sobota 31. prosince 2016

Juicy Lucy, Delish, Plzeň - rychlorecenze

A tohle mě hodně mrzí. Na tuhle recenzi jsem se opravdu, opravdu těšil a dost mě mrzí, že ji teďkom odfláknu. Přecejen jsem tenhle burger měl měsíc a půl zpátky. Takže to zase zrychlím. Plzeňský Delish v mých očích byl nejlepší burgrárna v republice, takže očekávání byly naprosto astronomický. No a po ochutnání Juicy Lucy se nic nemění. Delish je pořád špička. Klobouk dolů.


Pro burgerový amatéry vysvětlím pojem Juicy Lucy. Juicy Lucy není jméno ukrajinský pornoherečky, ale burger, kde je maso naplněný sýrem. A je třeba si zapamatovat jednu věc. Jakmile vám tenhle burger přistane na stole, je lepší chvilku počkat s jedením. Rozteklým horkým sýrem po jazyku dostat určitě nechcete. No a to je tak všechno. Juicy Lucy v podání Delishe obsahuje maso plněný cheddarem (290 gramů), cheddar navíc, relish, okurky, cibulku, hořčici a kečup.



Zase to urychlím. Maso bylo prostě bomba, bylo parádně ochucený, parádně šťavnatý, opravdu chutný, opravdu šťavnatý. Spousta sýra. Dobrýho cheddaru. Výbornýho (lehce uzenýho) cheddaru. Maso a sýr... Prostě boží kombinace. K tomu parádně ladila třetí linie chutí a sice linie kyselkavá. O tu se postaral relish s okurkama, cibulkou a hořčicí. Relish jsou nasekaný okurky s cibulkou a podobně. Kdo nezná, ať si vezme lahev nakládaných okurek s cibulkou od svojí moravské babičky, naseká robotem s trochou cukru a je to. Parádní kyselkavá chuť se šmrncem je na světě. K tomu ještě cibulky a okurky navíc na hořčici a máte parádní základnu pro vaši masovo-sýrovou nadílku. K tomu k dokonalosti dotažená houska...



Udělat tenhle burger určitě není jednoduchý, ale v Delishy prostě umí a jejich Juicy Lucy stála za to. Víkend strávenej v Pendolinu se vyplatil a už teď se těším na další jízdu. Stejně jako jejich Bacon Burger s Cheddarem i Juicy Lucy můžu směle zařadit mezi nejlepší burgery, který jsem v životě ochutnal. Jestli budete mít cestu okolo nebo jste v epicentru tisíc kilometrů od Plzně, Delish je jasná volba.

PS: Pro ty šťastlivce, co nejsou barvoslepí a na třetí fotce pozorují určitý rozdíly ve srovnání s fotkou první a druhou. Takhle to vypadá, když vám dojde baterka pro blesk...

3 komentáře:

  1. ''Delish je jasná volba'' je minimálně odvážný tvrzení, protože v Plzni je další top burgrárna a to je Restaurace Slavia, kde je to zaprvý cenově mnohem příjatelnější a chutově minimálně srovnatelný, né-li lepší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což o to. Fotky nevypadají špatně. Ale i tak tomu nevěřím. :) Samozřejmě je jen jeden způsob, jak se přesvědčit. :)

      Vymazat
  2. Delish býval top v době, kdys tu byl na Baconu. Jejich nabídku jsem si asi moc rychle přejedl, něco "spešl" dělají jen když je Apetitfestival.
    Slavii zkusím, a za sebe doporučím Buffallo Bar v Dominikánské.

    OdpovědětVymazat