pátek 28. dubna 2017

Cherry Tango, Pepsi Wild Cherry a Pepsi Cherry Vanilla

Šest let zpátky jsem napsal recenze na pár limonád. Nikoho nezajímaly a nikdo je nečetl. On tehdá můj blog četla tak maximálně moje manželka, jeden slovenskej fanoušek a sem tam nějakej chudák, kterej se na webu nudil a bloudil, až zabloudil. Rád bych navázal na tuhle tradici a napsal další článek, kterej nebude absolutně nikoho zajímat a nikdo ho nebude chtít číst. Tady ho máte. Recenze na nějakou tu limonádu.


Tady je máte. Tři plechoví krasavci připraveni na svoji poslední cestu. Začnu logicky zprava a sice plechovkou Cherry Tango.



Cherry Tango je jediný zástupce z Velké Británie. Taky jedinej zástupce, co není černej jak africkej kominík. A hned se přiznám, že asi nejvíc pozitivně překvapil. Po napití se dostaví celkem dobrá a hlavně přirozená chuť třešní. Samozřejmě utopená v cukru a sladidlech. U těch bych viděl minus největší. Umělý sladidla do sebe lopat zbytečně nechcete a k tomu je tam i 7,9 gramů cukru na plechovku. Ale ta chuť třešní je opravdu fajn, není vlezlá a bublinek je akorát. Obsah bez umělých barviv je plus. Za mě palec nahoru a určitě stojí za ochutnání.



Nejsladší a další kousek je Pepsi Wild Cherry. Emerická limča a konkurence pro ikonický Dr. Pepper. Mimochodem Dr. Pepper je moje nejoblíbenější podobná kolová limonáda. A Pepsi Wild Cherry chutná hodě podobně, ne-li stejně. Prostě špica silná chuť třešní a špica chuť koly. Obsah cukru 42 gramů na plechovku je vražedný číslo, ale pokud toho nevypijete litr denně, asi to přežijete. Sycená hodně, ale to u Pepsi lidi čekají a nejspíš i chtějí. Pokud jste fandové podobných limonád a zrovna neseženete Dr. Peppera (občas ho mají v Bille), tak Pepsi Wild Cherry je určitě super náhražka a při slepým testu byste ani nepoznali rozdíl. Oba palce nahoru.



Poslední plechovka a sice Pepsi Cherry Vanilla překvapila asi nejvíc. Bohužel negativně. Po prvním napití se mi zkřivila huba a mozek dlouho a dlouho přemýšlel, co že to vlastně pije. Možná to trochu voní po vanilce, ale chutná to jako rozpuštěný zavařovací víčko od marmelády. Fuj. Je to takový divně hořký, šíleně supersladký a neidentifikovatelný bublinkatý cosi. A složení? Víc chemie než v šamponu. Tohle se upřímně bojím i dopít, protože mi pak naroste třetí ruka nebo tak. Nekupujte. Největší masochisti můžou ochutnat, ale podruhé si to asi koupí málokdo. A pokud jo, tak to bude taková ta třísetkilová psychicky labilní americká lidská hrouda, kterou musí vážit v ZOO na váze pro slony. Přesně tohle z vás tahle limonáda udělá. Bleh.

Konec recenze, která nikoho nezajímá a stejně ji nikdo nebude číst. Ale jak jinak si obhájit objednávku blbostí ze zahraničí, že jo... :)

PS: Všechny tři plechovky můžete kupit třeba ZDE.

4 komentáře:

  1. Ahoj, mě to celkem zajímá. K tomu Dr.Pepper bych dodal, že to co vyrábí a u nás v pet prodávájí Karlovarské minerální vody a.s. se nedá s originálem vůbec srovnat. Občas se mi podaří sehnat nějaká plechovka z dovozu a to je jiná liga.Teď sem zrovna nakoupil A&W . Mpower

    OdpovědětVymazat
  2. Jo. Dr.pepper u mne take vede ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Dr Pepper chutná rozhodně jinak, než cherry cola(jakákoliv) a zkušený piják Peppera to pozná okamžitě. Pak je tady ovšem ještě Dr Pepper Cherry, ale i ten chutná jinak, než cherry coly.

    OdpovědětVymazat