pondělí 17. května 2021

California Sun a Sweet Chilli Poke Bowl, KFC

Poké Bowl

Znáte Poké? Ne, není to přepůlenej pokémon ani japonský hrátky v pestrobarevných chlupatých kostýmech s kbelíkem hnoje a hadicí na větry v hlavní roli. Jako vysvětlení k Poké, téhle kdysi žhavé novinky, si můžete letmo očima prolítnout článek o Poké na feministickým webu Proženy.cz, kde se dozvíte následující. Je to z Havaje. Součástí je rýže a tuňák. Když to zamícháte, nebude to tak pěkný. Hodně vitamínů. Vlastně to není až tak prima, protože trpí rybičky. Bacha na bakterie z ryby, můžou vám poškodit plod. Doma si uděláte levnější. KFC si zjevně všechny výtky vzalo k srdci a připravilo Poké podle sebe. S kuřetem a bez možnosti poškození plodu. Jdeme na to.


KFC konečně taky pochopilo, že na suchou rýži s hráškem a kukuřicí se chodí zásadně do špatných středoškolských jídelen a většina dospělých osob má rádo svobodu volby. Proto se po městě začaly objevovat následující obrázky vysvětlující všechny možnosti volby. Buď a nebo KFC myslí na studenty trpící nedostatkem matematiky a tohle je jejich malé cvičení kombinatoriky. Jakožto samozvaný král matematiky a účastník matematické olympiády v době tlustých, vlněných a pestrobarevných svetrů můžu směle prohlásit, že hned na dvacet čtyři možností z dvaceti sedmi možných tady recenzi nenajdete. Halt rýži nechci, salát nechci, grilovaný filet nechci a ani Halloumi nechci. Ať žijou hranolky a Bites!


Jako první pokus pro havajský kbelík neohrožující plod jsem si zvolil verzi kalifornského sluníčka. To znamená ananas s avokádem a překvapivě Teriaki omáčkou. Tu jsem identifikoval na první sousto, protože tuhle božskou, ovocnou, přeslazenou a lepivou majdu líznutou obřím dinosauřím sójovým jazykem nelze zapomenout. Tahle omáčka kralovala při všech Orient KFC akcích a je prostě super. V kombinaci s pikantním kuřetem rozehraje těžce návykovej koncert, kterej prostě budete chtít zažít znova a znova.


K omáčce perfektně taky sednul ananas. Avokádo dodalo zajímavej kontrast k pikantnímu kuřeti a zbytek surovin taky nebyl k zahození. Jen toho ananasu a avokáda by tam mohlo být víc. Čeho byl naopak dostatek byly salátový okurky, rajčata a salát. Okurky a rajčata dodávaly svěží a čerstvou chuť. Člověku až přišlo, že jí zdravě... Salát taky dodal čerstvost, ale u toho bych se pozastavil nad pár opravdu tvrdejma kouskama, který nešly pokousat a musel jsem je dát bokem. Netřeba ale plakat kvůli trošce salátu. Hodně překvapila červená cibulka. Dodala celku opravdu zajímavej říz. Ke konci ji možná bylo zbytečně moc, ale to bude hodně individuální.


Hranolek tam bylo stejně hodně jako zeleniny. Ne-li ještě o chlup víc. Byly studený, lehce rozbředlý a gumový. A přesto lepší než ta rýže! U Poké se mi líbí, že se vlastně baští studený. Takže naprosto ideální pokrm do dnešní doby, kdy si musíte svoje jídlo odnýst v pytlíku a sníst někde na hanbě bokem. Studený hranolky tak nějak sednou ke studenýmu zbytku a fungujou spíš jako plnidlo než jako něco, nad čím byste se rozplývali. Samozřejmě pokud zrovna nemáte hranolku od omáčky. Pak se jedná o božskou asijskou (kalifornskou? havajskou?) teriaki baštu.


California Sun Poké Bowl hodnotím jako jarní a letní pecku číslo jedna. Výborný smažený kuře, výborná omáčka, dobrá volba zeleniny plus ananasu a avokáda a možnost volby přílohy dle gusta. Nemůžu mluvit za grilovanou verzi, verzi s rýží nebo ostatní šílený kombinace, ale na kombinaci California Sun s Bites a hranolkama jsem si pochutnal jako dlouho na ničem z fast foodu. A to nejlepší, nebude vám po tom těžko, nemusí to být teplý a cena je cca 149 korun, což nepovažuju za nic extra přemrštěnýho. Halt oběd ve fast foodu se stává dražší než v normálních restauracích. Takže pokud jste se Poké doteď vyhýbali kvůli možnosti poškození plodu, neváhejte a skočte si do KFC.


A protože ochutnat jednu dvaceti sedminu nepovažuju za reprezentativní vzorek a protože jsem starej ochutnávací deviant, tak mi to nedalo a jal jsem se prubnout i verzi Sweet Chilli. Zase ve variantě s Bites a hranolkama, která mi dává jako jediná smysl. Grilovaný maso z KFC mi přijde hodně suchý a to Halloumi zase hodně mokrý...


A tak, jak mě California Sun nadchlo, tak mě Sweet Chilli stejnou měrou zklamalo. Byla to nuda nuda nuda nuda a nuda. Nuda větší než všechny díly Majora Zemana slitý do jednoho komunistickýho megafilmu oslavujícího Zemanův kanál. Sladký prázdno. Chuť chilli nikde. Tak možná na dvě procenta. Zbytek jen sladká nuda. Kukuřice působila unylým dojmem. Unylá jak všechny díly Majora Zemana slitý do jednoho nacionalistickýho megafilmu oslavujícího Zemanův kanál. Většinou kukuřice chutná krásně sladce, je radost do ní kousnout a já osobně zválcuju plechovku na posezení. Tahle kukuřice ale neměla skoro žádnou chuť, po rozkousnutí působila spíš žvýkavě no a prostě nuda. Někdo někde šetřil.


Zbytek byl fajn. Dobrý kuře, dobrá zelenina, studený mokvavý hranolky... Celkově Sweet Chilli Poké Bowl není žádná katastrofa. Ale pokud předtím jíte California Sun, tak vás Sweet Chilli prostě nenadchne. Závěr recenze je teda jasnej. Když už Poké od KFC, tak California Sun! 

Možná se ještě vydám okoštovat New Mexico, ale to by se musel stát zázrak, aby překonal Teriaki... A možná se bouchnu do hlavy a zkusím i Halloumi, uvidíme...

Žádné komentáře:

Okomentovat