Jeden z receptů, kterej asi většina z vás zná. Pokud ne, můžu nesměle doporučit. Ještě bych rád dodal, že místo vepřovýho masa to chutná výborně i s kuřecím.
Suroviny (2 porce):
2 vepřový řízky
4 stroužky česneku
2 vajíčka
strouhanka
15 dkg slaniny
1 velká cibule
olej
sůl
Řízky si naklepte. Pořádně osolte a potřete rozmačkaným česnekem z obou stran. Potom zasypte strouhankou a pořádně ji do masa zatlačte, ať všechna neopadá. Obalte ve vajíčku a usmažte na pánvičce. Smažení nemusíte moc přehánět, protože se to ještě bude píct v troubě. Pekáč si vymažte, položte naspod půlku slaniny, posypte půlkou nakrájené cibule a na to položte osmahnutý řízky. Na řízky položte druhou půlku slaniny a zasypte zbytkem cibule. Šoupněte do trouby (pro maďarské obyvatelstvo ČR: "do rúry") a pečte odkrytý dobrou půlhodinku. Jako příloha sou super brambory na všecky způsoby.
Mne sa vobec nepáčia narážky na slovákov v niektorých recenziách,je to hnusné a trápne
OdpovědětVymazat