Máte chuť na parádní švestkovou omáčku? Ne? Tak nic. Ale kdybyste ji náhodou dostaly, tak tady je jeden recept na přímo luxusní verzi téhle klasické omáčky.
Suroviny (pro 2 obří porce omáčky):
75 g másla
200 g povidel
jíška
sůl
cukr
citronová šťáva (ne sirup proboha!)
mletá skořice
50 g sušených švestek
125 ml smetana 12%
Máslo si rozpustíme v hrnci a přidáme k němu povidla. Povidla pořádně prosmažíme na másle a zalijeme 0,5 litrem vody. Pořádně zamícháme a zahustíme jíškou. Necháme chvilku povařit. Přidáme sůl, cukr a šťávu z citronu podle potřeby a chuti. Potom přidáme mletou skořici a 50 g na nudličky nakrájených sušených švestek. Pořádně povaříme. Ke konci vaření přidáme zhruba 125 ml smetany, zamícháme a ještě chvilku povaříme. Ochutnáme, dochutíme a můžeme lít na talíř. Nejlepší je k uzenýmu s bramborovým nebo houskovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat