neděle 4. března 2012

Krémová rajská omáčka

Když se mě zeptáte, jaký je moje nejoblíbenější jídlo, tak kupodivu neřeknu Big Tasty Bacon, ale řeknu rajská. Rajskou prostě miluju. Rajčata sou taky jediná zelenina (i když podle botaniků je to vlastně ovoce), kterou můžu jíst po kilech. A protože nejsem žádná svině, tak vám sem napíšu recept na úžasnou rajskou omáčku. Dobrá je s každou přílohou, s každým masem, nebo jen tak místo vody na udržování pitnýho režimu.

Suroviny (pro 2 lidi):
1 lžička hořčičného semínka
8 kuliček nového koření
8 kuliček černého pepře
1 lžička tymiánu
2 ks bobkového listu
2 střední cibule
1 kostka masoxu
4 malý plechovky rajskýho protlaku
olej
jíška
cukr
ocet
sůl

Cibuli si nakrájíme na jemno a osmažíme v hrnci do hněda na oleji. Pozor, ať se vám nepřipálí. Potom do hrnce přidáme obsah 4 plechovek protlaku a směs koření (hořčičný semínko, nový koření, černej pepř v celku, tymián a bobkový listy). Směs chvilku prosmažíme. Potom do hrnce vlijeme vývar, zamícháme a necháme několik minut vařit, aby se chutě koření pěkně propojili s omáčkou. Zahustíme jíškou a necháme zase pár minut provařit. Trochu osolíme. Ochutnáme a podle potřeby přidáme cukr, ocet nebo ještě sůl. Necháme zase chvilku provařit. Potom scedíme přes jemný sítko a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat