neděle 12. dubna 2015

Grilled Chicken Club, McDonald's

Best of

Další, druhý a poslední burger z úžasné akce Best of, která představuje ty nejlepší ze sendvičů od McDonald's, který nikdy nebyly u McDonald's, se jmenuje Grilled Chicken Club. Opravdu geniální a originální akce. Grilovaný kuřecí klub je naprosto klasickej kuřecí sendvič, kterej bych nejspíš ani neochutnal, nebýt mojí gastroúchylky ochutnávat nový věci. No a jednou za čas se tahle gastroúchylka vyplatí a ochutnám něco naprosto úžasnýho, vynikajícího a supernadprůměrnýho. A někdy ne...


Grilled Chicken Club obsahuje podle webu grilovaný kuřecí plátek, slaninu, červenou cibuli, rajče, ledový salát a medovo-hořčičnou omáčku. Všechno je to podlouhlý a co si budeme povídat, ne zrovna dvakrát veliký. Po otevření krabičky vám bude trochu trudno. Začnete se bát, že se možná nenajíte. I sendvič sám o sobě vypadá tak nějak prázdně a smutně. Jak Santův pytel v létě. Prostě už v téhle chvíli si říkáte, že za ty peníze asi nestojí. Ale hlavní je samozřejmě chuť. Chytnete sendvič, párkrát se vyhnete letícímu salátu (toho tam bylo dost) a zakousnete se. Příjemný překvapení se náhle konati započne. Kuřecí maso je opravdu kuřecí maso a jako kuřecí maso i trochu chutná. Domácí kuře krmený starou vekou a zabitý s láskou to sice není, ale na fast foody celkem slušná chuť. Co bylo zvládnutý trochu míň, byl stupeň propečení. Prvních pár kousnutí bylo maso sušší, dalších pár naprosto v pořádku a konec byl syrovej jak vyloďovací scéna z filmu Zachraňte vojína Ryana. Důkaz místo slibů najdete na poslední fotce téhle recenze.


Co bych tak dál popsal. Třeba rajčata. Rajčata jsou obrovský a hrozně vodnatý. Tak vodnatý, že jako voda i chutnají a chuť rajčat jsem bohužel vůbec nepostřehl. To mě moc mrzí. Já rád rajčata. Červená cibule cítit byla, stejně jako u Grand Beef Classic, spíš až po dojedení sendviče. Salát je salát. Jen jeho množství, jak už sem psal výše, je naprosto ultimátní. Kéž by nebyl nasekanej na malý kousky a nelítal všude možně. V krabičce ho po dojedení sendviče bylo víc než v mým žaludku. Dál bych mohl popsat třeba slaninu. Její chuť si lze představit snadno. Zavřete oči. Představte si nebe. V nebi gril a voňavý zauzený bok z veselýho prasátka na něm. Tu vůni. Tu chuť... Tak takhle nějak chutná ta slanina z Grilled Chicken Club. Trošku hůř se kousala (člověk čekal měkoučký kuřecí a pod tím nečekaně slanina), ale chuť byla jako božská mana. A pak už nám zbývá jen omáčka.


Omáčka je přesně taková, jakou byste čekali. Nejspíš už jste ji i párkrát měli. Hořčicovo-medová omáčka není u McDonald's žádná novinka. V sendviči se zbytkem surovin chutná jako hořčice a když ji ochutnáte samostatně, ucítíte i náznak sladkosti. Ke kuřecímu masu se celkem hodí, tak proč ne. Je jedna z těch lepších a můžu, ne musím ji pochválit. Jen množství bylo menší než malý. Asi aby omáčka nepřekryla chuť kuřete. Housku nemá moc smysl popisovat. Nějak sem si ji ani nevšímal, takže asi nic extra. Ani v kladným ani v záporným slova smyslu. A jak je na tom sendvič celkově? Nic moc řekl bych.


Nejvíc v sendviči byla cítit slanina. K tomu trochu kuře s hořčicí. A to všechno dohromady bylo hrozně planý, obyčejný a prťavý. Za 95,- samostatně nebo 130,- ve velkým McMenu si můžete užít sakra větší srandu. Grilled Chicken Club je naprosto průměrnej sendvič, kterej nad poklopem od kanálu drží jen vynikající slanina. Dámy neholdující hovězímu ho možná ocení. My chlupatí, obtloustlý a upocení fandové vláčků a vesmírných raket si ho kupovat určitě nebudeme. I když něco mi říká, že tenhle sendvič pro nás ani stvořenej nebyl...

7 komentářů:

  1. Dík za recenzi. Co se týče kuřecího, furt mi nějak nejvíc jede ten jejich malej snídaňovej..
    Omlátil jsi jim to syrový maso o hlavu? Mi to přijde jako celkem průser, u kuřete (ikdyž bakteriologicky to asi bude nezávadný).. taky nechápu jak se jim to povedlo, to to z tý fritézy jako vytáhli o půl minuty dřív? Dyk jsou tydle věci, tuším, předsmažený..? By mě zajímalo, jestli je to jedna náhodná chyba, nebo je tam něco technologicky blbě. Fakt bych si myslel že to ani neni možný.
    Joab

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O hlavu jsem jim to neomlátil. Bylo to až na úplným konci sendviče. Z bakterií a podobných blbostí strach nemám. Pár jídel na ulici v Bulharsku a máte imunitu na všechno. :) Plus se to kuře vozí hluboce zmrazený, takže nic nehrozí. Ale kdybych ten sendvič jedl z druhé strany, asi by to vypadalo jinak...

      Vymazat
    2. Tak zaprvé. Mase je tepelně zpracované ještě než se mrazí a posílá.. dále se nesmaží ale griluje a není možné aby byla část tak a část jinak kdyz jde pod plotnu která má daný čas a teplotu..

      Vymazat
  2. Tohle kuře je grilované a plátky jsou teda taky předgrilované dopředu, takže se to pak v podstatě jen ohřívá... ale jak je prostě to prso takové nestejně velké a gril nastaven na jeden přítlak, tak ty ocásky občas působí syrově no...
    Jinak mě tenhle sendvič hodně připomíná Manhattan, který byl dokonalý, tak snad ho taky ještě ochutnám, ikdyž ty peníze se mi za to dávat nechce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manhattan si pamatuju. Taky jsem si na něj vzpomněl. Možná za to může čas nebo nostalgie z úžasné akce I Love NY, kterou McDonald's dodnes ještě nepřekonal, ale Manhattan Grilled Chicken se mi zdál o hodně lepší. I když co se I Love NY akce týče, tak tam byly lepší kousky. Třeba Wall Street Beef. :)

      http://i1-news.softpedia-static.com/images/news2/McDonald-s-Introduces-I-Love-New-York-Line-of-Burgers-2.jpg

      Vymazat
    2. Nejlepší byl stejně 1955 burger :)

      Vymazat
  3. Jotaaak, ono je to vlastne grilovany, pravda. No ale stejnak je to heges:)
    Joab

    OdpovědětVymazat