neděle 29. června 2014

Picante Grill, McDonald's

Brazilské léto

Ať žije fotbal! Fotbal nemusím, nedívám se na něj, nefandím mu, ale když díky němu přijde nová akce do McDonald's se třema opravdovýma novinkama, tak mu klidně fandit začnu. A třeba se příští rok dočkáme i hokejových hamburgerů. Přecejen pořádání MS světa v hokeji, na kterým máme i šanci na medaili, mi přijde jako logičtější krok k propagaci novinek než MS ve fotbale, na kterým ani nehrajeme. Ale dost keců o sportu. Tenhle blog není pro sportovce, je pro žrádelníky. Do konce prázdnin můžete u McDonald's ochutnat tři novinky. Já na první pokus zvolil tu nejbláznivější, Picante Grill.


Výčet surovin bude teď kapánek delší než obvykle. Picante Grill obsahuje grilované hovězí, salám, sýr Pepper Jack, rajčata, salát, nachos, salsu a majonézu v pikantní housce. Kombinace pestrá a bláznivá jak průvod v Riu. Momentálně mě nenapadá bláznivější sendvič, jakej kdy v českých fast foodech byl. Tak pěkně od základu. Velikostí se rovná Big Tastymu, váhou ho pak lehce překoná. Právě díky náloží surovin. Proto nedojíst hranolky v McMenu nebude žádná ostuda. Masa je tam pořádnej plátek toho nejlepšího, co McDonald's nabízí. Zarytí cheeseburgráři asi nepochopí, ale opravdu se vyplatí si za tohle maso připlatit. Posolenou a popepřenou stranou jsem ho dostal dolů. Nevím, jestli to tak dělají celou dobu a všiml sem si toho až teď, ale bylo to super. Chuť lehce okořeněnýho masa vás i přes množství surovin bude provázet celým sendvičem.


Sýr Pepper Jack už tady párkrát byl. Jedná se o klasický tavený sýr s chilli papričkama uvnitř. V sendviči ho najdete jeden plátek a je tam spíš na ozdobu a zvýšení pikantnosti. Salám. Ten bude zajímat asi nejvíc lidí, protože je to ta nejkontroverznější surovina téhle blázniviny. Salám je klasickej paprikáš. Ale kvalitní s chutí po hovězím mase. Ne ten z Alberta s chutí po kuřecím separátu. Taky je parádně pikantní a chuťově výraznej. Jeho chuť ucítíte po celou dobu jedení sendviče. Někomu to může přijít divný, někomu dokonce nepříjemný, ale mě tam ta chuť seděla a dělala z Picante Grill to, čím je. Další celkem kontroverzní surovinou jsou nachos. Ty už v sendvičích u McDonald's kdysi byly. Chutnají po kukuřičné mouce, jsou křupavý, taky lehce pikantní a sendviči dodají ten správnej křup. Společně se salámem je jich tam dost na to, aby pokryly celej sendvič. Chuťově se taky dokážou prosadit a tvoří parádní kombinaci hlavně s omáčkama.


Omáčky jsou tam dvě. Salsa a majonéza. Salsa je hodně výrazná a taky dost pikantní. S chutí po rajčatech a chilli papričkách. Je ji tam malinko, aby nepřebíjela zbytek sendviče. Kluznost tak tvoří hlavně majonéza. Ta snoubí chutě čerstvé zeleniny s nachos. Zeleniny je tam spousta a do sendviče sedí. Spolu s omáčkama a nachos vlastně tvoří takový malinký tacos uprostřed hamburgeru. Vynikající nápad. A houska? Ta je taky bláznivá a pikantní. Přímo v housce jsou zapečený chilli papričky a je posypaná mletou paprikou. Ta je nepochybně taky v pečivu, protože houska je dost do červena. Skoro všechno v tomhle sendviči je vlastně lehce pikantní. Opravdu jen lehce. Sendvič si tak můžou dát i tvorové, kteří pálivý zrovna dvakrát nemusí. Samozřejmě pokud pálivý jídla vyloženě nesnášíte, radši se do Picante Grill nepouštějte.


Pro všechny ostatní Picante Grill rozhodně stojí za vyzkoušení a je to jeden z nejlepších sendvičů, jakej kdy McDonald's vytvořil. Proč? Není to kvůli jeho excentrické kombinaci surovin, ale kvůli tomu, jak jsou ty suroviny sladěný. Všechny, opravdu všechny suroviny budete v sendviči schopni zachytit vaším jazykem a nosem. Chuť povede kombinace masa a salámu. Samostatnou kapitolou pak bude kombinace omáček s nachos a zeleninou. Všechno se to nese v lehce pikantním duchu a společně to v puse a následně v mozku vytvoří obzvláště uspokojivej pocit. Tenhle sendvič je vztyčenej prostředníček italské kuchyni a jejich kombinací třech, čtyřech surovin. Je to vztyčenej prostředníček klasickým letním akcím a nabízí pořádnej sendvič pro pravý fanoušky fast foodů. Klobouk dolů.

Cena je 139,- v McMenu. Po pravdě já bych příště volil menu malý, protože je to opravdu pořádnej macek. Někomu se to může zdát drahý, ale dostanete opravdu kvalitní suroviny v jejich nejlepší možné chuťové vyladěnosti. Jen pozor, abyste dostali spoustu ubrousků. Budete mít pusu a ruce červený od papriky z housky. Tím končím tuhle recenzi, protože čím dýl se musím znova dívat na ty fotky, tím větší mám nutkání se sbalit a zajet si ještě na jeden...

4 komentáře:

  1. V neděli jsem si ho dal a musím říct že fakt paráda. Jen jsem na rozdíl od tebe v sandwichi necítil tolik salámu, zaregistroval jsem v jednom kousnutí a byl jsem rád. Ty omáčky jsou ale vážně super kombinace a McD na mě po dlouhý době udělal dojem.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to náhoda, nebo opravdu tý nejlepší sandwiche od Meka jsou bez cibule a okurky? Swiss King, Picante Grill..Ale našly by se i další

    kdo to kdy pochopí, kdo to kdy pochopí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Big Tasty Bacon je cibule a je vynikající. Ale ty kyselý okurky od McDonald's taky zrovna dvakrát nevyhledávám...

      Vymazat