středa 9. května 2012

BBQ Beef XL, Burger King

MENU UŠITÉ NA MÍRU

Po dlouhé době sem se objevil v Nové Karolíně v Ostravě a po nucených nákupech si mohl užít tamější Burger King. Ne že by mě nebavilo nakupovat (nebaví), ale neznám lepší pocit, než když hladoví chodíte po food courtu a koukáte na všechny ty nabídky a novinky, který můžete ochutnat. Asi tak nějak se musí cítit ženský u výloh s kabelkama... Abych to zkrátil, "nečekaně" sem se zastavil u Burger Kinga. I když tentokrát sem dlouho pokukoval i po Bageterii Boulevard, kde si nakonec nakoupila přítelkyně a musím uznat, že bagety a hlavně parmazánovou polívku mají opravdu fantastickou. Každopádně já radši něco tučnějšího a rakovinotvornějšího. Vybral sem si BBQ Beef XL, který u Burger Kinga nabízí od 2. dubna do 1. července 2012 v rámci kampaně Menu ušité na míru. Stojí za to? Určitě!


Co tahle bageta (bageta?!) obsahuje? 3 plátky grilovanýho hovězího, 2 plátky cheddaru, nějakou tu opečenou slaninu, rajče, salát a hlavně majonézu a BBQ omáčku. Název mluví o XL, takže asi většinu z vás zajímá velikost sendviče. Jedním slovem, dostačující. Větší než Longer od konkurence, ale hlavně asi 4x těžší, takže se toho člověk i nají. Pokud jste zvyklí jíst trochu víc, tak si dejte menu. A pokud žerete jak nezřízený prasata, tak si k tomu ještě dejte Chili Cheese Nuggets. Tak sem to udělal já. Pak do sebe dostanete tolik kalorií, cukrů, tuků a rakoviny, že by to neprošlo ani jako oběd pro děcka v amerických školách. Prostě paráda.


Chutě tohodle sendviče hodně záleží na tom, kam zrovna kousnete. Než narazíte na omáčku, tak ucítíte klasickou kombinaci masa se zeleninou a sýrem v docela dobrým pečivu. Jakmile narazíte na majonézu, tak ucítíte naprosto parádní kombinaci majonézy se zeleninou. Ale hlavní roli hraje nepochybně úžasná BBQ (Barbecue) omáčka. KFC neumí BBQ omáčku vůbec, u McDonald's celkem ujde, ale u Burger Kinga mají naprosto famózní BBQ omáčku. Pokud máte tenhle druh omáčky rádi (spoustě lidem vadí), tak vás tenhle sendvič nemůže urazit. Pokud budete mít to štěstí a kousnete do místa, kde máte všechny suroviny najednou, tak vás čeká krásně sladěná chuť omáček s klasickou chutí hamburgerových kombinací.Je to taková dvojkombinace hutné a masité chutě BBQ omáčky se slaninou a masem a svěží majonézy se zeleninou a houskou. Opravdu vyvedený a až si budu dělat pořádnej burger doma, tak se nebudu bát smíchat BBQ omáčku a majonézu. Mimochodem majonéza v tomhle sendviči hodně připomíná tu od Hellman's, což je jedině dobře.

Co víc dodat. BBQ Beef XL je hodně povedená věc. Nečekejte žádnou chuťovou novinku, protože chutě jsou tam naprosto klasický. Ale jsou fantasticky smíchaný dohromady. Cena je trošku vyšší (viz první obrázek), ale přece jen tam máte 3 masa. Stojí za vyzkoušení.


A co sou zač ty Chili Cheese Nuggets? Jsou to jakýsi sýrový koule s nasekanýma chilli papričkama uvnitř, obalený a usmažený. Sýr se tak krásně rozteče a zůstane rozteklej opravdu dlouho. To mi jen potvrdilo to, co sem zjistil i chutí. Jedná se o nějakej hodně tavenej sýr, kterej ke skutečnýmu sýru má celkem daleko. Na druhou stranu do tvrdýho sýra nenarvete kousky chilli papriček. Ty byly pálivý tak nějak pochybně. První kousky mě nepálily skoro vůbec. Jen tak zlehka na jazyku. Poslední mě pak málem zabil. Přítelkyni, která pálivý má moc ráda, to jen tak hladilo na jazyku a nepálilo skoro vůbec. Takže milovníci chilli budou trošku zklamaní, ale my ostatní si na tom můžeme celkem pochutnat. Jen to chce hodně pití pro jistotu. Mě osobně chutnaly víc jak cibulový kroužky.

A jak je to s novou pobočkou Burger Kingu v Ostravě pár týdnů po otevření? S radostí můžu říct, že se zaběhli parádně. Fronty mizí celkem rychle (když už se objeví), sendviče vypadají skoro jako na obrázku, perzonál poradí ohledně ceny a když se něco smaží dýl, tak vám to zanesou až ke stolečku. I tak se ale objevil jeden kiks. Normálně bych si toho nejspíš ani nevšiml, ale díky Chili Cheese Nuggets jo. Jak jsem psal, poslední kousek chili nugetky mě málem zabil a opravdu sem se potřeboval napít. Pití mi došlo podezřele brzo, tak otevřu dekl a co nevidím. Led sem měl skoro až po vrch a pití se tam nemohlo vejít víc jak 3 dcl. Asi zmáčkly třikrát tlačítko na led, než mi napustili pití nebo nevím. Pokud to čtou, tak si snad dají příště pozor. Aspoň u lidí, kteří si berou ty nugetky. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat