pátek 2. února 2024

Tvarůžková pomazánka

Zabodovali jste s Loštickým lečem, chystáte se na další domácí rande a pořád vám úporně smrdí nohy? Nebojte se ničeho, další recept, kterej veškerý smrad přebije libou tvarůžkovou vůni je tady. Zase je ze zdroje kategorie "zadarmo". A sice z webu Koření od Antonína. Dost jsem si upravil poměr surovin a i občas něco přidal, takže se recept už jmenuje jinak. Odkaz na originální recept sem dávám, protože něco ukrást je jedna věc, ale ještě se do očí vysmívat okradenýmu, to je teprv kumšt. Jdeme na to.

Suroviny:
70 g másla
160 g žervé
1 dcl piva
3/4 kapie
1 cibule
1 lžička drcenýho kmína
trochu koření na sýry (třeba grilovaný sýr nebo to od Antonína)
200 g tvarůžků
pár nachos nebo chipsů, co máte po ruce
sůl, pepř

Tvorba je relativně komplikovaná. Vemte si mixér nebo kutr. Dejte do něj máslo, žervé, trochu soli, decku piva a trochu vyšlehejte. Pivo bude pěnit, bacha na to. 

Přidejte nakrájený tvarůžky, lžičku drcenýho kmínu, koření na sýry, nakrájenou cibuli a kapii. Zase mixujte, až je z toho taková divná, až nečekaně řídká hmota. 

Na zhuštění přidejte nějaký ty nachos nebo brambůrky, co zrovna baštíte při dopíjení zbylých 4 deci piva. Zase pomixujte. Hmota bude taková lehce hrudkovitá a pořád tekutější, než byste rádi. Ale to nevadí. Pomazánku dochuťe solí a pepřem a šoupněte do ledničky. Za pár hodin krásně zhoustne a bude z toho jedna z nejlepších tvarůžkových pomazánek, co jste kdy ochutnali. Opravdu. Na opečené bagetě je famózní. Na topince bude taky super. Hlavně si k ní nezapomeňte otevřít krásně vychlazený ležáček. Ideální recept na mokrej a smradlavej únor.



2 komentáře:

  1. Si myslím, že tenhle výtvor by měl překonat i to lečo. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V obojím se tvarůžky rozhodně neztratí. Ale tohle je asi trochu ostřejší kousek, pravda. :)

      Vymazat