středa 29. května 2013

Velký hryz, McDonald's

Můj Burger

Po dlouhé době nějaká ta recenze. Tataráků už sem pomalu přežranej a moje tasemnice si žádá i jiné potravy. Tak sem zašel na jedinou fast foodovou novinku v poslední době. A sice na novinku, na kterou sem se těšil asi nejvíc ze všech třech finalistů soutěže Můj burger. Zlatej Andyburger celkem ušel, bronzovej Mexičan mě nenadchnul a teď tu máme stříbrnej Velkej hryz. Sedí rozdělení medailí?


Podle webu McDonald's Velký hryz obsahuje dva plátky kořeněnýho vepřovýho, slaninu, sýr, salát Iceberg, červenou cibuli, uzenou tomatovou omáčku a sweet chilli omáčku v sezamový housce. Houska je o velikosti housky na McCountry nebo Big Mac. Čiže střední. Srovnání s McCountrym tu dneska bude víc. Třeba maso. Maso, jeho velikost, chuť i počet je taky stejnej jako u McCountry. Jenže McCountry dala dohromady parta odborníků a vyladila ho tak, že se v trvalé nabídce drží spoustu let. Tenhleten sendvič vznikl kdesi na Slovensku tak během pěti minut. Bohužel je to trochu znát.


Zrychleně proberu jednotlivý suroviny. Sýr je klasika, salát je klasika, cibule je klasika, slanina je klasika. A omáčky? Ty na první pohled a počuch na sendviči zaujmou asi nejvíc. Bohužel ať sem se snažil jak sem se snažil, nedokázal sem je obě na jazyku pořádně rozlišit. Kombinace těchhle dvou omáček je tak trochu divoká. Popsal bych to asi takhle. Jde si takhle bohatá, dobře oblečená uzená tomatová omáčka do školy. Jde kolem školního vchodu, když kde se vzala, tu se vzala, otrhaná sladká chilli omáčka. Naši uzenou tomatovou omáčku přirazí k rohu, trochu propleskne a obere o drobný. Uzená tomatová se pak zmůže tak leda na bonzování u ředitele. Je to tak. Prostě levná chemická chilli omáčka přebíjí úžasnou chuť uzené tomatové omáčky a je to hodně škoda. Obě mají stejnej základ, ale jedna je chuťově o 100% výraznější. Do toho ještě trochu pikantnosti přihodí červená cibulka. O kořeněným masu ani nemluvím. Sýr neucítíte vůbec a slaninu jen pokud ji zrovna máte v puse větší množství.


Ve výsledku je tenhle hamburger dobrej. V puse ucítíte kořeněnou chuť masa a lehce pikantní chuť omáčky. Sem tam trochu slaniny. Na to, kolik toho v tom sendviči je, to je málo. K tomu se váže ještě jedno menší minus. Je tam toho hodně a sendvič je plošně malej. Takže vám toho spoustu vypadne. To by nevadilo. Ale když ona ta chilli omáčka tak hrozně lepí! Až si ji budete chtít ze sebe utřít ubrouskem, tak ještě budete muset dostávat přilepený cucky ubrousku z prstů. Ale něco na tom sendviči je. Něco, kvůli čemu si ho budete chtít dát znova. To bude prostě úžasná chuť vepřovýho od McDonald's. Ale příště až na něj dostanu chuť, dám si stejně velkýho, levnějšího a hlavně mnohem vyladěnějšího McCountryho...

A abych odpověděl na úvodní otázku. Rozdělení medailí celkem sedí. Ale Andyburger měl náskok tak jednu tisícinu vteřiny. Cena shodná. 95 korun samostatně a 135 korun v McMenu.

2 komentáře:

  1. tak u mě celkem zklamání, ty omáčky to u mě všechno přebily, slaninu sem jenom sem tam zahlíd ale necejtil...no takže zpátky k Big Tastymu:)))

    OdpovědětVymazat
  2. Jo jo, taky jsem ho měl nacpanej a vnitřek moc vevnitř nedržel.

    OdpovědětVymazat