čtvrtek 3. dubna 2014

Big Jalapeño, McDonald's

Pikantní nabídka

Nová akce u McDonald's a máme tu celou jednu novinku! Wohoo! A to ještě novinku leda tak pro fast foodový nováčky. My staří poloplešatí obtloustlí kmeti si Big Jalapeño pamatujeme moc dobře. Zhruba pět let zpátky se objevilo poprvé a tři roky po něm znova v akci Best of. Tak to byl oblíbený sendvič. Dobový recenze najdete třeba ZDE nebo ZDE. Někomu to přijde ostrý, někomu ne... Kde je pravda? Jal jsem se to zjistiti.


Big Jalapeño obsahuje hovězí maso, dva plátky sýra, rajčata, papričky jalapeños, salát a pikantní omáčku. Zní to docela vražedně a ani ty dvě papričky u promo obrázku tomu moc nepomáhají. A hned na začátek řeknu, že s těma dvěma papričkama souhlasím, klidně bych tam dal i tři! Pokud by ovšem byla stupnice do deseti. Kdyby jednička byla mateřský mlíko a desítka nejpálivější chilli paprička utřená do druhé nejpálivější vražená do otevřené rány v oku. Je to tak. Pokud máte rádi opravdu jen a jenom super pikantní sendviče, tak tenhle vás moc nepotěší. Pokud pamatujete Big Chili, tak ten pálil dvakrát tolik. Ale je to špatně? Já myslím, že vůbec. Ba naopak! Pikantní sendvič je, přesně jak slibovali. Big je taky a jalapeño papričky tam taky najdete. Takže splňuje vše, co by od něj zákazník měl čekat.


Velikostí si nezadá s Big Tastym. Takže čekejte pořádnej sendvič. Maso je tlustý a nehrozí, že byste ho v sendviči necítili. Což mě třeba naposledy docela zamrzelo u konkurence. Sýru je taky dost a chuťově je to taková ta klasika. V sendviči ho taky sem tam ucítíte. Rajčat sem tam našel macatý kusance a na salátu se taky nešetřilo. Všechno čerstvý a jediný minus je McDonaldovská klasika a sice vypadávající salát ze sendviče kvůli jemnýmu krouhání. Co už, tohle se asi nikdy nezmění. A co omáčka s jalapeños papričkama?


Obojí musím pochválit. Papričky jalapeños jsou opravdu vynikající. Jakožto člověk s nižší pálivou mírou jsem si je mohl naplno vychutnat. Ze začátku mají krásně ovocnou chuť a parádní konzistenci. Po chvíli začnou příjemně pálit, za chvilku pálivost maličko zesílí a dosáhne vrcholu. Toho se drží dobrou minutu a pak se začne pálivost ztrácet po anglicku. Ale to už máte díky jejich celkem bohatýmu množství v puse další. Prostě takový příjemně pikantní pohlazení s vynikající ovocnou chutí. Omáčka už střílí jinou municí. Z půlky chutná po plných a vyzrálých rajčatech, z druhé půlky má ostrou pálivou chuť. Bude obsahovat taky nějakou tu sušenou chilli papričku v množstvím příjemně středním. Omáčka není ani mdlá, ani extrémně pálivá. Pálí trochu víc jak samotný papričky jalapeños, ale nečekejte nic, co vám na druhej den udělá další díru do zadku. Do toho ta chuť rajčat...


Po zakousnutí do sendviče ucítíte maso, trochu sýra, ovocně pikantní chuť jalapeños a ostřejší rajčatovou omáčku. Dohromady to tvoří opravdu svěží pikantní požitek a rád si na tenhle sendvič zajdu. Jak sem psal dříve, na stupnici od jedné do deseti pálí tak na trojku. Nic pro malý děti na jednu stranu, nic do indické kuchyně na stranu druhou. Příjemně pikantní hambáč s opravdu vyladěnýma chutěma. Zaslouženě se objevil v Best Of a zaslouženě se vrátil i letos. Rozhodně stojí za košt. Přesnou cenu si nepamatuju, ale bylo to něco kolem stokoruny za samotný sendvič. Cena je to vysoká, ale peněz sem rozhodně nelitoval.

PS: K Big Jalapeñu si v těchto týdnech můžete dát i Chicken Wings. Podle promo fotek to bude to samo, co kdysi v akci Fotbalové parádičky. Tehdy pod názvem Golden Wings. Ty mě zrovna dvakrát nezaujaly a tak letos zůstaly ležet ladem.

8 komentářů:

  1. Hrozně jsem se po těch dlouhých Royal týdnech těšila na nějaké nové co ochutnám, co se týče Mc nejsem vybíravá ochutnám cokoliv až na prakticky stejné sendviče jako byl teď Fresh nebo Royal větší .. ale bohužel pálivé u mě nevítězí tak snad tyto týdny brzy skončí. Už aby byl konec dubna a my Mostečané se konečně dočkali KFC!!! :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš ráda pálivé a těšíš se na KFC? To si tam moc věcí nevybereš. Nepálivý tam mají snad jen kuře kentucky.

      Vymazat
    2. a taky Brazer ;)

      Vymazat
    3. Ten má zase pepřovou omáčku. Takže je svým způsobem taky ostrej. Ale mnohem méně, pravda.

      Vymazat
    4. Je možnost si ho objednat bez pepřové majonézy a nechat si dát jinou omáčku nebo bez omáčky ;)

      Vymazat
    5. Když si člověk obědnává twister, tak se obvykle ptají, jestli chci pálivý, nebo nepálivý. Já mam rád klasiku a vždycky si dám ten pálivý, v němž jsou v podstatě stripsy, ale i tak tam existuje možnost nepálivých verzí.

      Vymazat
    6. *objednává, pardon :)

      Vymazat
  2. Mám pocit jako bych jedla úplně jinej burger. Je teda pravda, že proti pálivosti nejsem moc odolná. Takže já cítila v puse hlavně tu pálivou omáčku, které na mě bylo až moc. Stačila by třetina pro mou dámskou držtičku. Papričky jsem si ale užila. Chuťově by to byl skvělej burger být tam právě míň tý hnusný omáčky co chutnala jako nejlevnějsí salsa Albert Quality.

    OdpovědětVymazat