sobota 5. března 2022

Spicy Chicken McNuggets, McDonald's

Jak moc pálí?

Jak moc pálí? Oblíbená otázka každýho urologa se plíživě přesunula i na web McDonald's. McDonald's se rozhodl rozvířit vody české fast foodové scény a jak už u něho poslední roky bývá zvykem, tak se zmohl jen na takový slabší plácnutí do hladiny. Přinesl nám dvě novinky. Nový pikantní nugetky a novou pikantní omáčku, kterou se rozhodl oblažit svoje kuřecí portfolio. Nuž nevadí. Rád ochutnám všechno, co má ten správnej poměr soli, tuků a vlákniny (1000/1000/0). Jako první na přetřes přišly Spicy Chicken McNuggets.


Pikantní kuřecí nugetky už Burger King měl několik let zpátky a celkem dlouhodobě. Žádnou vědu z toho nedělal. Prostě nugetky. McDonald's z nových nugetek dělá největší objev milénia, takže jsem si je nemohl nechat ujít. Halt jsem průměrnej spotřebitel a k nakopnutí mi stačí málo. Vybral jsem si variantu 9 nugetek v menu.


Prví věc, která zaujme, je barva. Taková agresivně hnědočervená. Další věc, která zaujme, jsou černý kousky čehosi v těstíčku. Prve jsem podezříval kousky papriček, ale podle stupně spálení tady těch kousků bych to tipnul spíš na nějaký koření. Nebo maximálně nějaký původně sušený kousky papriček. Už po prvním kousnutí se ukázalo, že novej obal, nebo tempura, jak to McDonald's vznešeně nazývá, celkem špatně reaguje na danej proces smažení. Tempura působí přepáleným dojmem. Jak chuťově, tak vizuálně a i v puse.


Když se člověk oprostí od lehkýho přepálení, tak samotná chuť vůbec není špatná. V podstatě cítíte jen olej a štiplavý chilli koření. Takový to namletý lehce vyčpělý chilli, který lidi používali na vaření, než se začalo dochucovat spíš chilli omáčkama. V obalu jsou i nějaký bylinky, ale ty neucítíte vůbec. Původní Chicken McNuggets nemají skoro žádnou chuť a fungujou spíš jako držák na omáčky. Spicy Chicken McNuggets už svoji vlastní chuť mají. Olej a trochu chilli koření. Kdesi vzadu lehký kuře. Pálí tak na šestku z desíti. Pokud jste někdy byli v KFC, tak tyhlety nugety vás určitě nepřekvapí. Ač nejsou nic extra, tak jde o příjemnou změnu. Pokud máte rádi kuřecí nugety a lehce pikantní jídla, tak tahle novinka je přesně pro vás.


A pokud to s pikantníma jídlama myslíte o chlup vážněji, tak si k nugetkám objednejte i staronovou omáčku Hot Devil. Omáčku jsem poprvé zaregistroval v roce 2021, takže žádná letošní novinka. Ale do letošní akce se hodí asi víc. Hot Devil, neboli Sexy Ďábel, jak by zněl oficiální překlad, je trochu víc rozpálenej kečup. Po prvním ochutnání vás trefí silná svěží chuť rajčat, hodně do kysela, následovaná vlnou chilli koření. Zase se jedná o štiplavou mletou pálivou papriku. Což je za mě trochu škoda. Pokud použijete mletý chilli koření, tak dostanete takovou tu vtíravou pikantnost místo krásně ovocné, kterou dostanete při použití čerstvých nebo nakládaných chilli papriček. 


Sexy Ďábel pálí o dost víc než nugetky. Taková sedm, sedm a půl bodovka z deseti. Společně s nugetkama dostanete poctivou osmičku. Vtíravou osmičku, kterou je lepší zapít, ale která se vám vrátí i po zapití a jen tak se ji nezbavíte. Pro plechový huby žádná výzva, ale pár děcek se asi vyděsit může. Omáčku hodnotím kladně. Chuť rajčat na začátku je fajn a pálivost taky není k zahození. Z kalhot vás nevystřelí, ale milovníci pikantního u McDonald's lepší volbu momentálně nemají.


Pikantní nugetky samotný žádná obří hitparáda nejsou. Zabitý bylinky, lehce přepálená tempura a pikantnost, která nepřekvapí asi nikoho. Pokud si normálně McNuggets nekupujete a doteď jste nenašli důvod, proč je kupovat, tak jejich pikantní verzi můžete s klidným svědomím ignorovat taky. Fanoušci smažených novinek ale zklamaní nejspíš nebudou.


Cena devíti nugetek se středníma hranolkama, středním pitím a dvěma omáčkama je 149 korun. Pokud máte nepředstavitelnou chuť na spoustu smaženýho jídla, jako já každej den okolo oběda, večeře a půlnoci, tak devět nugetek s hranolkama a dvěma omáčkama je slušná volba. A pokud máte rádi pikantní, nezapomeňte si vybrat Sexy Ďábla jako jednu z omáček. Jako druhou jsem zkusil kari, ale zrovna ta k pikantním nugetkám moc nesedla...

1 komentář: