neděle 16. prosince 2012

りんごとのポーク

Aneb japonský vepřový s jablky, cibulí, česnekem, sójovkou atd. Super kombinace, kterou vám česká kuchyně opravdu nenabídne. Výsledná chuť se celkem špatně popisuje. Je taková kyselkavo-slano-masová. Z talíře vám jídlo zmizne ani nebudete vědět jak.

Suroviny (2 porce):
2 vepřový řízky
1 velká cibule
2 velký stroužky česneku
1 velký zelený jablko
2 lžíce sójovky
2 lžíce růžového/bílého vína
2 lžíce oleje
rýže

Maso nakrájejte na tenký nudličky, trochu osolte a hoďte do mísy. Cibuli nakrájejte na jemno a hoďte do mísy. Česnek nakrájejte na maličký kousíčky a hoďte do mísy. Jablko nastrouhejte nahrubo a hoďte do mísy. Do mísy nalijte 2 lžíce sójovky, 2 lžíce vína a 2 lžíce oleje. Zamíchejte. Mísu dejte do ledničky a nechte aspoň 15 minut odstát. Směs potom osmažte na troše oleje, navršte na uvařenou rýži, ozdobte nějakým kusem zeleniny a máte hotovo. Jednoduchý jak japonská vlajka.


Žádné komentáře:

Okomentovat