pondělí 17. listopadu 2025

Hamburger, Comedor, Ostrava

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ostravě evidovala k 31. říjnu 2025 celkem 50 786 uchazečů o zaměstnání. Jestli jste mezi nimi, vypněte tohle okno v prohlížeči, otevřete si jakoukoliv umělou inteligenci a nechte si napsat životopis. Kdo vás má furt živit. A vy ostatní si pojďte přečíst recenzi na nejdražší burger, jakej si v Ostravě můžete dát.


Celkem očekávaně je to hamburger ze steakhousu Comedor. To je ten podnik, kam se berou pracovní návštěvy, pokud vám na nich záleží. Já tam skončil náhodou, protože sushi podnik naproti byl plnej. Nu což, Fialova drahota je zjevně ta tam, takže je čas si vyhodit z kopýtka.

"burger z hovězího a kachního, brioška grilovaná na másle, majonéza s fermentovaným
česnekem, gouda, karamelizovaná cibule, kaktus, smažené chipsy", tolik k popisku v menu. Cenovka je 485 korun. K točené plzni za stovku jak když najde.

A nebudeme to protahovat. Moc mi nesednul. I přesto, že každá jednotlivá surovina byla bombovní. Začnu masem. Maso je prý kachní a hovězí. Poměr neznám. Ale umletý bylo dokonale, spíš najemno než nahrubo. Opečený na ukázkový medium. Masový porno přesně tak, jak čekáte od dražšího steakhousu. Bohužel já mám radši trochu rozumnější poměr mezi masem a zbytkem surovin v burgeru. Masoporno je fajn, ale jakmile jsem nucen potupně použít příbor, což jsem tady od asi pátýho sousta musel, tak to pro mně není ten top burger, na kterej se rád vrátím. Čtvrtkilový zploštělý sféroid halt není na žebříčku mých preferencí. Chuťově bylo maso samozřejmě geniální a hladový masoužrouti si určitě pochutnají. Mimochodem trochu mi to připomíná rok 2010, kdy se hrálo na výšku a podobnej poměr masa ku zbytku v té době hodně frčel.

Majonéza s fermentovaným česnekem byla fajn. Spíš to chutnalo jako majonéza smíchaná s demi glace, ale vzhledem ke komplexnosti samotné chuti fakt těžko soudit složení. Stoprocentně ale byla domácí vzhledem k řidší konzistenci. Přesně takhle vám zřídne podomácku udělaná majonéza, když se dostane k teplým surovinám.

Houska byla fajn. Krásně opečená, hutná, ale nevydržela nápor sféroidu. I to je jeden z důvodů, proč nejspíš sáhnete po příboru. Trochu mám ale podezření, že nebyla ten den čerstvě upečená. Což může být daný tím, že si poležela na grilu. Tak jako tak houska je fajn.

Goudu si nějak nevybavuju, ale asi tam byla. Karamelizovaná cibule nepřekvapí, prostě karamelizovaná cibule. A pak tam máme kaktus. Ten kaktus, kvůli kterýmu jsem se vlastně rozhodl objednat si burger místo jiných mexických pochutin. Kaktusu v burgeru dostanete lehce vyšší plátek a když ho ochutnáte samostatně, tak vás odstřelí. Je udělanej nebo naloženej na kyselo. Vlastně taková mexická verze naší kyselé okurky. Čekal jsem kdeco, ale tohle ne. Do burgeru samozřejmě padne dokonale. Kyselá složka se k nasládlé cibuli hodí a k masu taky tak.

No a to je všechno. V burgeru najdete obří dobře propečený masitý maso. Hodně silné omáčky. Exotický kus kaktusu, karamelizovanou cibuli a sýr. Všechno k sobě ladí. Všechno je domácí, dobře udělaný a v podstatě bezchybný. Ale extrémní nepoměr surovin v čele s masem z tohodle jinak luxusního kousku udělal spíš masovou exhibici kuchaře než burger v pravým slova smyslu.

Chipsy jako příloha vás z gatí asi taky nevystřelí. Srovnatelný, ba i lepší najdete v každé druhé normální restauraci a mně osobně víc sedí klasický tenký hranolky. Nejlíp i kořeněný.

Poměr cena výkon řešit nebudu. Comedor není restaurace, kam jdete, když musíte řešit peníze. Každopádně jejich Hamburger můžu doporučit jen spíš milovníkům masa než milovníkům burgerů. A pokud milujete maso, tak si asi stejně vyberete steak. Ty tam mají luxusní a na jedničku s hvězdičkou. Každopádně jsem rád ochutnal, rád se vrátím, ale na Hamburger to nebude.

Žádné komentáře:

Okomentovat