středa 20. listopadu 2013

Cheese King, McDonald's

Sýrová sezóna no.2 2013

V únoru při Sýrové sezóně sem si postesknul, že ji máme pomalu jako poslední z Evropy. A protože nejvyšší vedení McDonald's pravidelně čte můj blog (jako například prezident Putin), tak Sýrovou sezónu zařadili letos i na podzim a máme ji jako první. On je to krok docela logickej. Před Vánocema se lidí začínají přežírat. Viz svatomartinský husy a podobně. Zatímco na konci zimy se spousta lidí snaží spíš zhubnout do plavek, aby si nemuseli kupovat větší a větší každej rok jako já. Během vánočních nákupů se v centrech taky pohybuje o dva až dva a půl kvadrotriliónu lidí víc a na takovýho Swiss Kinga se nechá zlákat spousta z nich.Tak jako tak, třikrát hurá sýrovým sendvičům! Tentokráte hurá pro Swiss Kinga, hurá pro Cheese Kinga a hurá pro Swiss Chicken. Recenzi na Swiss King najdete ZDE. Je sice stará jako tento blog, ale však on Swiss King stejně dobře každej zná. A kdo ne, hybaj napravit! Já si dopřál sendvič Cheese King.


Tenhle sendvič jako by vylezl z filmu pana Lynche. Podobný přečiny proti lidskosti mívají často v Japonsku a já pokaždé jen tiše záviděl. Odvaha českýho vedení mě opravdu překvapila a smekám klobouk, že se odvážili něco takhle neotřelýho dát do oběhu. A hezky neotřelýho, ne neotřelýho a'la KFC, kde se každé další novinky děsíte jako čípku o velikosti lidské dlaně. Ale dost bylo řečí, jdeme na to. Cheese King obsahuje hovězí maso, smažený sýr, slaninu, salát, smaženou cibulku a sýrovou omáčku. To všechno je v housce od Swiss Kinga sypané sýrem a slaninou. Vezměme to pěkně postupně. Hovězího masa dostanete pěknej plátek v kvalitě, na kterou jste od McDonald's zvyklí. Smaženej sýr znáte z McSmažáku. Pokud jste neměli tu čest, tak vězte, že jde o celkem kvalitní smaženej sýr, kterej dokonce chutná jako smaženej sýr. Mimochodem ho dodává Pribina. Slanina je krásně vypečená a chuťově silná jak železnej Zekon. Stejně tak sýrová omáčka. To je jedna z omáček, kterou by měl ochutnat opravdu každej a kdyby se prodávala v obchodech, koupím si kýbl. Samozřejmě nemusí sednout každýmu, ale vzhledem k úspěchu Swiss Kinga se dá říct, že většině lidem opravdu sedla. Co tam máme dál? Smaženou cibulku, tak tu sem tam skoro nenašel. A salát? Ha! Ten je tam jen kvůli barvě. Houska je nasládlá klasika trochu promaštěná slaninou.


Suroviny teda nejsou vůbec špatný. Tady půjde o jejich kombinaci. Co se praktické stránky týče, tak je to celkem v klidu. I když vám maso se vším na něm bude jezdit po sýru, tak se to dá ukočírovat a celkem v pohodě sdlábnout. Problém tady ale přecejen existuje a bohužel je to problém ten hlavní a sice chuťovej. V sendviči cítíte čtyři suroviny. Smaženej sýr, hovězí maso, slaninu a sýrovou omáčku. Od pohledu to není rozhodně špatný. Ale dvě různý chutě sýra a dvě různý chutě masa vám mozek odmítne pořádně zpracovat. Něco vám bude pořád našeptávat, že ten smaženej sýr je tam tak nějak navíc. Bohužel. Asi sem víc konzervativní, než sem myslel. A to baštím linecký s marmeládou a salámem. Na druhou stranu je tohle snad ten nejsytější sendvič, jakej sem kdy jedl. V McMenu se ho musí najíst i profesionální jedlíci.


Po kousnutí vás teda čeká pořádně masitá chuť podporovaná sýrovou omáčkou a sem tam si vrzne smaženej sýr se svojí výraznou chutí a v sendviči opravdu nečekanou konzistencí. Je to celkem dobrý, ale bramborová placka se k "Swiss" základu hodí mnohem víc. Porazil tenhle sendvič Swiss King? Ani náhodou! Stojí za ochutnání? Určitě. Něco podobnýho tu nikdy nebylo a nejspíš dlouho nebude. Cheese King není špatnej a rozhodně se najíte. Pokud ale nejste moc experimentální typ, dejte si radši ověřenou klasiku Swiss King. Cena sendviče Cheese King je celkem vysoká, ale vzhledem k surovinám se není čemu divit. 99,- za samotnej sendvič a 139,- v McMenu. K tomu si můžete dát smažený hermelínky nebo kuřecí stripsy. Bramborový mřížky letos bohužel nejspíš chybí.

3 komentáře:

  1. Já ho měl bohužel s minimem omáčky, ve Zlíně na mně šetřili

    OdpovědětVymazat
  2. Omáčkou sa zrejme šetrí aj v bratislavskom Poluse, burger som v polovici nemohla ďalej jesť - nie, že by som bola nejaký amatér... Skrátka nemalo to ten správny "žravý" efekt a šlo to ťažko dolu krkom. Viem si ten burger predstaviť vylepšený guacamole omáčkou, koliečkom smaženého baklažánu alebo - dietológovia všetkých krajín, strieľajte - keby namiesto žemle boli zemiakové placky so Swiss Kinga...

    OdpovědětVymazat
  3. sem uplne nemocnej :D v noci sem si všim že je sýrová sezona, hned v 10.30 hurá na swisse a teď bych zase jel na cheesekinga ! Jejich marketing na me vuuuubec nefunguje prej :DD

    OdpovědětVymazat