neděle 7. června 2015

Krevetový McWrap, McDonald's

McWrap s chutí léta

Revoluce u McDonald's začíná! Nejenže přes léto nebudou u McDonald's žádný italský rádoby zdravý suchý sendviče, ale ještě ke všemu si můžete sami kombinovat suroviny. Je to tak! Svůj McWrap si můžete nechat naložit do obyčejné, rajčatové nebo špenátové tortilly. I když celková chuť wrapu bude určitě skoro totožná, tak i tak je to pokrok tím správným směrem. Není nad směr "vyřadíme populární sendviče kvůli zjednodušení nabídky, abychom ji mohli později parádně zkomplikovat...". Asi si říkáte, že McWrapy mě, kravího bašťouna, musely akorát tak nakrknout. No není tomu tak. McWrapy mě několikrát dokázaly příjemně překvapit a určitě je uvítám víc než snahu o ozdravnej burger. A když se k nabídce přidá krevetovej McWrap, tak je to teprv špička.


Krevetový McWrap obsahuje obalovaný krevety, salátový mix, sezamovou omáčku a tortillu. Já si zvolil obyčejnou tak, jak mi bylo nenápadně doporučeno obrázkem. Možná jsou mezi vámi tací, kteří pamatují mladou Helenu Vondráčkovou, stavbu pyramid nebo původní krevetový McWrap. Je tomu drahně let, ale mám takovej dojem, že tam byla omáčka koktejlová a ne sezamová. Ale čo bolo, to bolo, terazky je tu sezamová. Jde se hodovat.


Po prvním kousnutí budete mít v puse tortillu a spoustu vzduchu. Wrap vypadal spíš vtipně a oko rozhodně nepotěšil. Naštěstí po prázdným vršku následoval plný střed a nabitý závěr. Ale jedeme od hora. Tortilla je studená a lepí. Chuťově to není žádná hitparáda a kdybyste v lese okousaly pět druhů stromů, minimálně dva z nich budou chutnat líp. Naštěstí chuť není nijak výrazná a svůj fyzikální účel plní dobře. Drží náklad a nerozpadá se. Proto bych ji označil za průměrnou. Konkurence umí tortilly líp. Ale hlavně jde o to hlavní. Mix salátů! Ne. Dělám si srandu. Salát je tam čistě kvůli výplni, tvářil se celkem čerstvě a rozhodně neurazil. Stejně jako tortilla splnil svůj účel a to účel čistě vyplňovací. K salátu bych měl jen jeden větší (menší) poznatek. Sem tam lze zahlídnout v salátu kus mrkve! Díky tomu můžete doma tvrdit, že jdete na zdravý oběd. Třikrát hurá!


A co má deset noh, patří k vyšším korýšům, umí dobře plavat a má tykadla? Ne. Není to Helenka Vondráčková za mlada ani Babicův vepřový kotlet. Je to kreveta! A i když se to z obrázků tady okolo možná nezdá, krevet bylo ve wrapu opravdu dost a ani na chviličku mě nenapadlo, že by jich mohlo být víc. Dobrá práce. Zvlášť při uvážení ceny královských krevet. Krevety samy o sobě nemají až tak moc rybí chuť a i díky obalu je jejich chuť slabší. Vstupní surovinou nebudou zrovna ty nejkvalitnější krevety, ale to se dalo čekat. Ohledně slabší chuti je tu otázka, jestli je to plus nebo minus. Já třeba krevety rád a celkem je i vyhledávám. Ale kdyby většina návštěvníků McDonald's ucítila vůní pořádné, ještě šedé a čerstvé krevety, určitě by si vybrala na oběd spíš Big Mac. A krevety v podání McDonald's mají svoje kouzlo a jsou... jsou prostě super. Rozhodně nejlepší finger food, který kdy McDonald's nabízel a strčit ho do wrapu byl geniální nápad.


Další geniální nápad byla sezamová omáčka. Nápad tak geniální, že by dokázal zvrátit výsledek druhé světové války. Chuť koktejlové omáčky notně ozvláštněná sezamovou chutí je kombinace přímo vynikající. Těžko se popisuje. Sezamová chuť je opravdu zvláštní, řekl bych i orientální. Koktejlovou složku chuti asi znáte. Možná ji znáte pod názvem dresing Tisíc ostrovů. Je to vlastně omáčka z kečupu a majonézy. Ale sezamová složka nad koktejlovou převládá a omáčka tak vládne všemu a všem. Minimálně co se mikrokosmu ohraničenýho pšeničnou tortillou týče. Je to špatně nebo ne? No není. Omáčka je prostě boží. Jedna z nejlepších omáček od McDonald's. K tomu lehká chuť krevet a salátová výplň. Kombinace, které se dá jen zatleskat.

Závěr? Krevetový McWrap je boží. Dokud vám nevadí opravdu silná, zvláštní a výrazná chuť omáčky a samozřejmě chuť krevet. V tomhle wrapu dostanete obojího dostatek a to je dobře. Cena 90,- samostatně a 130,- v McMenu. Já si dal malý McMenu za 120,- a po dojedení sem měl ještě na něco chuť. No asi po dvaceti minutách jídlo slehlo a byl sem parádně nacpanej. Ale pro větší jedlíky doporučuju menu větší. A pro gurmety ještě krevety bokem s koktejlovou omáčkou. Tak to udělám příště já. Krevetový McWrap je jedna z nejlepších věcí, co kdy McDonald's vyrobil a určitě si ho ještě párkrát zajdu otestovat. Zajděte taky.

7 komentářů:

  1. Zdraví pracovník z McD. Souhlas, krevetový wrap je velmi dobrý, na to že v něm skoro nic není - jen tortilla, sesame omáčka, sušená cibule, salátová směs (ta samá co v salátech) a tři krevety. Ale ty nové wrapy, pro ty co je vaří je to děsná pakárna. Grandy a Cluby byly proti tomuhle sranda. Přiznám se že už se těším až to na konci července skončí, i když je otázka co bude zase za akci potom.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně ta omáčka nechutnala. Nedokážu identifikovat proč. Po krevetách bych se utloukla, takže jsem si je dala i v mý nejmíň oblíbený podobě - v trojobalu (nejmíň oblíbená podoba krevet je pro mně žůžo asi tak stejně jako když hovězí steak není fakt médium - furt je to žůžo).

    No ale ta omáčka mi k nim vůbec nesedla. Zvláštně kyselá, nasládlá a pak ještě něco - vážně taková orientální chuť. Takže jednoho asi nadchne, jinýmu zkazí celý požer.

    OdpovědětVymazat
  3. Omáčka to celé skazila. Keby bola sladká tak to by som možno prižmúril oko ale takáto kyslá? vôbec tam nesadla a chutila ako po záruke

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím,
    také jsem pracovník z McDonald's a je zajímavé slyšet někoho takhle hodnotit wrapy, dobré počtečníko. Nicméně máte jednu mylnou informaci (předsudek?), rád vám trochu rozšířím obzory.
    Zmínil jste že krevety asi nebudou nejlepšího původu a že se to dá od McDonald's očekávat. No, chápu vaše obavy, přecejenom je to nezdravě označovaný klasický fastfood.. Ale zrovna ty krevety jsou na tom dobře ;) McDonald's je do nabídky přidal poměrně nedávno a to jednoduše kvůli větší prestiži a pestřejšímu nabídkovému portfoliu. Krevety jsou dovážené až z Vietnamu a zpracovávané pod hned několika velmi přísnými normami (nepamatuju si jejich přesné označení) a jejich výroba je drahá. McDonald's na krevetách vydělává minimum a osobně si nemyslím že v nabídce vydrží dlouho, právě kvůli ne tolik výhodným prodejům. Je ale pravdou že McDonald's teď jednoduše potřebuje zaujmout pestřejší a zdravější nabídkou, takže krevety teď prostě letí a já vás můžu ujistit že jíte kvalitní a dobré krevety. Sotva ty nejlepší restaurace v republice je mají tak kvalitní jako v McDonald'd. No toť asi vše ke krevetám a těším se na další recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  5. K tem krevetam, skoda ze jsi nenapsal neco kapku konkretniho, todle jsou jenom obecny reci, az na ten Vietnam. Ta predposledni veta me ovsem fakt pobavila, chodis takhle casto treba do Zdenek's oyster baru a porovnavas si tam krevety s mekacem, jo? Trochu soudnosti, priteli;)
    Jinak krevety z mekace mam rad a souhlasim, ze za ty prachy je to skvela nabidka.
    Joab

    OdpovědětVymazat
  6. Dneska jsem si dal po par letech a velky zklamani, krevety placaty a bez obalu, chutove absolutni mdloba, samotna omacka to bohuzel nezachrani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda. Proto nová recenze:

      http://kavoni.blogspot.com/2020/07/krevetovy-mcwrap-mcdonalds.html

      Vymazat