sobota 26. dubna 2014

Twister Orient, KFC

Twister variace

Oslavte 20 let KFC v Česku a ochutnejte Twister variace. To hlásá web KFC. Já slavím rád a tak mě dlouho přemlouvat nemuseli. Twister Attikos nahradili Twistrem Orient a šikovně si tak můžou dopotřebovat zásobu salátových okurek. Zásoba to musí být věru obrovská. Jinak si nedovedu představit, proč by v orientální verzi čehokoliv kdekoliv a kdykoliv měly být zrovna salátový okurky. Zelí pak choi, koriandr, chilli papričky, napalm... to je Orient. Ne salátový okurky. Ale nevadí. Jdeme slavit!


Podle webu Twister Orient obsahuje: "Dva kousky čerstvých H&S Strips s omáčkou v asijském stylu a praženými sezamovými semínky, to vše zabalené v horké tortile spolu s čerstvou a křupanou zeleninou." Křupanou zeleninou mají na mysli salát, jarní cibulku a salátový okurky. Co znamená přídavný jméno křupaná nevím. Když to dáte do Googlu, vyjede vám nějaký článek o Zemanovi. Ale podle mýho názoru má salátová okurka se Zemanem společnýho asi tolik, co s Orientem...


Velikost Twisteru mě vždycky příjemně překvapí. Po rozbalení na vás vykoukne tenhle macek. Voní hezky. A chuťově taky není špatnej. Kuře je v pálivým těstíčku přesně tak, jak ho mají fanoušci KFC rádi. Taky je ho tam opravdu dost. A potěším i dietáře. Tentokrát se jedná o prsní masíčko. Takže pokud si oloupete ten úžasně pikantní obal kuřete, budete mít i celkem zdravé jídlo. To by ovšem byla druhá vražda chudáka kuřete. Salát asi nemá moc cenu popisovat. Jarní cibulku skalní fanoušci fast foodu možná ještě nepotkali. Jedná se o hybrida mezi pórkem a normální cibulí. Jak chuťově, tak i vzhledově. Není to špatný a tak proč to nenarvat do tortilly. Sezamový semínka známe většinou na houskách. Tady jsou uvnitř. To už musím uznat, že Orientem i zavání.


To hlavní a taky asi nejorientálnější na tomhle Twisteru je určitě omáčka. Pokud jste se asijské kuchyně už něco najedli, tak vám tahle chuť nebude vůbec cizí. Jedná se o sladkokyselou omáčku. Ale ne takovou tu klasiku na kuře, která se u nás prodává v lahvích po kilech. Ale taková ta hrozně ovocná, hrozně sladká omáčka s parádním kyselým dozvukem. V puse mě hrozně připomínala broskve a švestky. V kombinaci s kilem cukru, trochou octa a pořádně vyvařená na konzistenci sirupu. Opravdu fajn omáčka a v kombinaci se sezamovýma semínkama působila opravdu orientálně. Semínka v omáčce postřehnete jenom sem tam, ale omáčku pěkně obvzláštní. Omáčka s pikantním kuřecím masem je super kombinace. A pak začnete kousat do okurek...

Okurky jsou chuťově hodně silný a o svoji pozici v tortille se rvou vydatně. Jejich počet je taky hodně nadprůměrnej. Takže skoro nebude sousto, ve kterým byste v puse neměli okurky. Bohužel. Ne, že by ty okurky až tak zavazely. Ale samotná kombinace kuřete s omáčkou je tak vynikající, že je škoda, že ji přehlušuje něco tak banálního, jako je salátová okurka. Jarní cibulku pak sem tam ucítíte a k ostatním surovinám se hodí.

Takže závěr? Celkem povedej Twister, u kterýho bych ale ubral na okurkách. Nebo je úplně vyměnil za něco méně chuťově výraznýho. Ale i přesto sem si Twister Orient parádně užil. Je to celkem zajímavá a svěží, i když lehce nevyvážená kombinace exotických chutí. Pokud nemáte nic proti sladkokyselím omáčkám a okurkám, směle do něho! Cena 85,- samostatně a  125,- v menu. Cena je to více než odpovídající.

5 komentářů:

  1. No vono vubec jako orientalni mexicka tortila je dost velkej zvast :D zustavam u klasiky kdyzuz a radsi si zajdu na chinabox mrk

    OdpovědětVymazat
  2. Orient nebyl špatnej... souhlasím s recenzí, okurek bylo moc a taky bych si to spíš představil bez nich. Ale musím uznat, že Attikos mi chutnal mnohem víc. Tento Twister si tak už asi nedám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych si ho znova asi nedal. U mě vede Twister Sýr & Slanina.

      Vymazat
  3. "Co znamená přídavný jméno křupaná nevím. Když to dáte do Googlu, vyjede vám nějaký článek o Zemanovi." kavoni, ja teda musím uznať že ty máš fakt svojský a dobrý zmysel pre humor :D takéto humorné poznámky robia recenziu ešte lepšou a skoro vždy ma také niečo rozosmialo keď som čítal tvoje recenzie.

    OdpovědětVymazat