neděle 3. listopadu 2013

Karbanátky

Chcete dělat krůtí tvarůžkovej sekanej řízek? Tak nechoďte do Lidlu. To se pak může stát, že neseženete krůti maso ani tvarůžky a skončíte s vepřovým a obyčejnýma karbanátkama. Ale když už, tak už. Tenhle recept na karbanátky je zatím nejlepší, co sem našel. A že podle komentářů rozhodně nejsem sám. No a protože můj blog tady bude určitě dýl, jak nějakej miniweb vareni.cz o patnácti, šestnácti uživatelích, tak si ten recept uložím radši i sem.

Suroviny:
500 g mletého vepřového
1 vajíčko
5 stroužků česneku
1 menší cibule
mletý kmín
majoránka
mletý pepř
sůl
petrželka
strouhanka
hladká mouka
olej

Mletý maso (stoprocentní, do Alberta ani nechoďte) vytáhněte z ledničky, smíchejte s deckou studené vody a nechte tak půl hodinky odležet. Cibuli si nakrájejte na superjemno a smíchejte s masem. Do masa ještě přidejte vajíčko, prolisovanej česnek, mletej kmín, majoránku, mletej pepř, sůl, petrželku, dvě lžíce hladké mouky a trochu strouhanky. Rukama pořádně promíchejte a vytvarujte karboše. Obalte ve strouhance a osmažte na pořádné vrstvě rozpálenýho oleje. Fajný jsou s bramborovou kaší a tatarkou.


2 komentáře:

  1. Vyzkouším!

    Jinak vareni.cz bych asi miniwebem nenazýval - chodí tam desítky tisíc lidí.

    OdpovědětVymazat