čtvrtek 28. listopadu 2013

Swiss Chicken, McDonald's

Sýrová sezóna no.2 2013

Pokračujeme v sýrové jízdě. Tentokráte s kuřecím sendvičem Swiss Chicken. Od kuřecího téhle společnosti nikdo nic moc nečeká a o to víc sem tam musí uznat, že drží v ruce opravdu povedenou pochutinu. Naposled mě celkem dostal Chick & Cheese z první letošní sýrové sezóny. Ten šel cestou klasickýho složení opravdu kvalitních surovin. Swiss Chicken jde cestou jinou, nekonvenční a společně s Cheese Kingem útočí na receptory normálnosti v lidským mozku. Ujetý věci já rád, tak jdeme na to!


Tenhle kuřecí hybrid se skládá z kuřecí placky, bramborové placky, sýra, slaniny a sýrové omáčky. To všechno je ve střední housce posypané sezamem. Všechny tyhle suroviny určitě znáte a pokud jste měli alespoň jednou McChicken a Swiss King, tak i víte, jak chutnají. Masová placka není nejhorší a sem tam ucítíte i kuřecí maso. Nejvíc se ale ozývá ochucená strouhanka a hlavně chuť pepře, kterej obsahuje. Není to špatný, ale chuťovou kuřecí nálož nečekejte. Bramborová placka spíš než po bramborách chutnala po oleji, kterej z ní tekl po celou dobu jedení sendviče. Super předzimní nálož energie! Tenhle hamburger opravdu není pro dietáře.


Co tam máme dál? Slaninu. Parádně vyškvařená slanina je u McDonald's standardem. Ale co se nestalo. Já ji dostal vyškvařenou až moc a spíš než maso chutnala jak hořkej uhlík. Byla by to maličkost, ale tady jde o slaninu. A zločiny proti slanině se neodpouští. Ještě sem tam zahlídl sýr. Nebyl na bramborové placce podle obrázku, ale pod ní. To je možná dobře, protože mi alespoň slepil maso a placku k sobě. To byla taky jediná věc, kterou pro tenhle sendvič udělal. Chuť nikde a barvu měl že by se i albín zastyděl. Nu což. Houska byla dobrá. Střední velikost opravdu stačí v případě takovýchto kalorických bomb.

 
Jako poslední nám zbyla sýrová omáčka. Má ji ještě cenu komentovat? Má! Stojí totiž za to. Sýrová omáčka je to nejsýrovatější, nejlepší a nejvíc slinotvorná látka na téhle zeměkouli. Ve spojení se slaninou pak tvoří božskou manu. Jen při pohledu na fotku nahoře mám chuť vzít nůžky na plech, vystřihnout kus monitoru a sežrat ho. Vy to nezkoušejte. To byste nedočetli zbytek recenze. Bohužel jak už sem psal, slanina byla hodně vypečená a božská mana tak byla jen polobožská. Chuť hovězího masa tam pak samozřejmě chybí absolutně. Ale světe div se, i kuře se s touhle omáčkou dokázalo celkem solidně popasovat. Ono taky kuřecí se šunkou (slaninou) a sýrem (sýrovou omáčkou) je celkem známej pokrm zovanej Cordon Bleu. Takže po kousnutí tu máme silnou sýrovou chuť, trochu chutí z kuřecího masa, pepře, slaniny a do toho nějakou divnou konzistenci a sice bramborovou placku. Placka tady funguje spíš jako mastná měkká výplň. Na chuti nepřidá, ale rozhodně ani neubere.


No co si budeme povídat. Tenhle sendvič chutná přesně tak, jak vypadá. Zajímavě. Pro fanoušky sýrových sezón nutnost ochutnat. Jen nezapomínejte, že se pořád jedná o kuřecí od McDonald's. Je to taková agresivnější a masitější varianta na McChicken. Mě osobně zaujal. Znova si ho ale dávat nebudu (už se třesu na Swiss King), ale sem rád, že sem ochutnal. Pro nefanoušky sýrových sezón, vegetariány, vitariány, vegany a lidi s obříma batikovanýma gaťatama to rozhodně není. Mimochodem má jen o 100 kcal (735 kcal) méně než Swiss King. V McMenu stojí tenhle sendvič 125 korun a i když je ze všech třech nejmenší, tak se stejně najíte. Je trochu víc vyladěnej než Cheese King, ale celkovej dojem je dost podobnej. Swiss King zůstal samozřejmě neohrožen...

2 komentáře:

  1. dobrý pokus ale nie je to nič revolučné. Hovädzie chutí s plackou lepšie a tento sendvič chutil presne tak ako som očakával - nič špeciálne ale chuťovo neuškodí. Taký bežný sendvič

    OdpovědětVymazat