čtvrtek 19. června 2014

Domácí hamburger, Zahradní restaurace Klamovka, Praha

Při posledních toulkách Prahou jsem skončil v restauraci Klamovka. Nebylo to sice v plánu, ale proč neochutnat další pražskej hambáč. Na rozdíl od Ostravy jsem v Praze vyloženě podprůměrnej hamburger ještě nedostal. Platí to pořád?

V menu najdete tenhle kousek jako "DOMÁCÍ HAMBURGER z hovězího masa s hranolky, kečupem a tatarkou" za 129 korun českých. Cena je to podezřele nízká, natož pak na Prahu. O to víc mě zajímal výsledek. Na ten jsem si musel docela dlouho počkat. Vedle se konala svatba a kuchaři nestíhali. Ale žádná čekací vyložená katastrofa se nekonala a na stole mi přistálo tohle prkýnko.


Vypadá hezky. No ne? Složení naprostá klasika. Hovězí maso, zelenina a omáčka. Omáčky tam bylo opravdu stopový množství. To je škoda, protože byla vynikající. Chutnala jako smetanou zjemněná okořeněná hořčice. Jestli z pixly nebo domácí netuším, ale rozhodně jsem ji měl v puse poprvé. Bohužel pro její chuť musíte odklopit housku, ochutnat na prstu a spokojit se s tím. V sendviči nemá mini množství omáčky šanci. Ale i proto máte vedle větší než velké množství tatarky a kečupu, takže si hamburger můžete dozdobit klouzadlama dle vlastní chuti. Co se zeleniny týče, byla to klasika. Nějaký to rajče, salát a podobně.

Housku a maso bych rozebral trochu víc. Maso ode mě má palec nahoru. Maso chutnalo jako maso, žádný zbytečný kýbl koření neobsahovalo. Propečený bylo akorát. Uprostřed bylo parádně narůžovělý a celý bylo šťavnatý. Zároveň zatáhnutý akorát, takže vám veškerá šťáva nevytekla při prvním kousnutí. Prostě šlo vidět, že tenhle kuchař hamburger nedělal poprvé. Houska už byla bohužel slabší a oproti masu by si zasloužila palec dolů. Že to byla klasická prefabrikovaná houska mě ani tak nevadilo, ale byla připečená a hlavně spodní část byla opravdu vysušená. Kuchař ji nejspíš ponechal v teple o chlup víc než měl. Ale sníst se to dalo v pohodě a na chuti celku se to nijak neprojevilo.

Výsledek? Jako omáčka poslouží kečup s tatarkou (obojí dobrý), zelenina dobrá, maso vynikající a houska podprůměrná. Ale hamburger dělá maso a tohle maso bylo, jak už bylo řečeno, vynikající. Trošku to sráží houska, ale pořád dostanete nadprůměrný hamburger za opravdu lidovou cenu. Jestli se budete potácet Klamovkou a dostanete chuť na hamburger, rozhodně se tohodle bát nemusíte.

PS: Vývar a hranolky nepřekvapí, ale ani neurazí.

2 komentáře:

  1. V Praze bych pro příště doporučil The Tavern nebo Dish, nic jiného nemá moc cenu zkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady ty klasický burgrárny samozřejmě mám v hledáčku. Klamovka byla spíš dílem náhody.

      Vymazat