neděle 12. května 2013

Mexičan, McDonald's

Můj Burger

Olé! Bronzovej hamburger ze soutěže Můj Burger je tady. Pikantní výmysl od dalšího Slováka. Na rozdíl od těch dalších je tenhle prťavej a spíš by se hodil do fajnovek. Ale dost keců, ty patří na koledu.


Mexičan obsahuje hovězí maso, dva plátky sýra, restovanou cibulku, dva plátky rajčat a mexickou omáčku. Olé! Jak sem psal, hamburger je prťavej. Je to taková variace na cheesburger. Maso je klasicky dobrý, houska je klasicky dobrá a rajčata trochu bez chuti rajčat, jak bohužel v ČR bývá zvykem už delší dobu. Ale taky není sezóna rajčat, tak co čekat. Smažená cibulka tam byla, ale cítit nebyla vůbec. Co tam však cítit bylo nejvíc byl sýr a mexická omáčka. Olé!


Jak chutná sýr od Mcdonald's asi všichni víme. Ale jak je na tom omáčka? Čekáte něco pikantního? Tak čekejte dál. Tahle omáčká nepálí skoro vůbec. Na stupnici od 4,32 do 87,56 by tahle omáčka byla na čísle 5,01. Což opravdu není velký číslo. Nějakej ten pokus o pikantnost ucítíte, ale spíš ucítíte protlak. To samozřejmě až tak nevadí. Já osobně pálivý moc nemusím a pálivý jídlo sem od tohodle sendviče opravdu nečekal. Olé! Po kousnutí do sendviče tak ucítíte jenom dvě chutě. Sýr a rajčatovou omáčku. Jinak řečeno. Rajčatovou omáčku a sýr.


Podle mě celkem slabota. Zvlášť když vezmete v potaz celkem vyšší cenu. Stojí 45 korun a to je za malej sendvič s hodně fádní chuťovou kombinací celkem dost. Jednoho se nenajíte a za dva dáte 90 korun. A stejně se nenajíte. Možná kdyby se odebral jeden plátek sýru a místo křupavé cibule tam dali tu ze sendviče 1955, chutě mohly být někde jinde a Mexičan by stál za pozornost. Takhle mě moc nenadchnul. Olé!

PS: To Olé! všude mám jako test. Nezbláznil sem se. Nějakej amík nařknul německej McDonald's z rasismu, protože v reklamě na mexický týdny vyřvávali Olé! Tak chci jen zjistit, kolik zabedněných a vymaštěných amíků umí používat google translator...

5 komentářů:

  1. Tou cenou to u mě pohřbili, pro mě maximálně 35 jako McDouble(možná spíš těch 30), což je hrozná škoda. Nemyslím si, že autor tohoto svačinového burgeru předpokládal, že McD nasadí takovou cenu.
    Pálivost omáčky mě teda velmi nepříjemně překvapila, asi stejně jako autora burgeru, McD potřebuje něco pálivýho jako sůl. Takhle, věřim tomu, chodí někteří raději do KFC.
    Nicméně díky za recenzi, aspoň vím, co si nekoupit.:D

    OdpovědětVymazat
  2. tak bacha aby ti za to olé ten blog gůgl nesmazal... :/

    OdpovědětVymazat
  3. Měl jsem ho dneska měl a dal se. Ale 45 skutečně pálka.

    Sice mírně mimo téma, ale nemůžu si nepostěžovat. Po internetu jsem viděl všude možně hype na Big Tasty Bacona a když jsem si ho dneska dal, tak byl hrozně fádní a nevýraznej. Ale třeba jen v Olomouci neumějí dobře chutit, kdo ví...

    OdpovědětVymazat
  4. Fuj jak takovej umelej hnus muze vubec negdo pozrit takova sracka.

    OdpovědětVymazat