledních, BBQ Ribs. Mňam. No pořád je to jenom bageta. A tentokrát ta novinka byla bageta se salámem. Bageta. Se salámem. Velkej rohlík, se salámem. Tak.


Nechal jsem si tuhle novinku naložit v celých královských třiceti centimetrech. Macek.


V sezamové bagetě jsem měl Pepperoni salám, pikantní plátkový sýr, salát, rajčata, červenou cibuli, černý olivy, omáčku ranch a sůl a pepř. Toť má kombinace.


Je to bageta, jejíchž totožnou kopii si stejně dá z vás asi málokdo, takže to nebudu protahovat. Byla dobrá. Hodně. Čerstvá zelenina byla super v kombinaci s omáčkou ranch. To byla taková dost řídká smetanovo-jogurtová nakyslá skoromajonéza. Znalcům zámořské kuchyně Ranch dressing asi netřeba popisovat. K zelenině jako dělaný. Trochu mi do toho všeho neseděly černý olivy. Čím jsem starší a čím víc se blížím hrobu, tím víc se snažím hledat kvalitní suroviny a levný černý olivy s chutí železné plechovky nejsou to pravý ořechový. Jedná se o dobarvovaný olivy (jako skoro všechny černý olivy, co koupíte v obchodě) a ty mají k normální chuti pravých černých oliv celkem daleko. Příště teda olivy radši vynechám. Taky se solí kuchtík mohl trochu víc šetřit. Pepře akorát, ale se solí mu občas ujela ruka. Ale zbytku nemám co vytknout. Dokonce rajčata měly nějakou chuť. V únoru skoro zázrak.


Ale kvůli zelenině tenhle blog nečtete, tak jdeme na to hlavní. Pepperoni. Pepperoni v podání Subway je lehce pikantní a chuťově silnej salám. Opravdu vynikající. V Subway se většinou salámovým, šunkovým a podobně bagetám snažím vyhnout, protože se často maso nedokáže prosadit a končíte se zdravou svačinou. Samá zelenina a pečivo. Brrr. Ale tady. Pořádná porce chuťově silnýho salámu se prosadí jako lži a nenávist v prezidentské kampani a cítíte hlavně maso. Pikantní vepřový mastný masíčko.


Takže cítíte skoro všechno. Pikantní maso, zeleninu, omáčku... i tu bagetu. Snad ten sýr se trochu ztrácel. Toho by tam mohlo být víc. Ale celkově? Palec nahoru. Dát do bagety obří porci jejich Pepperoni salámu a zapíct to byl vynikající nápad a pokud vám nevadí pikantní salám, zelenina a bagety, tak nemáte co řešit. Cena na Subway taky příjemně překvapila. 114,- za tohodle macka mi přijde jako dobrá cena. Samozřejmě na Subway. Pořád je to bageta se salámem a zeleninou. Taky je celkem zajímavý, že tohle promo je levnější než jejich klasický bagety ze standardní nabídky. Další palec nahoru. Jestli máte chuť na něco trochu zdravějšího než obvykle, zkuste tohle. Nebudete zklamaní.

5 komentářů:

  1. Paráda kavoni, pokračuj, piš :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pro člověka, který si v Pizza Hut dáva Pepperoni Lover's, v Domino's Ultimate Pepperoni Feast a Dual Layer Pepperoni u Papa John's, je tento sendvič absolutní must, tak jsem ho včera v Karmelitský dal. Zvolil jsem nepatrně jiné ingredience, pro jistotu double meat:-) a nebylo to vůbec špatný, akorát cena 210 je mazec:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten double meat není u tohodle ani potřeba. Tuplem za takovej příplatek. Salám se fakt prosadí i tak. Ale tak proti gustu žádná... :)

      Vymazat
  3. Vyzkoušel jsi nějaké tortilly z Country Burger?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne. Popravdě ani nevím, že nějaký dělají. Stojí za to?

      Vymazat