TATABAZAR
Jak jsem vyhrožoval na Instagramu, tak jsem i udělal! Vzhledem k neutuchající slávě nové rubriky Tatabazar tady na blogu to byla jen otázka času, kdy schytáte další recept, o kterej nikdo nestál a nikdo si ho neuvaří. Snad jen s výjimkou těch, kteří se uchází o srdce paniček z Mimibazaru, jejichž podobnost receptů s mýma je čistě náhodná. Perfektním návodem k získání pozornosti může být tenhle top recept z doby hlubokýho podnikatelskýho baroka. Samozřejmě mluvím o kuřecím plátku s broskví. Ale protože o obyčejnej průměr nikdo nestojí, musíte být lepší. Proto recept vyšperkujte krůtím, ananasem místo broskve a nezapomeňte na oblohu! A jak poznáte, že jste u paničky z Mimibazaru uspěli? To je jednoduchý. Dostanete od ní Salámistu! Tak hurá k plotně a držím palce.
Suroviny:
Krůtí plátky z prsíček
Ananas
Tvrdej sýr
Máslo
Sůl
Pepř
Olej
Zeleninová obloha
Krokety
Recept to není těžkej. Vemte plátky krůty, naklepejte, osolte, opepřete a opečte na oleji. Vytáhněte, dejte maso bokem, do pánve dejte trochu másla a hoďte tam ananas. Nechte lehce zkaramelizovat (dívejte se jak se smaží, pijte u toho pivo). Pak vemte pekáč, dejte do něj plátky masa, pokryjte opečeným ananasem a zakryjte plátkama tvrdýho sýra. Já se rozšoupl a použil Raclette, ale eidamem nic nepokazíte (až na tenhle recept a všechny ostatní). Mezitím si udělejte klasickou přílohu devadesátek, krokety. Jakmile se rozteče sýr na mase, tak ho dejte na talíř, přidejte krokety a oblohu. Já použil dvě cherry rajčátka. Sudej počet na talíř prý nepatří, ale mě se obloha líbila. Byla zdobná a osvěžující. Samozřejmě nesmíte zapomenout na kečup. Pak už jen stačí podávat a čekat na Salámistu. Dobrou chuť!
K receptu jsem měl pivo Prometheus od Rohozce. To mě nechutnalo. Nedoporučuju.
Takže vlastně Johančino tajemství trochu jinak, aby nasralo víc lidí. :D Ty nedodělaný krokety to krásně dokreslují.
OdpovědětVymazatkrokety z trouby? :-D
OdpovědětVymazatTrefa do černýho. :)
Vymazat