neděle 21. dubna 2013

Kuřecí bageta, Bageterie Boulevard

O téhle "novince" sem se dozvěděl úplnou náhodou a sice když sem v práci našel letáček s menu od BB, kterej někdo nechal v kuchyňce na stole. Prve sem si říkal, že musí být nějakej starej nebo co, protože kuřecí bagetu už BB nedělá. O pár dní později sem šel okolo prodejny a fakt tam byla! Na webu ji ale pořád nemají, takže to vypadá, že ji najdete jenom v Ostravě. Možná se časem vrátí i do zbytku republiky a k našim bratiam na Slovensko, kam už se BB taky dostala.


Bageta obsahuje kuřecí nugety, ledovej salát, BBQ omáčku a tatarku. Jednoduchá kombinace za jednoduchou cenu. 69,- samostatně a 99,- v menu. Pokud si nedejbože neobjednáte jinej druh pečiva. Ten je pořád za příplatek. Nejprve rozeberu jednotlivý suroviny pěkně popořadě a to nejdůležitější, nugety, si nechám na konec. Takže pečivo. Klasická česká bageta, křupavá (někdy až moc) a chuťově neutrální. Salát celkem čerstvej, jak už konečně bývá ve fast foodech zvykem. BBQ omáčka je hodně dobrá a osobně si přesně takovouhle omáčku představím pod zkratkou BBQ. Domácí tatarce taky není co vytknout, tu BB umí. Ale co to nejdůležitější?


Ke kuřecím nugetám bych výhrady našel. Za ty prachy asi nikdo nečeká pořádný kuřecí prsní maso, to je jasný. Ale když už tam dávám nějaký mletý nebo hafo hodně nakřehčený maso, tak by to nemělo být na úkor chuti. Nugety nejsou špatný, ale jsou takový nějaký nijaký. Nemají žádnou výraznější chuť. Trocha koření by jim neuškodila. Nebo aspoň těstíčku. Takhle tam ty nugety jsou čistě jako výplň a ne jako něco, na čem by si člověk opravdu pochutnal. Naštěstí tenhle nedostatek dotáhne kombinace úžasné tatarky a vynikající BBQ omáčky. Salát v bagetě sem tak křupne a bagetě přináší nějakou tu čerstvost, ale chuťově se taky nijak neprojeví. Takže celková chuť bagety je vlastně kombinace tatarky, BBQ omáčky a kuřecí pseudochuti v pečivu. Co mě se týče, za 69,- celkem dobrá koupě a rozhodně je to jedna z těch lepších věci, co si u Bageterie Boulevard můžete koupit. Rád si ji někdy dám zase.


K bagetě sem si dal ještě patatas. Těšil sem se na výsledek toho, jestli se konečně zlepšila jejich příprava. Musím uznat, že trochu jo. Brambory sem nedostal ledový, ale vlažný. A na nich kýbl tatarky. Tatarka od BB je dobrá, ale sem tam nějakej brambor bych si dal i nepromočenej. Balení na patatas je sice stylový, ale ne až tak praktický. Každopádně se ty brambory tentokrát daly jíst a byl sem celkem spokojenej. Ale kéž by zrovna v pátek nebyla cizrnová polívka (kterou opravdu nemusím) a mohl si dát místo patatas polívku. Možná by těch druhů polívek mohlo být víc nebo by se mohly jinak střídat, aby lidi, co se dostanou z práce na dýl jen v určitý dny, měly sem tam na výběr i jinou polívku...

4 komentáře:

  1. Tahle bageta už několik let jede v Liberci a je to docela hit. Jelikož jsem z Liberce, tak jsem byl zvyklej na ni chodit a většinou jsem si ani nic jinýho nedával. Teď bydlím v Praze a po BBQ bagetě ani stopa, na dotaz, proč ji v Praze nemají, mi odpověděli, že netáhla a nikdo ji nechtěl. To mě opravdu mrzí, protože mi připadá z jejich stálé nabídky asi nejlepší, navíc je vždy plná, není tam hluché místo, není ničím nastavovaná... když si dám jinou, tak je většinou hlavní ingredience na začátku a na konci. Tady je po celé délce. No, snad časem zmoudří a dají ji taky do Prahy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím, že je plná, můžu jedině souhlasit. Dokonce sem ji v menu ani nedojedl a zbylo mě na svačinu. :)

      Vymazat
  2. Já náhodou papatas miluji, vždycky je mám teplé, čerstvé a tatarku uprostřed, takže spoustu z nich omočená není :) A kuřecí jsem teda nikdy neviděla :)

    OdpovědětVymazat