neděle 24. února 2019

Safi Cheese & Safi Chicken, McDonald's

Malý burgery, malá recenze. Kdo by se s tím to, tam to, že jo.


Safi burgery nahrazujou za mě ne moc povedený burgery od Lukyho. Tentokrát je nevytvářel hlas lidu, ale interní hlas zaměstnanců. Hlavně jednoho, jistýho Safiho. Má Safi lepší burger než Luky?


Složení je v podstatě úplně stejný jako u Lukyho, liší se jen v omáčkách. A podle mýho skromnýho názoru i v množství syrové cibule. Tenhle burger by se neměl jmenovat Safi Cheese, ale Cibul Cheese a Cibul Chicken. Ale o tom později. Kromě cibule obsahuje ještě sýr, rajče, salát, omáčku 3 Peppers a Malty BBQ. Pak hovězí maso nebo obalovaný kuřecí.


Omáčky jsou celkem fajn. Teda alespoň samostatně. Pepřová omáčka má opravdu výraznou pepřovou chuť. Má parádní konzistenci a v takovým jednoduchým kuřecím burgeru se spoustou zeleniny by to byla naprostá pecka. Malty BBQ je silná, sladová a výrazná barbecue omáčka. Není pikantní. Je hodně do sladka a dost kouřová. Už jsem měl lepší barbecue omáčku, ale i horší. Dohromady omáčky k sobě bohužel vůbec nejdou. Sladová chuť pepřové nesluší a naopak pepř nesluší kouřové. Co můžu pochválit je množství omáček. Svůj burger suchej opravdu mít nebudete. Zeleniny je tam taky spousta. Rajče přes půlku burgeru, dost salátu a spousta cibule.


Opravdová spousta cibule. V podstatě ucítíte jen výrazný omáčky a cibuli. Jakmile začne cibule pořádně "psát", tak převládne chuť cibule i nad omáčkama. Sýr, maso, salát ani rajče nemají šanci. Cibul burger ve své nejlepší podobě. Pokud kouříte třicet let pašovaný cigára a jediný jídlo, u kterýho něco cítíte, je vindaloo, tak tenhle burger vám možná zachutná. Nebo pokud máte opravdu rádi cibuli a máte nějakou úchylku na omáčkovej nesoulad. Mně osobně tyhle Safi burgery nezaujaly. Samozřejmě každej má jiný chutě a výhoda těchhle prcků je jejich cena. Vyzkoušet je může každej a peněženka to ani nepostřehne (39 korun samostatně). Já je ochutnal jednou, pak podruhé, jestli je tam té cibule opravdu tolik pokaždé, no a po třetí už si je nedám. Kombinace chutí mě nezaujala a množství syrové cibule je vyšší než moje cibulová komfortní hranice. Tasty Cheese je rozhodně neporažen.

PS: Kdyby mě někdo nutil si je dát znova, volil bych asi kuřecí variantu. Tam jde alespoň občas zacítit maso...

3 komentáře:

  1. Tak, tak, Luky byl prostě nepovedený, ale chvíli ho držet museli, když kolem toho udělali humbuk.
    Tohle je, myslím, snaha o reparát. Co dodat, výsledek jsi popsal skvěle.
    Tož budeme muset ještě nějakou chvíli vydržet se Safi. Kreativci a marketing McD chybu nepřizná a navíc tyhle experimenty někdo z vedení schválil, že :-).
    Dost teorií, počkejme. Časem snad pochopí, že mají ve skladu božskou Tasty omáčku, která i opilecké lejno dostane do top class.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě Safi právě celkem chutnal, člověku aspoň přišlo, že dostal nějaký burger (na rozdíl od klasika cheese). Ale je fakt, že s cibulí jsme velcí kamarádi. Pořád lepší než jako nyní nahlas u pokladny chtít hovězí indii..

    OdpovědětVymazat