sobota 25. ledna 2014

Whopper BBQ, Burger King

Zlatá kolekce

Angusem XT mě BK překvapil tak, jako ještě žádnej fast food a v mých očích si hodně šplhnul. Pak Anguse zrušil a místo něho jako prémiový burgery hodil menší předělávky svých starých sendvičů. Na to sem si taky od BK už tak nějak zvyknul, takže žádná katastrofa. Ta mě čekala, až když sem se postavil před pult. Kouknu nahoru a co nevidím. BBQ Whopper za 119,- samostatně a 159,- v menu. Většinou o cenách mluvím až na konci, ale tahle mě šokovala tak, že sem se musel vykecat hned.


Co dostanete za tyhle těžký peníze? Obyčejnej Whopper s BBQ omáčkou místo kečupu. Jen tak mimochodem, obyčejnej Whopper stojí o 40,- méně (119,- v menu). Taky tomu pořád nemůžete uvěřit? Proč nám tohle BBQ udělal? Není to nějaká chyba? Nebo zkouší, jestli jsme ochotni zaplatit takovýhle peníze za normální sendvič? U Anguse člověk vyšší cenu pochopil, dostal obří flák kvalitního masa, ale tady? No mě vyšší cena sice překvapila, ale nezastavila, takže po kratším vylití srdíčka můžeme konečně na recenzi.


Whopper BBQ, jak už sem psal výše, je vlastně Whopper s BBQ omáčkou místo kečupu. To znamená maso, sýr, nakládaný okurky, cibule, rajče, salát, majonéza a BBQ omáčka v klasické burgerové housce posypané sezamem. Složení zní opravdu fajn a pokud nemáte nic proti typické chuti masa od Burger Kinga, nemůže vás na tomhle sendviči nic překvapit. Po kousnutí do sendviče ucítíte chuť masa, majonézy a zeleniny. Sem tam se trochu výrazněji prosadí nakládaná okurka. Ale co BBQ omáčka? Ta se bohužel v puse objeví málokdy. Ne, že by ji tam bylo nějak extra málo, ale prostě nestačí na ostatní nával tekutin v sendviči. Nedokáže se prosadit ani prosti sýru, na kterým si hoví. Bohužel. Chuťově je to dost nadprůměrnej sendvič, ale nechutná skoro vůbec nijak jinak než jeho bratr Whopper.


Takže si připlatíte 40,- za BBQ omáčku, kterou v sendviči postřehnete zrhuba dvakrát. A nebo si za stejný prachy koupíte klasickýho Whoppera a dostanete navíc hranolky a pití. Opravdu tohle Burger King myslí vážně? Pořád se mi tomu nechce věřit. Nebo je snad Whopper BBQ o polovinu větší než klasickej Whopper? Nezdá se mi. Samotnej BBQ Whopper vám hlad zažene, ale že byste se pořádně nadlábli, to určitě ne. A v menu je tohle koupě trestuhodná. Rozhodně nedoporučuju. Ne kvůli chuti, ale kvůli poměru cena/výkon, kterej je snad nejnižší, co sem kdy ve fast foodu viděl. Takhle teda ne páni z Burger Kinga...


5 komentářů:

  1. Neměl by mít podle stránek BK i obrázku i slaninu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jo. Na tu jsem úplně zapomněl. Chuť slaniny sem v sendviči nepostřehl. Buď to byla velká bída nebo na ni zapomněl i BK...

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. On to není jen Whopper s BBQ omáčkou. Měl by to být Whopper + sýr + slanina. Vždycky jim ta cena při těhle akcích takhle po sečtení seděla (akční omáčka byla de facto zadara). Akorát jsem zapomněl, kolik teď vlastně co v BK stojí, tak nevím, jestli v tomhle případě opravdu nepřestřelili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by dávalo smysl. Ale nic to nemění na tom, že poměr cena/výkon je opravdu tristní.

      Vymazat