Je to tak. I takovou pizzu si můžete v Ostravě objednat. Stačí si zajet na Fifejdy nebo si ji vybrat na webu Pizzerie Honzík. Na blogu na tuhle pizzerii recenzi nenajdete, ale pro mě osobně tenhle podnik žádná novinka není. Kdysi jsem pracoval kousek od něho, takže sem tam chodíval celkem běžně. Ale ujetiny typu BBQ Americano, curry základů nebo pizza štrůdlů si teda nepamatuju. Ale já sem pro každou srandu. Tož jdeme na to!
Sýru bylo akorát. Ani málo, ale hlavně ani moc, jak to mají některý pizzerie rády. Není nic horšího než všechny suroviny zakrytý jakýmsi šourkem z levnýho sýra. Tady bylo sýra akorát. Eidam je eidam, ten asi popisovat nemusím. Na čedarovou omáčku jsem se těšil asi nejvíc. Společně s kebabem to měl být trhák dne. No nakonec omáčky bylo poskrovnu a chuťově se spíš ztrácela v souboji s BBQ omáčkou. Klidně ji tam mohli naplácat dvakrát tolik.
Rajčat bylo hodně. To bylo příjemný překvapení a přesně takhle to mám rád. Čerstvý rajčata upečený na pizze miluju a takovouhle várku jsem snad ještě nedostal. No a BBQ omáčka byla krásně nasládlá, ale chuťově silná a trochu nenechala, jak už jsem psal, vyniknout masu. Pizza těsto bylo spíš takový to klasický český buchtovní než italský. Hodně mi připomínalo to od Chachara. Včetně té sýrové posypky. Trochu to vypadá, že tu někdo opisoval. Ale u Honzíka najdete kopec ujetých kombinací, zatímco Chachar už tohle vzdal a nabízí jen klasiky.
Všechny suroviny byly ve skoro všech soustech a tahle pizza byla jízda. Tučná, nasládlá, sýrová, rajčatová jízda. Možná to nebyla ta nejvyladěnější kombinace, ale při pohledu na popis všech surovin se tohle dá asi čekat. Pokud máte rádi pizzu od Chachara, ale máte chuť si trochu vyhodit z kopyta a nakrknout pár Italů, neváhejte. Dostanete přesně to, co vidíte a čekáte. Jen nečekejte chuť kebabu, tu tam ubíjí ostatní chutě. No a já si jdu vybírat pomalu další ujetou kombinaci...



Žádné komentáře:
Okomentovat