pondělí 19. února 2018

Whopper s bramborovou plackou, Burger King

Po nedobré Královně zimy, nudným Královi zimy a špatným a rozpadlým Double Bacon Kingovi tu máme další novinku od Burger Kinga. A stejně jako její nedávní předchůdci i tahle je cenově tam, kde právě cestuje Elonův Roadster. Zkrátím to. Burger King má novou schizofrenní akci. Na webu ji mají jako Best of Burger King, na FB jako Rosti Whopper Collection. Buď jak buď, jedna z novinek není ani novinka. Chicken Royale Bacon & Cheese je starý Long Chicken Bacon. Recenze z roku 2014 ZDE. Ta druhá novinka, novinka v pravým slova smyslu, je Whopper s bramborovou plackou (Rosti Whopper). A na ten se dneska mrknem.


Napíchnul jsem cenu a určitě na ni každej z vás čeká. Držte si klobouky, jdeme na to. Samostatně 149 korun, v menu 199 korun. A chcete ten Double, na který je všude ještě větší promo? 179 korun samostatně a 239 korun v menu. Za obyčejný maso, není tam Angus. Jsem jedinej, komu tohle přijde opravdu, opravdu hodně za hambáč z fast foodu? A to ještě hambáč... no čtěte dál.


Whopper s bramborovou plackou obsahuje přesně to, co název napovídá. Suroviny z Whoppera plus bramborovou placku. Jmenovitě jde o tenčí hovězí maso, plátek sýra, bílou cibuli, slaninu, rajčata, salát, barbecue omáčku a majonézu. Plus ta bramborová placka. To všechno v housce nevalné kvality. Tím jsme u střev pudla. Ta houska je strašná. Je to katastrofa. Hnusná, tvrdá, suchá, drolí se, po dvou kousnutích se začala rozpadat a při třetím se rozpadla úplně. Je to tak. Za dvě stovky dostanete sendvič, kterej ani nedrží pohromadě a nejde normálně sníst. Tohle snad nemůže BK myslet vážně.


Zbytek taky nijak neohromil. Tak třeba rajčata. Rozblemcaný, vodnatý a bez chuti. Bleh. Slaniny tam byla trocha a chuťově mi přišla taková divná. Je to ta nová slanina, kterou se BK nedávno chlubil. Já si myslím, že se není teda čím chlubit. Slanina je trochu víc do masa a uzená chuť je dost mimo. Není to taková ta klasická nasolená uzená chuť. Je to jako domácí. Ale ve špatným slova smyslu. Je jako by ji někdo dělal doma v udírně, ale místo ovocnýho dřeva použil na uzení starý nalakovaný dveře od komody s rezatýma hřebíkama uvnitř. Prostě ta slanina měla divnou pachuť a moc mi nesedla.


Bílá cibule byla dobrá. Měla říz a bylo jí dost. Proti salátu taky nic namítnout nemůžu. Omáčky jsou samozřejmě klasika. Kombinace majonézy a barbecue omáčky urazit nemůže (leda, ehm, cenou). No a co to hlavní, ta novinka, která zjevně stojí 50 korun, ta bramborová placka? Ta byla fajn. Byl to v podstatě kulatý hashbrown. Obyčejná brambora nastrouhaná hodně nahrubo a téměř bez koření. To je všechno. Chuťově jde cítit hlavně olej, trochu ta brambora. Úplně stejný hashbrown, ale trojhránky, dávají u nás v kantýně občas jako přílohu. Do friťáku je sypou z obřího pytle z Makra. Prefabrikát nejtvrdšího kalibru.


Maso bylo tenký, s hrubšíma namletýma kouskama, který se špatně kousaly. Taky mi trochu přišlo, že pomalu mizí ta klasická grilovaná chuť tolik typická pro Burger King. Sýr byl fajn. Ten měli vždycky dobrej. Celková chuť burgeru? Trochu maso, trochu sýr, salát s majonézou, občas štípne cibule, divná slanina, překvapivě brambor s olejem z placky a opravdu hnusná houska. Před půlkou se burger rozpadnul a jedení se změnilo v nepříjemný zážitek. Za skoro 150 samostatně a 200 v menu? Tak s takovou nabídkou si, milý Burger Kingu, můžeš víš co...


Whopper s bramborovou plackou nedoporučuju. Cokoliv si za tyhle peníze koupíte vám bude chutnat víc. A to i jídlo z veganskýho bistra podaný hipíkem se špinavýma rukama. Opravdu. Snad si BK konečně dá do kupy ty housky. Jinak doufám, že se sbalí a nabídnou svoje exkluzivní místo v ostravské Nové Karolíně něčemu jinýmu. S tímhle si přece na to místo nemůžou vydělat. A zvyšování cen s touhle kvalitou jim k tomu opravdu nepomůže.

PS: Jak poslední dobou vnímáte Burger King vy? Mě se zdá, že poslední rok/dva míří těžce do kopru. Což je škoda. Přecejen jako první kdysi přinesli parádní King Rib...

4 komentáře:

  1. Hodně špatné Kavoni, v ČR určitě, mi jezdíme do Rakouska a kvalita je jinde. I Mc v Rakousku je moc fajn :-)
    https://www.mcdonalds.at/
    https://www.burgerking.at/

    V Mc ted mají dost podobnou omáčku jak byla v Mc royal bacon a taky v farm deal křenovou, říznutou pepřem, lahoda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám. Ten Bacon Deal vypadá fajn. A u BK mě zaujaly hot dogy. To jsou věci, o kterých si v ČR podle všeho můžeme nechat jenom zdát. Já mám blízko tak maximálně Polsko a Slovensko a tam je to stejná bída jako tu... :/

      Vymazat
  2. Nějaký ten měsíc zpátky jsem po delší době chtěla zajít do BK. Moc lidí tam nebylo, tak jsem si říkala, že dobrý, aspoň nebudu čekat. Pak mi padlo oko na ceny. Ok tohle fakt za fast nedám. Za to mám burger v normální restauraci. A šla jsem pryč a už nikdy se nevrátila. The End

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo je to už přes čáru pro většinu lidí. Celkem mě zajímá, jak se z toho vyhrabou.

      Vymazat