sobota 7. ledna 2012

Double Royal Bacon, Mcdonald's

Slaninové týdny

Konečně máme u McDonald's novou akci. Po snad nekonečné propagaci burgeru 1955, kterej se nakonec vecpal do stálé nabídky. Zatím je tam společně s Big Tasty Bacon, kterýho se McDonald's snaží propagovat ve slaninových týdnech teďka. Snad to nedělají, aby zjistili, kterej burger má horší prodeje a kterej musí z kola ven. 1955 se jim povedl, ale Big Tasty Bacon je pro mě pořád král. Jeho recenzi už tady najdete, takže v tomhle článku se jím nebudu zabývat. Přečíst si ji můžete třeba ZDE. Snad ještě podotknu, že oba zdražily a v McMenu stojí shodně 139 korun (pouze sandwich je za 100,-).



Jak je na tom teda další slaninovej burger, Double Royal Bacon? Double Royal už tu párkrát byl, akorát bez slaniny. Takže co v něm najdete? Dva plátky pořádně velkýho masa (4:1), dva plátky sýra, dva plátky slaniny a klasickou McDonald's hamburgerovou směsku. V té je kečup, hořčice, cibule a okurky. Zabalený je to v klasické housce posypané sezamem. Houska je o dost menší, než u Big Tastyho.


Prvně napíšu o Royal jako takovým. Je to hamburger, kterej má klasickou hamburgerovou chuť, jako jeho menší brácha od McDonald's za 20 korun. Žádný speciální omáčky a přehnaná spousta zeleniny. Prostě chuť masa, sýra a kečupu. Proti klasickýmu Royalu nic nemám. Hodně lidí si ho kupuje a je to spousty lidí oblíbenej sandwich. Ale přidat do Royalu jedno maso a plátky slaniny? To u McDonald's moc nepromysleli.

Chuť je pořád dobrá a slanina chuťově vylepší i lino v kravíně. Problém tohodle hamburgeru je v jeho, jak bych to napsal, kluznosti. Ne že bych tam měl málo kečupu nebo tak (přesvědčit se můžete na obrázcích okolo), ale prostě poměr masa ke všemu ostatnímu je hrozivej. A co si budeme povídat, hovězí placky u McDonald's nepatří mezi nejšťavnatější. K tomu všemu je k němu tenoučká houstička, takže se vám burger bude rozpadat v prstech a budete celý od kečupu. Po prvním kousnutí vás hamburger určitě potěší svoji pořádně masitou chutí umocněnou slaninou. V půlce hamburger budete jíst dvakrát pomaleji a ke konci už budete tlačit a modlit se, aby to bylo za váma a aby vám k tomu stačila kola.



Pro mě osobně je tenhle kousek velký zklamání. Chuť masa a slaniny já moc rád, ale musí se umět dobře podat. A tohle je prostě krok stranou... a to ještě tou stranou, kde je zrovna otevřenej kanál. Narvat obří maso k už tak dost masem nacpanýho hamburgeru je prostě chyba. Tomuhle dílu se budu vyhýbat obloukem a asi mi chvilku potrvá, než zase najdu odvahu ochutnat nějakou variaci na Royal. Naštěstí se už po Evropě sune sýrová sezóna a nepochybně za chvíli narazí i na nás. Tam si spravím chuť. A do té doby si ji ještě spravím Tastym. Závěr slaninových týdnů? Skoro nejhorší hamburger od McDonald's (na italský týdny 2 roky zpátky ani Double Royal nemá) s tím nejlepším hamburgerem od McDonald's. Místo slaninových týdnů by to měly být "antitetické týdny".

Jo a na cenu sem zapomněl. Stejně jak u Big Tasty Bacon (McMenu 139,- ; samostatně 100,-). O to je to snad horší, že za stejnou cenu můžete dostat 100x lepší sandwich.

Žádné komentáře:

Okomentovat