pátek 27. ledna 2017

Western Burger, Buffalo Burger Bar, Plzeň

Další důkaz toho, že mě vaše názory zajímají je tady! A samozřejmě další recenze na burger zrovna tak. Inu v mých očích jasná jednička Delish podle mnohých už není jednička a prý v Plzni existují i lepší podniky na burgery. A protože já rád zkouším novoty, nebylo nazbyt a po projíždění facebookových fotek mě zaujal jeden z tipů a sice plzeňský Buffalo Burger Bar. Chutnalo mi? Byl Delish poražen? Dostal jsem maso medium? Co finger food? Jaký byly omáčky? Existuje dimenze, ve které je Halina hubená? Jak asi vypadá cibulový vězení? Odpovědi na tyhle otázky a ještě mnohem víc se dočtete v téhle recenzi!


Ze všech možných dobrot v menu jsem si jako hlavní chod vybral Western Burger. Posuďte sami. Kombinace slaniny, cheddaru, cibulových kroužků, BBQ omáčky a zauzené majonézy v housce. To nezní vůbec špatně. Jednoduchá kombinace surovin a žádný zbytečný saláty. To já rád. K burgeru dostanete ještě jejich domácí hranolky a coleslaw salátek, ale o tom až později. Jdeme na samotnej burger.

Burger vám přinesou na dvě poloviny, jak vidíte na fotce. Přednes a'la slož si sám nějak extra nemusím, ale taky mě nijak vyloženě neuráží. Lidem, co rádi baští příborem (bašťouní!), to ulehčí práci a ostatní si ho můžou složit sami. U téhle kombinace to šlo celkem snadno. Ale být tam salát, rajčata a jiný plody hlíny, tak to asi bude horší.

No po složení vás zaujme perfektní houska. Jestli je vyloženě domácí nevím. Naspodu byl takovej ten pásovej vzor. Ale byla vynikající. Chuťově se blížila spíš vánočce než bílýmu pečivu, což vůbec nevadí. A hlavně opravdu držela tvar. Od začátku do konce si držela perfektní konzistenci. Což taky mohlo být daný tím, že burger byl trochu sušší. Takže housku můžu jedině pochválit. I taková maličkost, jako že byla rozříznutá přesně v polovině, člověka prostě potěší.

Dál se vrhněme třeba na slaninu se sýrem. U těch není moc co řešit. Cheddar byl cheddar. Chuťově fajn, určitě všichni dobře znáte. Množství nic moc, takže chuťově se vyloženě neprosadil. Slanina byla vypečená obyčejná slanina. Slovo obyčejná zní trochu urážlivě, ale na obyčejné slanině není vůbec nic špatnýho. Takže slanina byla fajn a dokázala se prosadit hodně. Po pravdě někdy až moc. Ne, že by mě vadila chuť samotné slaniny, jen se mi zdála trochu přesolená. Jakože kde byla zrovna slanina, tam to sousto bylo opravdu dost slaný. Slaně slaninový. Jasný, žádná katastrofa. My, do schodů funící tanky, slanou slaninu rádi.


Hurá na maso. Po kousnutí do masa přišlo lehký zklamání. Medium? Nope. Jako pokus byl, ale nepovedl se. Jemně namletý? Nope. Jako pokus byl, ale nepovedl se. Parádní jemná chuť kravičky? Nope. Jako pokus byl, ale nepovedl se... Pokud si dobře pamatuju, na lístku psali něco o Angus masu v kombinaci s US Prime Beef. Proč ne (i když cenově mi ten US Prime Beef k burgeru nesedí). Ale hlavní je chuť a ta mě prostě ze židle nenadzvedla. Ani se mnou neotřásla. Možná kdyby bylo pěkně šťavnatý a medium, tak by tam ta chuť byla. Ale zrovna moje placka se extra nevyvedla a byla pro mě lehkým zklamáním. Opravdu geniální maso z Delishe (jak zpracováním tak chutí) nebo z ostravskýho Hogo Fogo to prostě není a k téhle špičce Buffalo Burger Baru kus chyběl. Placka nechutnala špatně, ale spíš se blížila k průměru než k nebeským výšinám.

Co se ale blížilo k nebeským výšinám byly omáčky. BBQ omáčka byla vynikající a přesně takhle by BBQ omáčka měla chutnat. Bohužel houska jí byla víc obarvená než ochucená, takže se člověk musel hodně hodně soustředit, aby ji v tom celku pak cítil. Trochu lepší už to bylo u zauzené majonézy. Ta byla chuťově taky vynikající a bylo jí víc. Burgeru tak dodávala zajímavej nádech. No a při ochutnání omáčky samotné se člověku zatřásly kolena. Opravdu špica. Takový omáčky já moc rád. Jen by jí tam zase mohlo být ještě o chlup víc.

Další a poslední položkou jsou cibulový kroužky. U těch si budu rýpat asi nejvíc. Měl jsem je jak samostatně, tak i v tom burgeru. Obojí byly ty samý kroužky a bohužel mě nenadchly ani v jednom podání. Samostatně jsem si je dal jako předkrm.


Na fotce nevypadají špatně, ale zase pokulhávalo zpracování. Byly spíš gumový, nekřupaly, byly hodně nasáklý olejem a na můj vkus podivně dochucený. Nejspíš je někdo hodil do ne moc rozpálenýho oleje a pak ještě čekaly dlouho na výdej. Nebo nevím, jak se jim to povedlo. Ale jejich jedení rozhodně nemůžu označit za fajn zážitek. K tomu všudypřítomná silná chuť bylin (tymián nebo tak něco), co totálně přebíjelo samotnou cibuli. Naštěstí tuhle malou katastrofu celkem solidně zachraňovala zase vynikající a excelentní Chipotle majonéza. Tak akorát pikantní, parádní konzistence... No omáčky tady prostě umí.

Zpátky k tomu hlavnímu. Takže tyhlety kroužky byly i ve Western Burgeru. A? A ta jejich divná bylinková chuť se prosadila i tam. Byla to po slanině druhá nejsilnější chuť. Přebila i BBQ omáčku, ve které se válela. I když ono vzhledem k množství BBQ omáčky to možná až takový překvapení není.

Výsledná kombinace chutí v tomhle burgeru není až tak špatná, jak by se z mýho rýpaní mohlo zdát. Ucítíte sladkou housku, slaninu, trochu uzené majonézy, hodně divný těstíčko z kroužků a někde vzádu maso. Bohužel zrovna to maso bylo největším kamenem úrazu tohodle burgeru. V Delishi jsem zatím měl maso jako božskou manu. Tady jsem dostal maso (na burgery specializovaný podnik) průměrný. Rozhodně to bylo lepší než všechno, co dostanete ve fast foodech a obyčejných hospodách, ale tady srovnáváme špičku a v té jsem prostě měl mnoho lepších kousků. K tomu všemu byl burger celou dobu sušší.

Cena byla fajn. 185 korun i s hranolkama a coleslaw salátkem by i odpovídala. Odpovídala, kdyby se k burgeru přinesený hranolky daly jíst. No ty moje se nedaly. Byly to spíš velký hranoly, který se někdo rozhodl vařit v oleji rozpáleným na sedmdesát stupňů. Nasáklý olejem, rozpadající se a kašovitý hranolky asi nemá nikdo rád. Dost možná ještě z mikrovlnky. Bleh. Naštěstí jsem si objednal i tenký hranolky navíc (klasický kupovaný julienne) a k nim Ranch omáčku. Jak hranolky tak omáčka byly super. Bohužel ve většině podniků mají kupovaný hranolky stokrát lepší než jejich domácí. Já proti kupovaným nic nemám (pokud jsou kvalitní, ne ARO z Makra). Kéž by energii, kterou vložili do výroby divných domácích hranolek, radši využili líp. Coleslaw byl na můj vkus podivně dochucenej. Ale u toho bych to viděl tak, že to může lidem i vyhovovat. Já jen nejsem fanda celeru a zeleniny obecně.

Co dodat závěrem? Doporučit? Jak co. Burger asi klidně. Ten neurazí. Na Delish nemá. Kvůli masu. Třeba omáčky mají opravdu super, housku super, ale zpracování a chuť toho masa vás do kolen nepošle. Cibulový kroužky a jejich domácí hranolky pak vyloženě nedoporučuju. Bohužel kroužky hodně ovlivnily i burger. Obsluhu normálně nehodnotím, ale tady si rýpnu. Když se vás někdo zeptá, jak vám chutnalo, otočí se, odejde a nepočká na odpověď ani když zrovna odpovídáte na jejich otázku, tak to nevypadá moc hezky. Co bylo fajn byl výběr limonád, jejich podání do velkých sklenic a ani cena nebyla špatná. Pivo taky super. A co mě opravdu dostalo byly ty omáčky. BBQ, zauzená majonéza, Chipotle majonéza i Ranch. Všechny čtyři byly boží a ať se snažím jak se snažím, není jim co vytknout. Pokud už tam budete, zkuste jich co nejvíc.

Já osobně příště navštívím zase Delish. Tam jsem si pochutnal víc.

PS: A abych dodal všechny slíbený odpovědi. Ne, neexistuje dimenze, ve které je Halina hubená. Existovala, ale pohltila ji samotná Halina. A jak vypadá cibulový vězení? Na to vám odpoví quadriptych ze života cibulovýho kroužku:


Ano, i takhle může vypadat "kroužek". Takových tam bylo víc. Kuchařům se o sobotě opravdu asi nechce moc makat. :)

6 komentářů:

  1. Od kdy se maso na burger mele na jemno? To bych od takoveho burger matadora jako Kavoni necekal :D Holt v Ostrave se to asi dela jinak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda. Trochu špatně zformulovaný. Burger nemusí být najemno. Ale namlet ho nahrubo a'la karbanátek z devadesátek, kdy si člověk ze zubu vytahuje šlachy, to není ideál. Blbě se pak trefuje i propečení. A všechny ty nejlepší burgery, co jsem kdy měl, měly maso namletý spíš jemněji.

      Vymazat
  2. Jsi v té Plzni nějak často :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kavoni, neser mě. :) Příště máš za úkol navštívit Slavii a porádně zhodnotit jejich burgery (nutno dodat že rezervace je třeba). Jedná se o mou plzeňskou jedničku a tak ti nedoporučuju něco, za co bych neručil (reálně ne, jsem jen bohatě spokojenej zákazník). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kterou? Podle googlu tam jsou snad tři restaurace Slavia.

      Vymazat