úterý 23. ledna 2024

Loštické lečo

Smrdí vám nohy a přesto chcete domů pozvat slečnu na rande? Udělejte loštické lečo! Smrdět vám bude celej byt. Třeba zabodujete a ještě se dobře najíte. Tenhle recept jsem našel v letáčku, kterej zadarmo rozdávají v tvarůžkových prodejnách. Asi jste si všimli, že vařím zásadně z deset a více let starých kuchařek za dvacetikorunu nebo z časopisů, který jsou zadarmo. Šetřit se musí, žejo. No a tohle lečo mi tak chutnalo, že si ho chci uložit na blog pro budoucí generace a pro lidi z Čech, kteří ten luxus v podobě oficiálních tvarůžkových prodejen nemají.

Suroviny:
250g rajčat
250g paprik
200g Olomouckých tvarůžků
2 vejce
1 cibule
olej
sůl
pepř
pažitka

Velkou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Dejte smažit na oleji. Jakmile zezlátne, přihoďte na kostičky nakrájený papriky. Chvilku prosmažte. Pak přihoďte na kostičky nakrájený rajčata. Trochu osolte, dost opepřete a nechte dusit. Jakmile je paprika měkká, přidejte na kostičky nakrájený tvarůžky. Až povolí, přidejte dvě rozkvedlaný vejca a míchejte, dokud se všechno krásně nespojí. Podávat můžete s pažitkou nebo jen tak. Je to fakt super a pro milovníky tvarůžků naprostá bomba. S pivem to chutná samozřejmě ještě o třídu líp!



2 komentáře:

  1. No..., od doby, co si kupuji v glóbusu Matjesy s tvarůžky se moje chuť trochu přizpůsobila a dokonce už mi to chutná dosti, takže tato smradlavá lečo věc by mohla být námětem k vyzkoušení. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle lečo už je o něco vyšší level. Výzva jak má být!

      Vymazat