čtvrtek 19. září 2013

B.O.S.S, KFC

Na tenhle sendvič jsem se dlouho těšil. Ale to jsem ještě nevěděl, jak vypadá. Po prvním shlídnutí promo fotky mi bylo jasný, že to není přesně to, co jsem si pod BOSSem představoval. BOSS totiž není v Evropě žádná novinka. Byl snad na všech západoevropských trzích a vypadal takto. Díky kombinaci dvou omáček to byl pro KFC revoluční výrobek. Pak přijde polský vedení KFC a místo ověřenýho západního BOSSe zkouší novoty, který bohužel většinou dopadnou katastrofou. Dopadl tak i středoevropskej BOSS?


BOSS obsahuje dva plátky kuřecího v kentucky obalu, kyselý okurky, červenou cibuli, zelí, sýr a novou omáčku. To všechno je v dvojité sezamové housce s mezipatrem. Většinu lidí asi zarazí nová omáčka. Ještě to napíšu znova. Nová omáčka. NOVÁ OMÁČKA! Co to proboha je? Na vymyšlení takovýho názvu musíte mít opravdu talent. I rodinný salát z Alberta je lepší název. A už to je řádná soda. Mimochodem na polských stránkách tu omáčku nijak nepojmenovali, takže velmi originální název "nová omáčka" vymyslel nějakej Čech. Jak pojmenujou další omáčku? Snad ne "další omáčka". No a jak chutná? Tak jak zní. Nudně, bez nápadu, bez inovace, bez snahy. Je to taková řídká vodová majonéza trochu líznutá paprikou...


A co zbytek surovin? Kuře je vynikající. Prsíčko v kentucky obalu podle původní receptury je moc dobrý a dva větší kousky rozhodně neurazí. Salát byl celkem unavenej. Červenou cibuli sem tam jen tak zahlídnul, cítit nebyla vůbec. Sýr je klasickej tavenej cheddar, kterej taky neurazí. Houska byla naprosto klasická a chuťově dobrá. Jen mi přišlo střední patro tlustší než spodní, takže sem měl pocit, že se mě sendvič každou chvilu rozpadne v rukách. Velikostí si myslím taky neurazí. V menu se najíte až až. Zapomněl jsem na něco? Ano! Na okurky. Záměrně. Okurky jsou v tomhle sendviči zjevně alfou omegou. Asi nechtěně, ale chuťově jsou nejvýraznější součásti sendviče. Což je samozřejmě škoda. Místo kuřete cítíte okurky.


Takže výsledná chuť sendviče vás bohužel nejspíš zklame. Máte tam spoustu surovin, jedna z nich je vynikající kuře a ve výsledku cítíte okurky. Kyselou koprovou chuť okurek. Kousnete do sendviče a okurky. A pokud si je vyndáte nebo narazíte na sousto bez okurek (což je těžký, je jich tam požehnaně), tak ucítíte chuť opravdu divné "nové" omáčky a pečiva. Kuře se zase nějak nedostavuje. O cibuli, sýru a salátu ani nemluvě. Kde soudruzi z Polska udělali chybu? Udělali tu chybu, že se vůbec pouští do nějakých novinek místo toho, aby nám dopřáli pořádnej BOSS sandwich.


Výsledkem snažení je chuťově nevyváženej a průměrnej výrobek, v kterým nejsou ani cítit jednotlivý suroviny, natož pak ta hlavní. Těžko se tenhle sendvič stane opravdovým BOSSem. KFC ve střední Evropě by se mělo nad sebou zamyslet a zaměstnat lidi, kteří ví něco o vaření a o základních chutích, protože něco takhle strašidelně průměrnýho se nikdy nemělo dostat do oběhu. Dokud si nemyslím, že to je bomba, tak to nemůžu přece nabízet lidem. Bohužel u novinek od KFC tohle nepíšu poprvé. A stejně se nepoučí. Další šance na dobrej sendvič přišla vniveč díky přehnané touze udělat "něco novýho". Název omáčky pak už jen ilustruje tuto snahu a dodává tomu korunu. Najíte se? Nejspíš ano. Pochutnáte si? Nejspíš ne. Koupit? Znova ne. Jednou stačilo. Možná ještě ochutnám juniora, kterej by mohl být trochu vyváženější, ale dobře si to rozmyslím.

PS: Cena 89 korun samostatně a 135 v menu.

PPS: Nejsvětlejším momentem tohodle sendviče byla láhev Mountain Dew zdarma k menu. Že by odezva zákazníků byla natolik slabá, že k tomu musí dávat pití v hodnotě půlky sendviče zdarma?

7 komentářů:

  1. Ty KFC housky vypadaj strašně utrápeně.. ta promo fotka a pod tim reálnej burgr je super:) Zlatej mekáč.
    Jak je to velký? Nacpeš to v klidu najednou do pusy? Větší než Big mac to je asi určitě, žejo, ale dá se to k něčemu přirovnat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do pusy to v klidu nenacpeš, ale když to hodně zmáčkneš a budeš se hodně snažit, tak to tak nějak jde. Každopádně počítej s tím, že při prvních soustech si zamažeš bradu. Velikej je totiž dost. Určitě větší než Big Mac. K čemu přirovnat netuším. Ve fast foodech sem nic takhle vysokýho snad neměl. Ale pořád platí, že co mě se týče, tak je to škoda kentucky masíčka, který je stokrát lepší třeba samotný.

      Vymazat
  2. Osobně mi to přišlo větší než Big Mac, možná díky vyššímu masu, které nedokonale kopíruje tvar housky.
    Jinak kavoni, v Praze mi k menu Mountain Dew nedali. A ani jsem to neviděl nikde inzerovat. Dávali ho k BSmart XL v létě, tak možná u vás zůstalo víc zásob a chtěj se ho zbavit. Nebo na mě prostě zapomněli:D

    OdpovědětVymazat
  3. Mě tenhle BOSS chutnal moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sem rád. Někomu to chutnat musí nebo by zkrachovali. :)

      Vymazat
  4. Já mám naprosto odlišný zážitek mě the BOSS velmi uspokoji penetroval moje chuťové pohárky velmi kuřecím způsobem a když se orosenej vynoří ve své velkolepé mocné kráse jedná se velmi intenzivní prožitek. :-p :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ochutnán a já osobně zklamán, zlatej texas grander. Milca

    OdpovědětVymazat