neděle 8. února 2015

Houbový Burger a sýrová kolečka kaškaval, McDonald's

McDonald's, největší inventor na fast foodovým poli v České republice, se zase jednou předvedl a do nabídky přihodil houbový burger. Věc, na kterou si zatím žádnej fast food netroufnul. Houby v burgeru jako takový nejsou žádná novinka a nabízí je spousta restaurací v republice. Každopádně na houby v podání McDonald's musí být zvědavej každej, koho houby vyloženě nehnusí. A já proti houbám nic nemám. Do burgeru bych si je doma asi nerval a v restauraci bych se taky radši držel klasiky. Ale jsou prostě věci, který si člověk v životě nesmí nechat ujít...


Na obrázku vypadá burger celkem nechutně a věřte, že ve skutečnosti to není o moc lepší. V Ostravě jsem ho zahlídnul i v obřím provedení na billboardu. Většinou promo fotka přímo vybízí k ochutnání, no tahle vybízí ke skoku pod tramvaj. Houby na ni vypadají slizce, nechutně a několikanásobně použitě. A ta majonéza tam, brrr. Asi nejhorší promo fotka v historii. Možná kdyby se jejich grafici konečně zbavili toho hnědýho pozadí... Každopádně fotka je jen fotka a sendvič na živo, jakkoliv nechutně vypadající (a zavánějící), je třeba ochutnat.


Houbový burger má jednoduchý složení. Hovězí maso, dva plátky sýra ementál, grilovaný žampióny, rajče, hořčici a jemnou omáčku. To všechno je v housce od Swiss Kinga. Co si budeme povídat, všechny asi zajímají hlavně ty houby. Jsou to klasický žampiony. Jestli jsou grilovaný absolutně netuším. Jsou trochu oslizlý (za to může i majonéza) a hlavně jsou udělaný akorát na skus. Nejsou ani moc gumový, ani moc tvrdý, ani moc měkký, prostě jsou udělaný akorát. A to ještě hlavnější, jsou chuťově naprosto boží! Pokud máte rádi houby, tak tyhle si zamilujete. Žampiony obecně nemají nějakou super výraznou chuť, ale to v sendviči není vůbec žádná chyba. Naopak jejich jemná, jen lehce houbová chuť dovoluje sem tam vyniknout i ostatním surovinám. Množství žampionů v sendviči je taky moc příjemný překvapení. Hub je v burgeru jak hub po dešti. McDonald's nešetří a spojení prémiový burger nabírá novej význam.


Společně s houbama se nešetří ani na "jemné omáčce". Jemné omáčky je v burgeru stejně jak hub, jak hub po dešti. Prostě plnej kotel. Chuťově je to taková jemná majonéza. Není tak moc kyselá jak klasická majonéza od McDonald's. Tuhle omáčku McDonald's často dává do svých kuřecích sendvičů, protože nepřebije chuť zbytku. K houbám se hodí. Další omáčkou je pak hořčice. Té je tam přesně podle promo obrázku. Dvě kapky. V sendviči jsem ji ucítil přesně dvakrát a musím říct, že tomu dodala zase trochu jinej rozměr. Ale víc bych ji tam nedával. Jde vidět, že s tímhle sendvičem si někdo opravdu vyhrál a vyladil ho k houbové dokonalosti. Jen rajče mě tam trochu zarazilo. Do sendviče přidává zbytečnou vodnatost a chuťově se tam taky moc nehodí. Když už se vám ho teda podaří vůbec zachytit na jazyku. Asi je tam jen kvůli tomu, že bez něj by ta promo fotka byla ještě horší.


Maso nemá moc cenu komentovat. Hodně propečený, hovězí, dobře kořeněný maso. Klasika u McDonald's, která určitě neurazí. Lepší plátky u nich nekoupíte. A houska? Tak ta už vůbec nepotřebuje komentář. Není lepší housky než té, na které se válí slanina a sýr. Ani jednoho z toho přes množství náplně sice moc nepostřehnete, ale na sušších koncích sendviče se hodí. No a sýr? O tom jsem vůbec nevěděl. Musel jsem kontrolovat fotky, jestli mi ho tam vůbec dali (dali). Co dodat závěrem. Tenhle sendvič je jak morbidně tlustá ženská. Ošklivá na fotce, ošklivá ve skutečnosti, ale když se nikdo nedívá, zaboříte do ni pusu a pořádně si to užijete. Po zakousnutí do houbovýho burgeru vás zaplaví jemná chuť žampionů s jemnou omáčkou a masem. Sem tam hořčice, sem tam houska a její součástí. Prostě super. Jedno z největších a nejpříjemnějších překvapení ve fast foodu od dob jejich založení v ČR. Určitě si na něj zajdu ještě. Cena 100,- samostatně a 139,- v McMenu.

 
Společně s houbovým burgerem jsou v akční nabídce taky sýrový kolečka kaškaval a bramborový spirálky s De Luxe omáčkou. Spirálky s omáčkou mají jenom na ceníku, nikde jinde je nenajdete. Zato kolečka kaškaval si vysloužila samostatnou tabuli nad pultem, tak proč je nevyzkoušet. Za pár pětek dostanete k menu tři pidikolečka smaženýho sýra. Přesnou cenu si už nepamatuju, ale moc výhodná koupě to nebyla. Ale nutno podotknout, že sýr je vynikající. Podle webu by mělo jít o pařený ovčí sýr původně z Rumunska. Pokud jste někdy měli oštěpek, tak věřte, že chuť je naprosto totožná. Je to super sýr a stojí za ochutnání. Výraznej s lehce nauzenou chutí. Určitě nic pro milovníky sýrů bez chuti typu mozzarella, pravý český eidam nebo nepravá česká gouda. Na druhou stranu to zase není taková pecka, že bych ho musel mít i příště. Snad si vzpomenu na spirálky (když už nejsou nikde na tabuli) a objednám si radši ty. S omáčkou De Luxe nikdy nezklamaly.

PS: Od teď si můžete užívat kvalitnějších fotek. Už je nefotím mobilem starým 10 let... :)

7 komentářů:

  1. Ach super, podle obrázku jsem se ho docela bála, ale navnadil jsi :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já ten billboard viděl až dneska a jelikož jsem se ještě pořádně nevzpamatoval ze sýrový, oddal jsem se klasice v podobě Tastyho, ještě chci stihnout kuponovej nášup a pak snad seberu odvahu jít do něčeho novýho xD
    Jinak jako celou dobu sem dumal, jestli už to Kavoni stihnul. Že váham xD
    P.s. check out Delish, sice silně z ruky ale dlouho nepřekonanej pomer cena/vykon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Delish z Plzně? Jsem z Ostravy. To je sakra z ruky. :)

      Vymazat
    2. Předražený to tam mají. 300Kč nedam za burger ani kdyby byl ze zlata, takže by měl být poměr cena/výkon nějak srovnatelný, tomu vážně nevěřím. To by muselo být nejlepší jídlo na světě. Radši si zajdu za stokorunu na vynikající big tasty bacon nebo swiss king.

      Vymazat
    3. A to je chyba. Zrovna Delish stojí za všechny peníze a do teďka jsem lepší burger než v Delishy neměl...

      http://kavoni.blogspot.cz/2015/05/delish-bacon-burger-s-cheddarem-delish.html

      Vymazat
  3. Náhodou, mě ta fotka vůbec nepřijde špatná. Ty houby asi ani líp vyfotit nejde. Upřímně, to, že jsem ho ochutnal, bylo jenom tím, že jsem prostě na plakátu viděl, že jsou tam houby. Vzhled sendviče na to neměl žádnej vliv.
    A burgr je fakt výbornej. Určitě si dám někdy znovu.

    OdpovědětVymazat