neděle 24. srpna 2014

Krůtí stehna na hořčici

Málo novinek, blog stojí, návštěvnost klesá, manažeři fast foodů jsou v letní hibernaci a tak nějak není o čem psát. A i by bylo, ale tak nějak se nechce plus člověk není věčně doma. No minimálně jedna věc za poslední dobu si to zaslouží. Tou je recept na parádní krůtí stehna. Doporučuju vyzkoušet. Trochu toho kvalitního jídla před pořádnou podzimní náloží junk hamburgerů určitě neuškodí. Jen si nezapomeňte přivstat.

Suroviny (2 osoby):
2 krůtí stehna (spodní, paličky)
1,5 lžíce medu
3 lžíce dijonské hořčice
2 cibule
olivový olej
2 bobkové listy
sůl a pepř

Cibuli si nakrájejte na kolečka a vložte do pekáče. Smíchejte med s hořčicí a směsí polijte očištěný krůtí stehna, osolte je a opepřete a zase pořádně vyválejte v medovo-hořčičné směsi. Vložte do pekáče na cibuli, trochu zalijte olivovým olejem a přihoďte bobkový listy. Pekáč přiklopte a pečte v troubě na 120°C tři až čtyři hodiny. Během pečení sem tam přelijte vypečenou šťávou. Na posledních dvacet minut odklopte poklop a zvyšte teplotu na 200°C. Pokud máte málo tekutiny v pekáčku, přidejte trochu vody. Podávejte se salátem a třeba s rýží.


PS: Pokud vám zbyde kus stehna, použijte ho na rizoto. Bude super.

1 komentář:

  1. Zkoušeli jsme doma akorát s kuřecím masem .. je to výborný .... chybí mi tvoje recenze kde to vázne :-)

    OdpovědětVymazat