středa 22. ledna 2014

Beef & Bacon McWrap, McDonald's

Tahle novinka se u McDonald's objevila hodně nenápadně a bez jakýhokoliv proma. Pokud ale čtete můj blog (čtete) nebo sledujete pozorně cedule u McDonald's každou chvilku (snad nejsem jedinej), tak jste si tohodle zajímavýho kousku museli určitě všimnout. Sýrová sezóna už je s náma dlouho a je na čase ochutnat i něco, co svoji tučností neporazí stádo hrochů. Jak chutná novej hovězoslaninovej McWrap?


Ale pěkně od začátku. Složení je prostý. Hovězí maso, slanina, sýr, salát a majonéza v tortille. Po rozbalení stylové krabičky na vás vybafne poloprázdná tortilla. Nelekejte se. Zbytek náplně najdete vzadu, kam se před váma snaží neúspěšně schovat. Víc mě zarazila studená tortilla. Hlavně její začátek. Zbytek se stihne zahřát náplní. Ale první dvě, tři sousta jsou díky studené tortille a teplýmu masu celkem nepříjemný. Alespoň já nerad kombinaci teplýho a studenýho. Ale chuťově je tortilla přesně taková, jakou by jste čekali od tortilly. Jemně pšeničná chuť nikoho neurazí a k ostatním surovinám se dost hodí. Možná by ji ale mohli o maličko víc propíct/prohřát.


Plátky masíčka jsou akorát tak tlustý. Množstevní zastoupení ve wrapu je na jedničku a nestane se vám, že by jste měli nějakej kousanec bez masa. Tomu se dá jen zatleskat, protože u kuřecí konkurence vás poslední dobou čeká většinou pravej opak. Chuť plátků zastupuje jemná hovězí chuť a tomu lehce nadřazená chuť pepře. K ostatním surovinám se dost hodí. Slanina je na rozdíl od masa zklamáním. Propečená je fajnově, ale chuťově se ne a ne prosadit. Sem tam ji ucítíte, ale to je málo. Rozhodně pak na výrobek kterej ji má v názvu. Ještě o chlup hůř je na tom sýr. Sýr chuti nijaké, barvy nijaké a kdyby tam vůbec nebyl, devět z deseti praček nepozná rozdíl. Bohužel. Co nám zbylo? Salát s majonézou. Tuhle kombinaci ucítíte asi nejčastěji. Kombinaci chutí bych popsal asi jako chuť salátu, ke které se přidá chuť majonézy, nečekaně. Svěží kombinace, ke které se ve výsledku přidá chuť hovězího masa. Tím vznikne celkem nevšední chuťový vjem. Koho z vás by napadlo si plátek hovězího masa napatlat majonézou a dát do pusy? Asi málokoho. Ale pokud se odvážíte, čeká vás příjemný, svěží překvapení. Takovej protipól sýrové sezóny, co se hovězího týče.


Za 125,- v McMenu na vás čeká zajímavě svěží kombinace hovězího, salátu a majonézy s lehkým náznakem pšeničné tortilly. Podle mě se tohle celkem povedlo a pokud příště nebudu mít chuť na něco v housce, tenhle Beef & Bacon McWrap bude jasná volba. Oproti konkurenci vás překvapí množství masa a velikost. Pomocí McMenu se nají i větší jedlíci. Stojí za vyzkoušení. Jen škoda té slaniny a sýra...

PS: Pamatujete někdo ještě krevetový McWrap? Ten byl ze všech nejlepší a pokud někdo z vedení McDonald's čte tyto řádky, tak autor recenze se přimlouvá ze jeho návrat. To byla panečku bašta!

5 komentářů:

  1. ano krevetový wrap byl dokonalej. přimlouvám se taky!

    OdpovědětVymazat
  2. Ony se ještě ty mražené puky můžou nazývat jako "maso"? Já myslel, že takové věci už reguluje zákon...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidiš, já zase myslel, že dementní komentáře taky, a ono hovno. Možná bychom tomu masu ale mohli řikat třeba "žofoň", to zase souhlas.

      Vymazat
  3. Prodavaj furt ten Tzatziki Beefwrap? Dá se to s ním srovnávat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neprodávají. Srovnání dělat nemůžu, Tzatziky nemusím, takže sem ho neochutnal.

      Vymazat