neděle 3. dubna 2011

Sýrovosalámové pavézky

Pokud nemáte zrovna moc peněz  nebo jen chcete něco rychlýho, teplýho a v neposlední řadě dobrýho na večeři, tak tenhle recept je pro vás. Proč se to menuje pavézky netuším (je to upravenej recept z internetu), ale na tom stejně nesejde.

Suroviny:
veka
vajíčka
měkký salám (třeba Junior)
eidam
sůl
strouhanka
olej

Nejprve si vytvoříme směs do pavézek. Do misky si nastrouhejte eidam a měkkej salám (v poměru 1/1). Do směsi přidejte jedno vajíčko a pořádně zamíchejte. Můžete směs ještě trochu dosolit.

Vezměte jeden plátek veky a natřete ho směsí. Natřete ho celkem bohatě. Pak na natřenej plátek přiložte další plátek veky. Směs funguje jako lepidlo a lepí celkem dobře. :) Výsledek namočte do rozkvedlaných vajíček a obalte ve strouhance. Osmažte z obou stran a můžete podávat. Nejepší je k nim kečup, ale ani hořčice, wasabi křen a podobný věci nejsou k zahození. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat