středa 8. května 2013

Andyburger, McDonald's

Můj Burger

A je to tu. Konečně sme zase jednou dohnali západní, jižní a severní Evropu a měli tu vlastní soutěž o recept na nejlepší burger. Vyhráli dvě Slovenky a jeden Slovák. Takže Česko - Slovensko 0:3. Snad se burgery budou dobře prodávat, abysme si mohli dát příští rok odvetu. Teď mi nezbývá nic jinýho, než zrecenzovat absolutního vítěze, Andyburgera. Ochutnat ho můžete do půlky měsíce, pak ho vystřídá Velký hryz. A k tomu si můžete kdykoliv dát Mexičana. Tím myslím samozřejmě hamburger a ne chlápka v sombreru s knírem. Celkem ujetej název. Asi málokdo by hamburger pojmenoval třeba Němec... No Andyburger zní naštěstí celkem normálně. A jak chutná?


Obsahuje střední hovězí maso, sýr, salát, rukolu, kyselý okurky a omáčku z medu a hořčice. To všechno je v tmavý housce. Tmavá houska je u nás novinka. Není až tak tmavá, jako třeba nedávno ve Francii (Dark Vador), ale jak by řekli naši maďarští sousedé: "je iba taká pripečená". A to hlavně na povrchu. Uvnitř je normálně světlá. Přesvědčit se můžete na fotkách. Každopádně to je stejně jedno, důležitá je pro mě chuť. To jen dokazuje, že nejsem rasista. Ať bílá nebo černá, po upečení chutnaj obě stejně! Jen ta tmavá je trochu míň sladká. Tím líp, protože neruší chuť zbytku. A ta je? Tramtaradá... skoro stejná jako u Big Macu.


Proč? Odpověď je jednoduchá. Spousta salátu, spousta masa, spousta pečiva, spousta okurek a k tomu sýr. V puse se vám rozplyne taková ta kyselkavá chuť, kterou každej tak moc miluje na Big Macu. Chuť masa se sýrem, salátem a okurkou. Můžete namítnout, že sem zapomněl na omáčku. Nezapomněl. Omáčky do Andyburgeru nedávají nějak extra moc, takže ji ucítíte jen v pár soustech. Nutno ale podotknout, že ty sousta sou opravdu úžasný a tu kyselkavou chuť Big Maca trochu osladí a hamburger se dostává na ještě vyšší úroveň. Než zase kousnete do okurky a omáčka je přebitá.


Chutě Andyburgeru jsou tak trochu jako horská dráha. A můžou za to okurky. Pokud ji máte v puse - Big Mac. Pokud ji v puse nemáte - svěží, čerstvá, trochu nasládlá chuť masa a sýra. Obě sou super. Jedna sladší, jedna kyselejší. Sendvič není v tomhle ohledu nějak extra vyladěnej. Všechny chutě na jedno kousnutí neucítíte, protože okurka přebíjí chuťově omáčku a že tam těch okurek je. Možná kdyby se tam dalo o 30% víc omáčky, byl by sendvič o kousek jinde. O rukole nemá ani cenu mluvit, ta tam cítit nebyla vůbec. Věřím, že experti od McDonald's by si s tímhle dokázali pořádně vyhrát a chutě vyladit na jedničku. Snad si z tohodle sendviče vezmou alespoň trochu příklad na letní sezónu, která v mých očích bývá příšerná snad každej rok.


Andyburger je svěží hamburger, po kterým vám nebude těžko a na kterým si pochutnáte. Samozřejmě pokud nemáte nic proti okurkám. Stojí samostatně 95,- a 135,- v McMenu. K němu jsou jako fingerfood v akci mřížky. Velikostí je dostačující. Nelekněte se malé krabičky, jak vidíte na fotkách, opravdu z ní pak vykoukne pořádnej obr. Já se slušně najedl i z malýho menu. I když mohl být ještě o chlup lepší, stojí za ochutnání.

PS:
Toto o Andyburgeru prohlásila jeho tvůrkyně:
"Andrea Čunderlíková: Snažila som sa vytvoriť burger pre ženy, preto tmavé pečivo, šalát, rukola. Hovädzie mäso bola tiež jednoznačná voľba."
K tomu bych jen dodal, že typickej burger pro ženy to opravdu není. :)

5 komentářů:

  1. Jsem zvedava musim vyzkouset...i kdyz cena teda trochu odrazuje..za ty prachy si dam asi radsi poradnej burger v dobry knajpe, ale az me nemine dlouhe cestovani zkusim vymenit tradicni objednavku dvou freshu za andyho. Dik za tip!

    OdpovědětVymazat
  2. no žádná sláva to nebude, na fotce zase nadýchaný a v realitě pěkný humáč, tak jako všechny mekáčský šlichty... předražené nic... radši si ten burger koupím udělám doma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doma si můžeš udělat cokoliv. Proto se restauracím atd. říká služby. Udělají to za tebe a ty jen zaplatíš a najíš se. Taky si doma můžeš ušít boty nebo třeba vykovat nože... :)

      Vymazat
    2. jestli je pro tebe fast-food restaurace tak to chápu :D

      Vymazat
  3. a animakum rika pohadky

    OdpovědětVymazat