neděle 24. března 2024

Tvarůžková čína

TATABAZAR 

Pamatujete přelom tisíciletí? Zlatá doba gastronomie! Všude broskev, ananas, kokosový rašple, eidam, plátky masa se vyklepávaly, dokud nebyly jako papír, obloha kam se podíváš a Steven Seagal vařil každej večer v televizi. Já si nedávno koupil jeho knížku. Z nějakýho důvodu se jmenuje Chuťovky Petra Novotného, ale je to jasnej Seagal. A podle všeho má rád pořádnou Tvarůžkovou čínu. Prostě čínský koření, hruška, sójovka, kečup... Zlatá doba povídám!

Suroviny:
vepřová kýta
kořenící čínská směs
sůl
mletý pepř
olej
sójová omáčka
kečup
hruška
3 kulaté olomoucké tvarůžky

Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky, okořeníme kořením Čínská směs, případně dosolíme a orestujeme na oleji na pánvi. Přidáme sójovou omáčku, kečup, na kostičky nakrájenou tvrdou hrušku a ještě chvilku osmažíme. Nakonec přidejte nakrájený tvarůžky, zamíchejte, odstavte a okamžitě podávejte.


Jednoduchý jak facka a chuťově opravdu super. Pokud máte rádi kaťáky, tvarůžky a Stevena Seagala, tenhle recept je přesně pro vás!

4 komentáře:

  1. to je takovej ulet ze si to snad udelam , a katak / tvaruzky miluju

    OdpovědětVymazat
  2. Steven Seagal Novotný, to je dobrý. :-D A jídlo zřejmě ještě lepší. Jako ty máš Kavoni hodně vytříbené chutě. ;-)

    OdpovědětVymazat