neděle 18. června 2023

Big Kahuna, Saily Burger

Hamburgery - základ každý vydatný snídaně. Aneb další recenze na můj oblíbený kopřivnický Saily Burger je tady. Tentokrát burger inspirovaný filmem Pulp Fiction.


140 gramů hovězího masa ze Sedlnic, mexická salsa, salát, nakládaná okurka a čedar. Luxusně jednoduchý a vymazlený složení, který se léta nemění. Už jen to většinou slibuje nezapomenutelnej zážitek.


A byl tam! Po zakousnutí mi v mozku svítila jedna kontrolka. Kontrolka šťavnatosti. Tu, o kterou se Přemek snažil u McDonald's a tak tak mu to vyšlo. U Big Kahuny s tím díky čerstvýmu masu, čerstvé salse a čerstvé housce neměli sebemenší problém. Maso je krásně šťavnatý, s chutí veselé krávy. Chuť salsy je založená na rajčatech, jarní cibulce a obsahuje dost exotickýho šmrncu, nejspíš díky koriandru. Je tam toho víc, ale nedokázal jsem rozklíčovat veškerý suroviny. Až moc jsem byl okouzlenej a nalazenej na perfektní hovězí notu.


K tomu krásný, kyselkavý a šťavnatý plátky nakládaných okurek. Dole salát, jeden sýr na mase, jeden pod masem. To všechno dostanete v housce, která je nadýchaná a chutná jako houska. Pro někoho možná zbytečná věta, ale nedávno jsem byl zase v ostravským Mama's a ač byl burger hodně fajn, tak houska chutnala spíš jako vánočka než jako houska. Houska od Saily je víc vyladěná k burgerům a není tak chuťově silná, aby rušila ostatní suroviny.


Takže ucítíte hlavně perfektní maso, svěží a exotickou zeleninovo-bylinkovou salsu, sýr a okurky. Vlastně přesně to, co cítit chcete a co cítit máte. Jednička s hvězdičkou a vykřičníkem! Burger, na kterej bych mohl chodit každej týden, kdybych bydlel někde v okolí. Tohle je ten typ burgeru, díky kterým se tohle jídlo proslavilo po celým světě. Ani vám nedojde, že tam není žádná omáčka. Tohle by si nejspíš vybral Přemek, kdyby neměl podepsanej kontrakt s jedním nejmenovaným nadnárodním řetězcem kompletérů polotovarů.

Big Kahuna stojí neskutečných 185 korun českých samostatně. K tomu si můžete přihodit tři různý velikosti menu za pár desetikaček. Cenová politika na jedničku a nebudete litovat ani jedné utracené koruny. K hranolkům si můžete koupit i tatarku a pěkně po Holandsku v ní topit hranolky. K Big Kahuně skoro povinnost. :)

Návštěvu Saily Burgeru doporučuju kudy chodím a jsem rád, že v tom můžu pokračovat i letos a už se těším na další návštěvu. Víc nemám co dodat.

2 komentáře:

  1. Anonym z Kopřivnice: příště až budeš v Kopřivnici můžeš zkusit i Bouda Burger (budka u největšího kruháče ve městě). Jen tak pro porovnání. Vedou se diskuze, kdo je lepší. Za mě tedy Saily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ono se tak těžko jezdí jinam... :) Ale zapíšu si to a třeba přijde příležitost. Díky za tip.

      Vymazat