pondělí 25. dubna 2016

Angriest Whopper, Burger King

Že bych na něco zapomněl? Co to jen... hmm... jo recenze na Angriest Whoppera! Po hektickým dvojtýdnu jsem konečně zpátky v plné síle a je třeba sem tam i něco napsat. Tak jdem na to.


Raz za čas Burger King opravdu překvapí. A jako blesk z čistýho nebe přiletěl ten nejnaštvanější Whopper ze všech. A co je na něm nejlepší? Červená houska? Ne ne. Nejlepší na tom všem je to, že můžete ochutnat něco, co momentálně baští v domovské zemi Burger Kingu. Zemi burgerům, obezitě, černochům a cenzuře bradavek zaslíbené. A že nekecám se můžete přesvědčit ZDE. Jde o recenzi mého o trochu vtipnějšího, o dost těžšího a chlupatějšího kolegy z USA. Na rozdíl od Czechie je Burger King v USA považovanej za jeden z těch horších řetězců a pojem junk food tam není označení zrovna lichotivý. Ale problémy tam mají úplně stejný jako všude jinde. Zmíněnýmu recenzentovi tam dali kotel majonézy (tu u nás nedávají) a žádnou hot salsa omáčku. Takže hodnocení nic moc. Taky od pohledu je to pěkně odfláknutej kus. To u nás si dali záležet o trochu víc. Posuďte sami.


Ten už vypadá i trochu angry a červený cákance všude okolo tomu taky dávají ten správnej optickej říz. Složení dle webu: "Nový burger se skládá z křupavé "Angry" cibule, pikantní omáčky a lahodných papriček jalapeňos v kombinaci s hovězím masem čerstvě grilovaným na ohni, čedar sýrem, ledovým salátem a čerstvými rajčaty. Toto vše završeno ohnivě červenou houskou ochucenou speciální ostrou omáčkou.". Na první pohled zaujme určitě červená houska. Doba barevných housek konečně dorazila i do našich fast foodů a jako první tady máme červenou. Čert vem barvy, ale ta pálivá omáčka zapečená v housce mě zaujala. No a nutno podotknout, že celkem zbytečně. Houska možná malilinko pálila oproti klasické verzi. Ale to spíš byla síla sugesce než reality. Jinak se jedná o klasickou dobrou housku. Nic proti ní. Další neobvyklá věc je "angry cibule". Jedná se kousky celé cibule osmažené v těstíčku. Takhle nějak by měly vypadat opravdový cibulový kroužky. Chuťově to bylo moc dobrý. Ale angry? Pikantní nebo tak? Vůbec. Obyčejná cibule v těstíčku.


Co už pikantní bylo je a bude je omáčka. Hot salsa omáčka krásně pálí. Ale tím krásně myslím krásně jak z pohádky. Je hodně rajčatová a má dlouhou táhlou pikantnost. První sousta pálí trochu a stupňuje se to až ke konci. Co mě se týče, omáčka je bomba. Ale že by byla nějak moc angry, to taky ne. Milovníci chilli z omáčky do stropu skákat nebudou. Co pálí trochu víc jsou jalapeno papričky. Jedná se o takový ty klasický naložený kolečka jalapenos. Jejich pálivost už slabší povahy možná trochu rozhodí. Ani ne tak díky jejich síle, ale hlavně díky jejich počtu. Papričky jsou snad v každým soustu. Díky tomu sendvič pálí čím dál víc a víc. Začnete na lehce podstřední pálivosti, v půlce sendviče už budete vytahovat kapesník a ke konci sendviče už vám možná trochu poteče i z očí. Ale to se bavíme o lidech, co chilli obecně baští jednou za čas jako zpestření jídelníčku. Pokud je chilli vaším denním chlebem a šmirglpapír vaším toaleťákem, pak vás Angriest Whopper nepotěší. Na takovýho Big Chiliho od McDonaldu z roku 2011 opravdu nemá. To byl zatím ten nejostřejší produkt zdejších fast foodů.

A co zbytek? Rajčata se salátem asi nemá moc cenu popisovat. Sýr tam byl, ale chuťově se moc neprosadil. A to je co říct. U Burger Kinga se většinou prosadí. Co mě ale potěšilo hodně bylo maso. Jednalo se o klasickej tenčí plátek, ale ta chuť! Ta parádní kouřová chuť masa od Burger Kinga... už jsem skoro zapomněl, jak dobře vlastně chutná. No ale to potěšení se týká něčeho jinýho. Maso šlo cítit v sendviči celou dobu. Krásně vyladěnej sendvič toto tedy jest. Angriest Whopper chutná po třech věcech. Po mase, po ovocné, lehce pikantní omáčce a po ovocných, středně, ke konci celkem dost pálivých papričkách. Pro chilli žrouty žádná výzva, ostatní bude na konci pálit pusa. Nic víc, nic míň. Sendvič je to dobrej. Klidně bych si ho dal znova. Ale...

Ale ta cena! 139,- za samotný sendvič a 179,- za menu je celkem dost. U Anguse to člověk skousne. Tam dostane opravdu luxusní maso, ale u klasiky? Speciální houska a cibulový kousky určitě něco stojí, ale i tak... Každopádně pokud máte peněz dost a máte rádi (poevropsku) pikantní jídlo, jděte do něho. Je to jedna z těch lepších věci, co si můžete momentálně koupit.

Žádné komentáře:

Okomentovat