úterý 26. května 2015

Long Crispy, Burger King

Extra Long Weeks

U Burger Kinga mají, jako každý rok, přebytek podlouhlých housek a je třeba je spotřebovat. A tak tu máme, jako každý rok, akci dlouhánů. A tak, jako každý rok, můžete ochutnat jednoho kuřecího a jednoho hovězího podlouhlýho sendviča. A protože, jako každý rok, přichází léto a je třeba zhubnout do plavek (hahahaha), tak jsem si dal kuřecí.


Dlouhý Křupan (Long Crispy) podle webu obsahuje křehké kuřecí maso, sýr čedar, křupavou cibuli, svěží zeleninu a BBQ omáčku. Já bych to jen doplnil o majonézu. Pořádně přeplácanej sendvič. To poznáte už po rozbalení. Než si stihnete svůj sendvič prohlídnout, rajčata a sýr vám dají fyzikální lekci z tření. Tření dvou hladkých ploch je? Je minimální! A protože tření je minimální a gravitace už není co bývala (zlatí komunisti), celej vršek od sýru nahoru vám bude jezdit sem a tam a pak vám sjede úplně. A pak zase začne fungovat gravitace (blbí komunisti) a vypadá vám větší část smažené cibulky. A tak si zahrajete na pracovníka Burger Kinga a sendvič si znova sami složíte. Mě pomohlo vytahat větší množství salátu.


Pak můžete začít testovat. První zakousnutí do sendviče mi přišlo... mi přišlo trochu divný. Kuřecí placka byla nezvykle mastná, rozhodně nekřupavá a tak nějak houbovitá. Chuť byla v pořádku, chutnalo to jako kuře. Ale ta konzistence mi prostě přišla lehce nechutná. Dost možná za to mohla kombinace kuřete, majonézy a sýra, která mi tentokrát nesedla. Sýr sám o sobě nějak extra silnou chuť neměl. Ale v kombinaci s kuřetem se prosadil hodně. Majonéza sama o sobě taky cítit není, ale v kombinaci s mastnou kuřecí plackou a taveným sýrem působí divně až nechutně. Hodně je v sendviči taky cítit chuť bílého pečiva. Houska je celkem hutná, práci odvádí dobře, ale nemusela by tak moc být cítit. Občas i zastínila ostatní suroviny.


Z těch ostatních surovin stojí za zmínku hlavně smažená cibulka a BBQ omáčka. Smažená cibulka je fajn, BBQ omáčka je fajn a jejich vzájemná kombinace je moc fajn. Ale co se nestalo. Dominantní chuť mastnokuřecosýrovomajonézovospodku si se smaženou cibulkou a BBQ omáčkou prostě nerozumí. Je to jako kdybyste čistili záchod olivovým olejem. Prostě to spolu nefunguje. Zeleninu pak neucítíte nejspíš vůbec. Jen rajče vám bude vlhčit už tak vlhkou kuřecí pěnu.


Dlouhej křupan je lehce podprůměrný sendvič. Není to žádná katastrofa a možná se nějaký fanoušek i najde. Ale Burger King nabízí rozhodně mnohem lepší kousky a tak nevidím jediný důvod, proč Long Cripsy kupovat znova. Kuřecí maso působí v kombinaci se sýrem a majonézou divně, cibulka s BBQ omáčkou se tam nehodí vůbec a ještě vám to všechno jezdí sem a tam. Prostě krok vedle. Doporučit můžu jen opravdu skalním příznivcům fast foodových novinek. Cena 139,- v menu a 99,- samostatně je za daný množství OK, za danou chuť NOK...

Žádné komentáře:

Okomentovat