Jak upíct naprosto luxusní kachničku? Na pomerančích? Na medu? Ne! Nejlepší je pomalu pečená kachna s příchutí, a teď se podržte, kachny! Mňam!
Suroviny:
1 kachna bez drobů (vykuchaná)
sůl
kmín
olej
voda
Pořádně si přivstaňte. Kachnu umejte, pořádně osolte, okmínujte a šoupněte na pekáč. Trochu vody smíchejte s trochou oleje a kachnu tím podlijte. Zakryjte pekáč víkem a šoupněte do trouby (pro ukrajinské obyvatelstvo ČR: "do rúry"). Pečte nějaký 3 hodinky na málo stupňů (cca 130) zakrytý. Potom odkryjte víko a pečte ještě dalších 30-40 minut. Občas kachnu polívejte šťávičkou, která se z kachny vypekla. Tím uděláte parádní kůrčičku. Se zelím a knedlíčkem chutná naprosto bombasticky. A až dojedete kachnu, tak nechejte výpeček vytuhnout v ledničce a máte úžasný kachní sádlo na chleba!
vypada bajecne. Hned zacnu solit na zitra
OdpovědětVymazat