úterý 19. srpna 2025

Kohák na salámu, Vosíme

Vosíme spojilo síly s Kohákem. Takovým tím fousatým a chlupatým strejdou, kterej kdysi býval v televizi častěji než Halina v cukrárně. Jestli máte Koháka rádi nebo ne, je ale celkem buřt. Otázkou je, jestli ho máte rádi na salámu a na pizze. Já sem pro každou špatnost, takže jdeme na to.


Kohákova pizza je na smetanovým základě. S paprikášem, červenou cibulkou, mozzarellou a sýrem Gran Moravia. Docela zajímavá a přesto jednoduchá kombinace.


Výsledek je dle očekávání přesně takový, jako od pizzy od chlupatého strejdy čekáte. Je to tučný, mastný a svým způsobem dobrý. První, druhej klínek, dokud je pizza krásně teplá, si užijete. Pak začne hodně mozzarelly chládnout a šourkovatět. A vznikne to, co já moc nemusím.


Začnete baštit studenej sýr a protože tahle pizza je hlavně o sýru, tak těch pár koleček salámu to za polostudena moc nezachrání. Kohák na salámu je fajn pizza, ale na můj vkus začne být časem až moc sýrová. A já halt na ty studený sýry moc nejsem. Na pizze spíš ocením dobrou uzeninku.


Pizza Kohák na salámu by se spíš měla jmenovat Kohákova fermentovaná a tučná smetánka. O salámu fakt není. Pokud teda není nějakým způsobem Kohák pod tím salámem...

Kombinace sýra, paprikáše a cibulky na smetanovým základě ale neurazí. A pokud vám nevadí mozzarellový šourek za studena, pizzu si užijete od začátku do konce. Já ale zůstanu u svých jiných favoritů.

K tomu všemu mají novou Jsem Caesar omáčku. Ta chutná dle očekávání jako slušná a zahuštěná Caesar zálivka a k pizza okrajům je špizza. Tam není co vytknout, tu určitě doporučuju. I když právě začala slaninová sezóna, která obsahuje i slaninovou omáčku, takže tam bude volba asi jasná...

Žádné komentáře:

Okomentovat