pátek 9. července 2021

StripsBurger, Coffee & Bistro Na Cestě, Borová

U nás na severu Moravy se sice navaří nejvíc perníku, ale to neznamená, že se člověk nemůže raz za čas podívat i do kraje pardubickýho. A pokud už tam budete, mám pro vás jeden super místní tip!


Třeba tenhle krasavec, StripsBurger. Z kavárny a cukrárny u hlavní cesty v malé vesničce Borová. Mají i hovězí, ale těch jsem za poslední týden snědl asi pět, takže to chtělo změnu. Složení je už od pohledu naprosto luxusní. Dva kuřecí stripsy, slanina, čedar, salát, karamelizovaná cibulka, jedna omáčka dole a BBQ omáčka nahoře. Co víc si přát? Nenapadá mě nic.


Po zakousnutí se ozve parádní křupnutí. To jste trefili jeden nebo oba opravdu perfektně křupavý stripsy. V obalu najdete pár bylinek a zbytek chuti tvoří samotný kuře. Nutno podotknout, že stripsy nejsou ani trochu mastný od oleje a ani trochu po něm nechutnají. Což značí, že smažení tam mají opravdu zmáknutý a olej čistí často. V kavárně a cukrárně... klobouk dolů. Tím příjemný překvapení ale nekončí. Třeba červená cibulka. Těžko říct, jestli je zkaramelizovaná, osmažená nebo naložená, ale je naprosto boží. Lehce nasládlá a udělaná na skus. Zase moc příjemný překvapení. Čedar je nastrouhanej nahrubo, je ho tam spousta a když ho ochutnáte, ucítíte typickou tučnou a navinulou chuť uleželýho kvalitního sýra. Zase příjemný překvapení. Salátu je akorát, neruší, je nasekanej na středně velký kousky a vnitřnosti burgeru po něm nejezdí jako kostky ve skluzu.


Slaniny dostanete dva tlustý plátky. Není moc propečená a je to spíš flák uzenýho než slanina, ale proti tomu nemám zhola nic. Naopak. Burgeru to přidalo zajímavou uzenou vložku. Byť opečená by slanina přece jen mohla být o chlup víc. Omáčky byly krásně vyladěný. Dole byla jakási domácí ďábelka (tatarka s kečupem a asi špetkou chilli) a nahoře perfektně nasládlá a vyuzená BBQ omáčka. Přesně taková, jakou mám rád. Houska držela tvar celou dobu a chuťově absolutně nerušila. Měla blíž ke klasickýmu světlýmu pečivu než k tolik moderní máslové briošce. Za mě v pohodě. Jen bylo poznat, že byla včerejší. No pořád člověk sedí na místě, kam lidi jezdí na kafé a zmrzlinu...

Celkově byl tenhle burger jako zjevení. Zjevení na hlavní cestě ve vísce uprostřed České republiky. Zjevení příjemný, chutný a dokonale připravený. Takhle chuťově vyladěnej kuřecí burger jsem ještě nikdy neměl a upřímně celej AmRest s jejich stovkama KFCček by se sem měl zajet podívat, jak by měl vypadat pořádnej burger se stripsama. Chuť masa, dobrá kombinace omáček, slanina, akorát nasekaná zelenina, nerozpadající se houska, poctivá vrstva poctivýho čedaru, vyladěná cibulka... Prostě pecka. A cena? 129 samostatně a 199 v menu, ve kterým najdete hranolky, tatarku nebo kečup, totálně božsky dochucenej salátek (něco jako coleslaw) a jakýkoliv nealko, který najdete za barem v ledničce. Asi nejlepší poměr cena/výkon, kterej sem za poslední dobu potkal.

Pokud pojedete přes Borovou, určitě se stavte. Vědí tam, co dělají. Dobře se nacpete za dobrou cenu. Zmrzlinu a kafé tam mají taky dobrý. Ale ten StripsBurger... ten mě dostal. Snad to nebude dlouho trvat, pojedu zase okolo a tentokrát prubnu hovězí!

1 komentář:

  1. Jééé, já pocházím ze vsi nedaleko Borový a o tomhle bistru slyším prvně, asi nové :) No vypadá to dobře na tamější poměry :-)

    OdpovědětVymazat