Dlouho, dlouho mi trvalo, než mě Subway nalákalo na jejich nabídku. Vzhledem k jejich sortimentu žádný překvapení pro pravidelný čtenáře mýho blogu. Bagety považuju za zdravý věci a ty se do mě snaží už tak nasoukat doma přítelkyně. Nutno podotknout, že zatím celkem neúspěšně. Tak jak se to povedlo Subway? Jednoduše. Vzali bagetu a místo zeleniny a podobných blbostí tam narvali masový koule s rajčatovou omáčkou. A na to už slyším i já!
Říkají tomu masový kuličky s omáčkou Marinara. A co to obsahuje? Masový kuličky s omáčkou Marinara. V bagetě se sýrem. Tady trochu přichází problém recenzí Subwaye. Pokud si dáte tuhle (nebo jinou) bagetu, zasypou vás za pultem otázkama typu: "Zeleninku všechnu?", "Jaký druh sýru?", "Jaký druh pečiva?" nebo "Omáčku navíc?". Člověku dají celkem zabrat. Teda až na jednu s tou zeleninou. Tam je odpověď celkem jasná. I když taková oliva nebo dvě by téhle bagetě uškodit nemusely... No moje pointa je, že si dáte jednu surovinu navíc a bageta rázem změní celkovou chuť. Proto sem se držel základního složení a odmítal všechny suroviny navíc. Sýr sem zvolil plátkovej, pečivo obyčejný a bagetu si nechal zapíct.
A jak to teda vůbec chutná? Znamenitě. Masový kuličky jsou libový a dobře okořeněný. V USA je dělají z hovězího masa, u nás mi to přišlo spíš jako nějakej mix mezi hovězím a vepřovým. Nemám jim co vytknout, prostě výtečný. Omáčka už mě přišla trochu slabší, ale taky dobrá. V podstatě rajčatový pyré s cibulkou a lehce česnekem a trošku nějakýho toho zelenýho. Identifikace se v záplavě rajčat nezdařila, ale tipuju oregano. Každopádně omáčka ničím nepřekvapí. Na druhou stranu v jednoduchosti je síla. Sýr byl celkem nevýraznej a v bagetě ho ucítíte jen sem tam a to ještě trochu. Bageta byla super, lehoučká a hlavně žádná výrazná chuť, která by zabila chuť vnitřku. Jen se mi ke konci jedení roztrhla a vyklouzla mi koule s rudou rajčatovou omáčkou všude okolo. Nehezkej pohled.
Takže omáčka dobrá, bageta dobrá, sýr nevýraznej... Proč mám jenom na tuhle bagetu chuť znova? To ty kuličky. Ty kuličky tuhle bagetu vytahujou z průměru a i když sou to jenom obyčejný masový koule, tak sou poctivý a to se musí ocenit. A ostatní suroviny bagety se k nim hodí, takže za mě super.
Hodně sem se bál velikosti. Zbytečně. Třicet centimetrů sem si dávat nechtěl a dobře sem udělal. Měl sem středně velkej hlad a patnácti centimetrů sem se najedl. Hned po dojedení sem měl chuť ještě na něco menšího, ale pak bageta slehla a byl klid. I když větším jedlíkům rozhodně doporučuju 30 cm nebo něco k tomu. Třeba polívku nebo sušenku, kterou Subway taky nabízí. Na tu bude recenze někdy později, protože v Subway mě určitě neviděli naposled.
Závěr? Pokud máte chuť na něco patnácticentimetrovýho s koulema, do čeho když kousnete, tak vám vyteče červená šťáva, Masový koule s omáčkou Marinara jsou jasná volba. Pro labužníky i ve třiceticentimetrové verzi!
PS: Do konce roku ji můžete díky kupónům ochutnat jen za 50 korun, normální cena za 15 cm je 65 korun. Ale každá provozovna to může mít jinak...
hodně doporučuju zkusit jejich "steak se sýrem" (američani tomu řikaj phioladeplhia nebo cheesesteak). to je taky dobře nezdravý. ale moc dobrý. po důkladném experimentálním průzkumu celého jejich menu (měl jsem z práce hodně voucherů na velký slevy) si nakonec nic jinýho v subway nedávám.
OdpovědětVymazat