čtvrtek 6. dubna 2017

Maestro Classic, McDonald's

Maestro Burgers

U McDonald's žádný pořádný novinky, u KFC žádný pořádný novinky a u Burger Kinga plesnivý housky... Můj život byl smutný a teskný. Hladoval jsem. Trudnomyslné věci se mi honily hlavou a novinky jsem vyhlížel jak filozof dvacetikorunu. Dokonce jsem snědl salát. A kdo ví, co by se stalo, kdybych snědl dva! Mohl jsem umřít. Naštěstí je svět ještě pořád dokonalej, fast foody se Cajthamlové a ultranaciveganům ještě nepodařilo zlikvidovat, začalo jaro, EET fičí jak po drátkách a McDonald's přinesl konečně pořádný novinky. Je to tak. Sice jde jen o obměnu jejich Maestra, ale troufnu si tvrdit, že obměnu tak výraznou, že to lze považovat za pořádnou novinku. A kuřecí v prémiovým sendviči? No to tu nebylo hoooodně dlouho (kuřecí verzi Clubhouse pro klikací restaurace minulý léto nepočítám). A stejně jsem si jako první vybral hovězí.


A proč vůbec Classic, když "klasický" Bohemia je Maestro Bohemia? Asi odkaz na kombinaci kečupu a hořčice, jako v jejich klasickým Hamburgeru. Už to jednou udělali. Pamětníci jistě nepohrdnou oknem do roku 2011 a recenzí na Big Classic Cheese. Tam byl Classic v názvu taky použitej jako odkaz na kečup a hořčici. Tam ale veškerá podobnost končí. Takže Maestro Classic je opravdu opravdová novinka.


Maestro Classic obsahuje dva plátky českýho hovězího, plátek cheddaru, dva plátky slaniny, salát, červenou cibuli, kečup a hořčičnou omáčku. To všechno je v housce sypané mákem a sezamovýma semínkama. Vezmem to pěkně krok po kroku tak jako vždycky. Takže houska. Houska je sama o sobě novinkou a takovou si u McDonald's nevybavuju. Chutná, vypadá a vlastně to je takovej předělanej loupák. Teda alespoň na Jesenicku se tomu říkávalo loupák. Tady na Ostravsku pod pojmem loupák dostanete něco úplně jinýho. Halt není loupák jako loupák. A jakej loupák myslím já? Tenhle loupák. Trochu sladší, trochu tmavší pečivo s mákem. V případě McDonaldu posypaný sezamem. Ač by se to někomu mohlo zdát až moc ujetý na housku k burgeru, mě to sedlo. Sama o sobě není moc chuťově silná, takže nepřebíjela zbytek a tak nějak sedla k omáčkám. Vlastně jako všechno. Čtěte dál.

Dál se vrhnu na sýr. Podle interních materiálů McDonald's se jedná o Mature Cheddar. Milovníkům prapodivných smradů slovo mature není neznámý. Čím víc mature, tím víc měsíců, tím víc smradu a tím lepší sýr. Takže sýr se dokáže prosadit i přes nevýhodu jednoho plátku. Furt to není ten nejlepší cheddar z vaší lokální smradlárny, ale na fast food rozhodně fajn vzorek.


Co dodat k zelenině? Salát Lolo Biondo (zcela nepochybně pojmenovanej po nějaké lehčí děvě) je fajn a hlavně je nasekanej na velký kusy. Přesně tak, jak by salát měl být. Když už teda musí být... Červené cibule jsem měl přímo obrovský kroužky a vůbec mi to nevadilo. K hovězímu a omáčkám se hodila dokonale. K tomu všemu dodala pořádný svěží křupnutí. Prostě fajn.

A dál... dál bych... ahhh. Neslintej... Neslintej... Dál budu mluvit o slanině. A už slintám. Dámy a pánové. Tahle slanina. Tahle slanina byla ta nejlepší slanina, jakou jsem ve fast foodu jedl. A kdybych neměl slaninu domácí, tak nejspíš i ta nejlepší slanina, jakou jsem kdy jedl. No pokud doma nemáte mrtvý prase a udírnu, tak dost dlouho budete shánět lepší slaninu. A zase slintám. Prostě nemůžu popsat její chuť, protože jakmile si na ni vzpomenu, začnu se topit. Byla naprosto těžce vyuzená, parádně opečená, masitá... Jak chutná nebe? Těžko říct, ale tahle slanina chutná ještě o nejdelší německý slovo líp. Pokud mi chcete udělat radost, kupte mi pytel těchhle slanin, zařiďte týden dovolené a dejte chladit pivo. Kam se hrabe dovolená v exotice. Dle interních materiálů se jedná o Long slaninu. Asi nějaká nová. Nebo ji budou dávat všude? Kéž by.


Jedem na maso. Masa jsou dva plátky. Dva plátky českýho masa. Maso není špatný. Dobře ochucený, je ho dost, chutná jako hovězí... Ale budu přísnej. Dva suchý plátky asi není to, co by dneska hýbalo burgerovým byznysem. Samozřejmě pokud od McDonald's nečekáte masíčko pěkně na medium, nebudete zklamaní. Já nebyl. Jen ke konci sendviče už to bylo suchý až moc. I přes pořádnou porci omáček. Je to tak, konečně omáčky!

Omáčky jsou dvě. Hořčičná Wild Mustard a kečup. Kečup je kečup. Ovocnej, kyselkavej kečup. Ano, ovocnej. Rajče je ovoce. Já si vždycky říkal, že by mě tak moc chutnala nějaká zelenina... No hlavně k tomu hlavnímu. Hořčičné omáčce. Wild Mustard je hotová fantazie chutí. Trošku šmrncnutá dijonskou hořčicí. S obsahem hořčičných semínek. Chutí octa. Trochu cukru. Úplnej orchestr. A s kečupem tvoří super pár. Kečup hořčici dodá ovocnost a pak už je paleta kompletní. Paleta, do které se hodí i maso, cibule, slanina a i sýr.

Celková chuť? Vyladěná. Vyladěná a jedinečná. Chuť parádní kombinace omáček s dobrou chutí hovězího masa, celkem slušnýho sýra, božské BOŽSKÉ BOŽSKÉ slaniny a do toho cibulka. Všechno se nějak prosadí a jde poznat, že na tomhle sendviči si někdo dal záležet. A to je dobře. Rád vidím, že McDonaldu dál záleží i na nás odrostlých fanoušcích s naditou prkenicí, který billboardy typu "when you have hlad but you have hluboko do kapsy" nebo počiny youtuberů nějak neberou. Tak snad nás po téhle celkem vydařené akci nečeká zase pár let nudy.

Cena je 110,- samostatně a 150,- v McMenu. Já si dal menu malý a stačilo. Ale na velkej hlad bych si za to velký připlatil. Cena je to vyšší, ale kvalita surovin to vyvažuje. A popravdě. Být tam normální nemražený maso udělaný na medium (jako v bugrárně), tak se tenhle burger může směle měřit s jeho velkýma čerstvýma bráchama z restaurací. A spoustu z nich i porazí. No ale furt je to fast food z polotovarů, takže si musí vystačit se svoji kategorií, kde ale vyniká jak dlouho nic. Chcete si po dlouhé době na něčem pochutnat u McDonald's? Zajděte si na Maestro Classic. Až na suchost ke konci mu není co vytknout.

1 komentář:

  1. Naprosty souhlas. Po dlouhy dobe super burger v mcd.
    Uz jsem na nem byl 2x, coz krome swisse se v mcd nestalo hoooodne dloiho.
    Priste si dam znova :)

    OdpovědětVymazat