TATABAZAR
Jakožto nezaujatý gastrosuperexpert sleduju veškerý pořady o jídle a tak v mým hledáčku nesmí chybět jeden z největších českých kuchařů (196 cm), pan Babica. Pokud zrovna nelikviduje českou armádu nebo netančí (nejspíš po lahvi vodky) na Youtube, tak se zjevuje v televizi, kde páchá zločiny proti lidskosti pro obyčejný lidi. A protože já rád zločiny proti lidskosti, nemohl mi uniknout jeho recept na "Poklad z rakouské kuchyně: Opečený sýrový knedlík v horkém hovězím vývaru". No nezní to báječně? Kvůli tomuhle receptu jsem dokonce koupil formu na muffiny a to muffiny nemám rád. Tak moc jsem to chtěl zkusit! A výsledek? Kupodivu celkem fajn smradlavý, neobvyklý a sytý jídlo. A co bych to byl za člověka, kdybych se o něj nepodělil s lidma, který to vůbec nezajímá... Recept jsem zařadil do rubriky Tatabazar, i když jsem ho tentokrát nemusel polovinu vyhazovat, jak už to u podobných pokusů bývá.
Suroviny:
trocha másla
3 vejce
250 gramů smradlavých sýrů (já dal jeden Romadur a asi 150g francouzskýho s modrou plísní)
trochu mouky
125 ml mlíka
trochu oleje
hladkolistá petržel
trocha strouhanky
1 cibule
2 housky na kostičky
vývar
Cibuli nasekejte najemno a opíkejte do změknutí na másle. Bokem do misky dejte kostky z housek, 3 vajíčka, 125 ml mlíka, sýry nakrájený na kostičky, sůl, trochu strouhanky, trochu mouky, hodně nasekané petrželky a dáme do mísy i cibuli z pánve i s máslem. Zamícháme do sračkoidní konzistence a nasázíme do formy, kterou jsme vytřeli olejem. Knedlíky se dají dělat ve formě na muffiny v troubě, ve formě na lívance nebo na pánvi. Jakmile jsou hotový, můžete je sežrat. Německy hovořící labužníci a pan Babica to baští ve vývaru, já to taky zkusil, ale víc mi seděly knedlíky bokem s nějakým salátem nebo tak. Taky se pak k tomu víc hodí pivo, což je kýžený výsledek každýho vaření!
Dobrou chuť a ať se vám vyhýbají střevní potíže!
Žádné komentáře:
Okomentovat