čtvrtek 24. června 2021

Maestro Original, McDonald's

Šest let! Šest let už nám McDonald's nabízí plno strastí a slastí s Maestrem. V půlce sice prošel faceliftem a ze dvou tlustších mas přesedlal na jedno über maso, ale jinak je to pořád on, některých srdcí šampion. No mýho to nikdy nebyl. Já už šest let rýpu, že se šest let pořád a pořád dokola vrací snad ten nejnudnější sendvič, s kterým McDonald's vyšel na světlo světa. A hle! Je tady zas. Sice je to najednou Original místo Bohemia, ale moudří vědí. Každopádně za šest let se člověku stane spousta věcí. Koupí si byt, narodí se mu děcko, změní zaměstnání, vypadne mu půlka vlasů, naroste mu břicho, zhubne břicho, zase naroste břicho, zajede s autem dvakrát, třikrát do myčky a hlavně trochu se změní i chutě. Já šest let zpátky tajně po nocích vypaloval plantáže kopru (minimálně ve snech) a dneska si dám koprovku a dokážu se tvářit, že mi chutná (a nepozvracet se dokud neodejdu od stolu). Takže možný je všechno. Otázka zní, začal mi chutnat Maestro (Bohemia) Original?


Na odpověď si počkejte do jedenácti sedmnáctin recenze. Já to vezmu pěkně od vrchu. Na rozdíl od povedených modifikací Classic a Hot Chilli si Maestro (Bohemia) Original pořád drží svoje složení. Hovězí maso, lemon omáčka, slanina, rajčata, ementál, červená cibulka, salát a houska lesklá jak Kollerova hlava. Ale zdání klame. Vsadil bych se o čtyři koruny, že těch pár let zpátky dávali kvalitnější sýr. Taky ementál, ale pořádnej. Takovej ten opravdovej sýr s ďourama. Teďkom jsem dostal klasickej polotavenej, jakej se dává do Big Tasty. Fotky z bývalýho Maestro Pepper mi dávají za pravdu. Takže se buď někdo sekl v kuchyni nebo se začalo šetřit. Což je škoda. Exkluzivně kvalitní suroviny byly jeden z poznávacích znaků Maestra. Ale jedeme dál.


Po diskuzích v chatovacím okýnku tady na blogu vás všechny určitě smrtelně zajímá, jaký že jsem měl maso. Inu, zase suchý. Lítaly tady fundovaný návody na čerstvý maso přímo z grilu. Objednat si maso bez soli a pepře, tím pádem vám udělají čerstvý a pak poprosíte o sůl a pepř bokem. Nechci znít, jakože si nevážím parádních rad od fanoušků. Naopak. Všechny rady a tipy si beru k srdci. Spoustu z nich si i zapíšu, aby z toho srdce kamsi nezapadly. Ale zrovna u téhle finty bych si připadal před obsluhou jako debil. To už radši zkousnu sušší maso. Ona tam trocha té šťávy zůstala. Ale pokud chodíte na burgery do restaurací, kde je dělají na medium, tak vás tahle placka prostě nenadchne. Pokud mě McDonald's chce přesvědčit, že přímo z grilu je to maso perfektní, ať se klidně ozvou (jako v roce 2014), ale i tak to nemění nic na faktu, že pro obyčejný a smrtelný negastrosuperexperty je to loterie. Za mě teda placka zase suchá, ač chuťově v pohodě.


Co mě naopak potěšilo, byly dva krásný kousky šťavnatých rajčat. Pro milovníky rajčat krásnej pohled po odklopení deklu. Tady se konkurence s jejich vykrajovaným bubákovým koncem může leda stydět. Rajčata byly chuťově super, přidaly vláhu a díky ne zrovna složité kombinaci surovin byly i krásně cítit se zbytkem sendviče. Salátu bylo dost, ale cítit moc nešel. Jak už to u salátu bývá.


Do sýru už sem si rýpnul. Dřív kvalitní ementál, teďkom jsem dostal ten polotavenej. Sám o sobě má slabou chuť a ve zbytku surovin se ztratil totálně. V Big Tasty je stejnej sýr, ale tam jde cítit díky velkýmu množství. V Maestro Original najdete plátek jeden a je to skoro jako by tam nebyl. I omáčka ho převálcuje. A to je co říct, protože omáčka je, no napsal bych obyčejná majonéza, ale je to lemon omáčka. Každopádně chutná jako majonéza. Kyselší, možná trochu řidší, ale prostě je to majonézovitá omáčka chutnající... jako majonéza. Perfektně se hodí k zelenině, celkem slušně se hodí i k masu. Ale co mě se týče, tak asi není nudnější omáčky do burgeru než téhle.

 
Po lehčí kritice zase stočím k lehčímu vychválení. Slanina. Slanina byla parádně opečená (pak zmražená a rozmražená), měla takovou tu správnou uzenou, masitou a slanou chuť, kterou má mít. Bylo jí tam dost a byla ve spoustě, ne-li ve většině soust. A protože síla chutí ostatních surovin dřepěla ještě ve školní družině, tak slanina se mohla projevit naplno a troufnu si říct, že společně s krávou vedla tenhle sendvič. Při jedení tak ucítíte hlavně hovězí maso a slaninu. Pokud kousnete do červené cibule, přidá se červená cibule. Mě bohužel většina popadala bokem díky opravdu silným plátkům, takže můj Maestro Original byl hlavně o tom mase a slanině. Trochu té majonézy a rajčat ucítíte v sendviči taky. Plus ucítíte i sladkost z housky. Cibuli jsem baštil hlavně bokem


Takže si to shrňme (recenzi). Máme tady burger, kterej chutná hlavně po hovězím mase, slanině a občas po červené cibuli. Ucítíte i rajče a majonézu. Bohužel maso dostanete nejspíš suchý, pokud nevyhrajete loterii čerstvé várky. Nemůžu z mozku dostat slovo nuda. Maestro Original je recept na nudu. Pokud máte rádi nudný nebo prostě jen obyčejný burgery a chcete ho dostat hned a nikde na nic nečekat, je Maestro Original to pravý pro vás. Zklamaní nejspíš nebudete, celkem slušně si zaplácnete břicho a jdete, tentokrát pomalejším krokem, dál. Moje doporučení ale zní, jděte do Hot Chilli. Pokud vám nevadí pikantní jízda, tak s Hot Chilli dostanete burger zakypanej od omáček, kterej vás chytne na začátku a pustí až u vypité koly. Příště taky tak udělám a Maetro Original si dám za dalších šest let. Třeba k němu dospěju časem... Mimochodem cena Maestro Bohemia Nuda Original je 129 samostatně a 169 ve velkým menu.

Nejen Maestrem živ je McDonald's. Sice zrušily perfektní Včkový hranolky a DeLuxe omáčku, ale zato si můžete dát tři sýrový roury z friťáku - a.k.a. ementálové tyčinky za 39 korun k menu. No já bych to nedělal. Chuť ementálu byla tak deset procent. Padesát procent byl olej v extra tlusté strouhance a těstíčku a zbylých čtyřicet procent byla chuť prapodivné sýrové hmoty spíš připomínající mozzarellu než pořádně navinulej ementál. Tyčinky nebyly vyloženě nedobrý, ale nebyly ani vyloženě dobrý. Příště si je nekoupím...

1 komentář:

  1. Aha, takže ta bílá patlavá hmota bez chuti, co je v Big Tasty, má být sýr?

    OdpovědětVymazat